Toko on taas kivaa!

Oltiin Jecun kanssa tokokurssilla ja jäätiin vielä Cassun kanssa vapaavuorolle treenaamaan. Eli senkin kuukauden kestänyt tokoloma päättyi. Josko nyt muistaisi edes ajoittain käyttää hyväkseen tota vapaavuoroa ja mennä treenaamaan...no ensi viikolla on se pitkään odotettu toko-ohjaajien koulutus missä ollaan harkkakoirakkona. Saavat laittaa aivonystyrät pyörimään Cassun kanssa ;))

No kumminkin, unohtunut päivitellä nuo Jecun kurssit, tänään tehtiin paikkamakuuta, minuutin vaan. Palkkailin välillä kun ei tätäkään pitkään aikaan olla tehty. Ei ollut aikeissa nousta mutta pää kyllä pyöri kun ympärillä tapahtui. Odotti istu-käskyä, aika äkkiä tämän saisi koemalliin.

Luoksepäästävyys oli seuraavana, tehty puoli vuotta sitten varmaan viimeks, millon lie oltiin sillä edellisellä kurssilla...Ensin Eine vaan käveli lähellä mutta ei koskenut koiraan, palkkailin kun piti kontaktia. Sitten tuli Niina ja hän tuli jo koskemaan ja Jeccu pysyi istumassa! Oho! Olin ihan varma että nousee ja menee syliin :)

Sitten tehtiin nopeita maahanmenoja, juostiin maa-meri-ilma leikkiä ja äkkiä maahan. Tää kyllä meinas ryöstäytyä käsistä kun vauhtia oli enempi kuin järkeä. Sain kyllä aina heti maahan kun katsoi mua eikä muita juoksevia koirakoita.

Lopuksi hyvät ohjeet noudon takaperinketjuttamiseen. Ei kokeiltu vielä. Seuraava kerta eli viimeinen jää meiltä väliin jos en saa vaihdettua työvuoroa.

Cassun osuus:
Ensin paikallaolot evl-tyyliin kun Niina on menossa Maisan kanssa kokeeseen. Ei oltu ikinä ennen tehty mutta tuo on semmoinen asia missä luotan Cassuun kuin vuoreen. Ensin siis istuminen 2 min ja sitten 4 min paikkamakuu. Molemmat piilossa. Sfinksihän se. Niin ja ekaa kertaa mentiin "kehään" ilman hihnaa ja seuruussa. Meni hyvin mutta tää pitää ehdottomasti ottaa treenilistalle ettei sinkoile minne sattuu kokeessa.

Sitten ruutuun menon motivaatiota minkä Katariina meille neuvoi. No ensinnäkin Cassu kävi ihan ylikierroksilla jo sen takia että oli odottanut tunnin autossa niin motivaatiota riitti kyllä. Ekalla painoi ruutunauhan yli eikä pysähtynyt palkalle :D Tehtiin vielä kaksi kertaa pitkältä matkalta, ihan täyttä oikeaa matkaa ei mahdu pieneen päähän hallia. Sitten kerran läheltä kun näytin miten se toinen juttu oli minkä Katariina neuvoi. Eine oli kyllä vähän sitä mieltä että hän ei tajua miksi tolle koiralle motivaatiota pitää lisätä :D No aika kovaahan se meni...ruudussa seis-käskyn jälkeen töpötteli paikallaan kun oli niin tohkeissaan.

Hyppynoutoa; ekalla oikein ja sitten joku tyhmä taas teki uudestaan niin tuli hypyn ohi palatessa. Miks mä en ikinä muista? Jos ei ole 100 % varma liike niin ei uudestaan kun tekee hyvin! No sitten pari kertaa niin että jätin esteen taa ja tekniikkana, ne meni hyvin. Ei saa kehua ennenkuin on pa:ssa, tiputti kapulan kun senkin erehdyin tekemään kun tuli hypyn yli.

Pari kertaa luoksetulon stoppia ja en ekaks muistanut miten se palkkaus menikään. Piti olla stopin jälkeen jes! ja vapautus takapalkalle jonka appari heittää (tai piti olla revintälelu mutta sattui vaan pallo matkaan), se toimi hyvin. Tokalla pysähtyi paljon täpäkämmin. Ekalla valui pari askelta. Sitten muuten vaan pari kertaa stoppia kun juoksentelin ja siitä heti palkka.

Hauskaa oli tokoilla pitkästä aikaa! Kiitos treeniseurasta Eine ja Niina!

Kommentit