Jippo aloitti tokoilun :)

Tänään iltalenkillä huomasin miten helppo Jippo oli saada namilla pa:han. Siitä se ajatus sitten lähti....


Siis ekaa kertaa tuota treenattiin, mun mielestä aika pätevä mimmi! Sillä on kehonhallinta aika hyvä nyt jo, takapään käytön tajuaa ihan itsestään. Saa antaa kommentteja miten naksun käyttö sujuu, käytin kyllä molempia eli houkuttelua namilla ja naksuttelua. Yritän käyttää sitä nyt enemmän kouluttamisessa jotta saisi itse ajatella. Jos jättäis tuota houkuttelua pois vähän ajan päästä. Muutenkin tuo Jippo vaikuttaa aika fiksulta otukselta.

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Ootko siis joskus epäillyt ettei Jippo tai joku muu pennuista olis fiksu? Onhan ainakin heidän äitinsä tosi viisas. :-)
Vaikuttaa siltä et Jipolla on vähän enemmän malttia kuin yhdellä Tovalla. Tova on kuitenkin ollut neljä kertaa koulussa. Ehkä hän osaisi keskittyä paremmin jos meidän treeneissä ei olis muita koiria tai toisella puoliskolla olis aksatreenit. Huomenna hän ehkä pääsee treenikoiraksi (mummonsa kaa) tokon koulutusohjaajakurssille.
Onko Jippo jo harvahammas? Täplältä on lähtenyt melkein kaikki alahampaat paitsi kulmurit, ja Tovalta etuhampaat (ei kulmurit)
Niina sanoi…
Huomasin tuossa että jos haluat vahvistaa naksulla sitä sivullaoloa/perusasentoa niin kannattaa pitää namit esim.jossain namipussukassa. Koska nyt näyttää silt että vahvista namin syömistä kädessä =) Eli ensin naks ja sitten palkka. Nyt Jippo tarjoaa hienosti jo paikkaa missä olla eli sen se on jo hahmottanut hyvin, mutta tarjoaa myös joka kerta "kädestä syömistä" Eli kannattaa olla tarkkana mitä sillä naksulla vahvistaa ettei vahingossa vahvista väärää tai sellasta mitä ei halua siihen käytökseen. =) Ja jos haluat houkuttelun kokonaan pois (mikä kannattaakin tosi nopeesti häivyttää ettei siitä tuu vihjettä koiralle siitä kädestä) niin vahvista aluksi kaikkea liikettä sun sivullepäin ja muokkaa pikkuhiljaa siihen kohtaan mihin haluat että on. Nythän Jippo jo tosi hyvin hahmotti paikan missä kannattaa olla =) Arvaa vaan kuinka vaikea Maisan kanssa on joskus vahvistaa jotain tiettyä kun tulee sata toimintoa sekunnissa niin aina miettii sen jälkeen et hmm mitähän sitä taas vahvisti =D D
Niina sanoi…
Noni ja näköjään taas puolet kirjaimista puuttuu multa tossa tekstissä sanoista. Eli siis näyttää siltä että vahvistat namin syöttämistä kädestä kun Jippo joka kerta sivulle tullessa hypähtää sun käteen eli tarjoaa sitä toimintoa mitä teki kun naksautit. Oot siis vahvistanut naksulla sitä-> Jippo tarjoaa sitä sen takia joka kerta tullessaan sivulle =) Tajusitkohan mitä tarkoitin ? =)
tuija sanoi…
Joo tajusin!! Hyvä huomio :) Onneksi oli vasta eka kerta niin en ehtinyt kovin paljoa tuota tekemään, eli odotan kun on rauhassa sivulla, nimittäin pomppii kovin paljon noin niinkuin muutenkin...täytyy ne namit pitää muualla kuin kädessä :))

Marika; ei Jipolta ole lähtenyt yhtään hammasta vielä! :O Se eläinlääkäri kyllä sanoi että ihan lähiaikoina varmasti lähtee hampit.