Pentutreffit ja epikset

Pidettiin eilen pentutreffit Miian 8-viikkoisen Heron ja Jipon kanssa, mentiin samaan kivaan "meidän" metsään että on pehmeä köllähdellä ja muksahdella. Hauskaa noilla vaikutti olevan, Jipolla muutaman viikon vanhempana tuo vauhti on melko hurja. Kävi aina kaatamassa Heron, heitti lenkin metsässä ja taas kävi välillä kaatamassa Heron. Reilu kaveri. No kunhan toinen siitä kasvaa niin Jippo saa hyvän juoksukaverin! Miian kanssa jo päätettiin että pyrittäis näkemään joka tai ainakin joka toinen viikko. Lahden seudulla noita pentuja on useampikin tällä hetkellä, täytyy sopia muittenkin kanssa treffejä.  Lyhytkarvainen collie Iiris ainakin asuu tässä lähettyvillä, sen kanssa jo vähän eilen illalla tutustuttiinkin epiksissä.

tutustutaan ekaa kertaa, hyvin näkyy kokoero 8-viikkoisen ja 13-viikkoisen välillä :)

Moi!

Hero



ATTAAAACK!!

mukkelis makkelis


Miten täs näin kävi?

Tää on hyvä risu, tuu maistamaan! -Okei.


Heittelin vielä Jipolle kentällä lelua, hyvin lähtee perään, takas ei kyllä tuo :) Tuota pitää vahvistaa selvästi...Ja muistaa leikkiä sen kanssa eri paikoissa että sitä voi sitten joskus tulevaisuudessa käyttää palkkana kisoissa. Irti-käskyä on vähän jo treenattu kummiskin. Sen verran taistelutahtoa että vapaaehtoisesti ei kyllä anna lelua, hyvä juttu!

Illalla sitten mentiinkin koko porukan voimilla P-haun epiksiin, piti olla Jecun tokokurssi mutta eiks toi ollut paljon tärkeämpää? ;) Iskettiin monta kärpästä yhdellä iskulla, Cassu pääsi treenaamaan, Jippo sai erittäin tärkeää sosiaalistumista ja Jecun kanssa sitten pikkasen treenasin siellä tokoa ettei tule lintsariolo. Tarkoitus oli että pääsis treenaamaan puomia kisatilanteessa vieraassa paikassa, no sitäpä ei sitten ollutkaan radalla ollenkaan. Damnit. Mutta keinu onneksi oli ja siellä on semmoinen puinen "liukas" keinu niin se menikin molemmilla radoilla hyvin, jee! Rata oli melko lyhyt ja helppo, kaksi kohtaa missä piti tiukasti ottaa. Muurin jälkeinen välistäveto mihin käytin sitä Annan neuvomaa ohjausta ja se toimi hyvin. Keppien jälkeen pakkovalssi hypylle ja siitä väärään päähän putkea, siinäpä ne ohjausta vaativat kohdat. Mentiin siis sama rata kahteen kertaan, toka on aina harkkarata mikä ei tietenkään sijoituksiin osallistu. Tultiin toisiksi ja voitettiin narulelu, valkkasin ihanan pinkki-musta-keltaisen joka menee tietysti Jipolle ;)) Niin ja olihan siellä musta putki, sai siitäkin harkkaa kun sillä oli se ihme syndrooma viimeks. Menee kyllä ne selkeästi hitaammin kuin muun väriset. Kisat oli hallissa jo, kaikki ketkä on käyneet siellä tietää miten ahdas sisäänmeno ja ulostulo on. Hyvä ettei Cassu painattanut ulos hallista vikan hypyn jälkeen kun odotti että pallo lentää...ja siinä kun tietty seisoo aina porukkaa kattomassa suorituksia niin jonkunmoinen yhteentörmäys oli aika lähellä.

Jipon kanssa ennen ratoja hengailtiin hallin vieressä ja käytiin sisälläkin kun ihmiset oli tutustumassa rataan, suoritusten aikana sinne kun ei tosiaan mahdu millään. Jippo olis kovasti halunnut mennä kans sinne ihmisten sekaan :) Ihmiset onkin kovin ihania, vieraat koirat vähän alkuun aiheuttaa hännän laskemisen. Ei se ihan niin rohkea ja itsevarma ole kuin Jeccu on pennusta lähtien ollut, mutta ei kuitenkaan pyörinyt jaloissa tai pyrkinyt syliin vaan tutustui ihmisiin ja paikkaan ihan reippaasti. Monta muutakin pentua siellä oli sosiaalistumassa, musta labbis oli kivoin eikä ollut yhtään pelottava. Sen omistaja ihmetteli että meinaako hänen maailman epäsosiaalisin koira alkaa leikkimään :) Iiriksen (lyhytkarvainen collie) kanssa myös enempi tutustuttiin, ei ihan vielä Jippo hänelle lämmennyt. No sen kanssa tavataan toistekin niin ehtiihän sitä. Lisää vaan tommosia tilanteita missä on haukkuvia ja kiihkeitä koiria. Näköjään uudet paikat eikä ihmiset aiheuta jännitystä, vieraat koirat kylläkin. Tokan kerran käytiin vielä ratojen jälkeen hengailemassa, sitten olikin jo paljon vähempi koiria ja pystyi keskittymään istu-käskyn opetteluun vaikka on hälinää. Tänään mennään illalla hallille Raipe-porokoiran kanssa vähän treenaamaan ja tutustumaan. Toisella puolella taitaa olla treenit niin on taas niitä haukkuvia koiria ja hälinää.

Jecun ja Jipon kanssa mentiin vielä kahdestaan lenkille kun Cassun olin jäähdytellyt, siinä samalla treenattiin pa:ta jonkun aikaa (10 min?) ja aika hienosti keskittyy vaikka toinen hyppii naamalle ja haluaa kans nakkia niin kontakti pysyi :) Tarjos oikeen seuraamista kun lähdetiin kävelemään takasinpäin autolle :O Pitihän siitä palkkailla, nyt kun olis ollut se naksu mukana...hitto. Toisaalta sitten Jippo olis luullu että sille naksutellaan.

Jeculla on muuten joku ihme pohjavillapöhäytys meneillään, tuntuu että joka päivä ilmestyy takku mikä pitää kammata. Ja se on just semmosta pehmeetä höytyvää mikä sieltä irtoaa. Mietin että johtuuko se siitä öljystä mitä aloin syöttämään? Samaa syö nimittäin Cassu ja sillä turkki on kauniimpi kuin koskaan! Että aiheuttiko se jonkun kasvupyrähdyksen tohon karvaan, kaunis se Jecunkin karva on ja harmittaa ihan vietävästi kun en vieläkään osaa päättää ilmoitanko messariin vai en. Sille vaan tulee tota pohjavillaa nyt ihan ylenmäärin, tietysti tuo kostea ilmakin tekee osansa että tuntuu et olisi aina takussa vaikka kuinka kampaa. Koskaan kerkiä karvat kunnolla kuivumaan kun taas mennään ulos ja kastutaan. Mistä puheenollen, eikun lenkille ja yllättäen vettä sataa....

Kommentit