Jipon elämää

Löysin Marikan blogin kautta tämmöisen valokuvan:

Iksu-äiti

Jippo-tytär

Näyttääkö väritys jotenkin tutulta? No, se on Jipon äiti Ikwil 4 kuukauden ikäisenä. Samanlainen "loimi" ja etupää sekä takajalka harmaat. Hännässä on Iksulla pidemmästi vaaleaa. Pitkä häntä pennuilla on peritty selvästi äidiltä. Hauska lukea noita Marikan vanhoja postauksia, jotenkin kuulostaa hirveän tutulta...

Jippo on alkanut syömään kaikki mitä eteen annetaan ja söisi kaikki mitä ei annettaisikaan. Ei se niin kovaa huuda kuin Jeccu aikanaan jos joku extrahyvä ruoka haisee mutta ihan hyvällä menestyksellä yrittää kyllä. Jecun syömistä joutuu vahtimaan että saa omansa, muuten ne vaihtaa kuppeja ja ruokiaan. Oma ei maistu niin hyvältä kuin kaverin eväät. Cassu syö niin nopeasti että sen kupille ei ehdi kukaan. Päätin että Jippo saa syödä niin paljon kuin jaksaa kerralla, on sen verran hoikka ja kuluttaa kyllä niin hirveästi energiaa. Katsotaan nyt jos rupeaa älyttömästi paino nousemaan niin aletaan rajoittamaan. Se sitten peittelee loput seuraavaa kertaa varten kuonollaan jos on liikaa. Ilmalla. Luin Marikan blogista että Ada, eli Jipon isoäiti on tehnyt samaa. Hassua. Jos ruokaa taas ei ole tarpeeksi niin ruokakuppi kannetaan olohuoneeseen ja sohvalle asti. En tiedä miksi se kuvittelee että sieltä saisi täytettä kuppiin. Jos poikienkin kupit on lattialla niin tarkistuksen jälkeen nekin viedään sinne olohuoneeseen.



Kengät on saanut uutta muotoa, Kimin työkengistä lähti kantapään kohdalta palanen ja mun feikkicrocseista myös. Lenkkareitten kuminen osa kantapäätäkin oli ollut hyvää. On yritetty pitää eteisen kaapin liukuovet kiinni mutta jos ne unohtuu auki niin kengät saa kyytiä. Vierasmakkarin telkkarin antenninjohto on mennyttä kalua. Se oli teipattu jalkalistoihin että olis muka siistimpi. Repi ensin teipin irti ja sitten pureskeli johdon rusinaksi. Suurinpiirtein joka aamu herään siihen että se joko jyrsii sängynjalkaa tai lattialistoja, mietin että minkäikäisenä ne hampaat vaihtuikaan...kovasti niitä nahkaluita on annettu että jyrsisi mieluummin niitä mutta kun loppuvat niin pitää jatkaa jollain muulla. Vielä ainakin kaikki hampit on paikallaan.

Hullu ponnistusvoima sillä on jo nyt, loikkaa jenkkisänkyyn siellä vierasmakkarissa eli Jeccu ei saa sielläkään olla enää rauhassa. Yksinään ei kyllä sinne mene, aina vaan Jecun perässä. Eilen illalla kun annoin ruokaa niin pomppi siinä vieressä kuin vieteri niin että keittiön tasolla vilahti aina pää kun annostelin ruokaa kuppeihin. Myös autoon ja autosta loikkaisi ilman apua. Nappaan kyllä aina kiinni ennenkuin ehtii alaspäin tulla korkealta.

Cassun kanssa harrastetaan painia ja leluista taistelua ja Jecun kanssa riehumista ja juoksemista. Jipon bravuuri on sohvalta liito-oravana Jecun päälle hyppääminen. Suussa roikkuu yleensä mustaa tai valkoista karvaa tupollinen. Ihme että se Jeccu-parka haluaisikin välillä karkuun...Pitäisi jossain vaiheessa yrittää saada videolle sitä niitten mölyämistä kun riehuvat keskenään. Siinä on tytär kyllä tullut isäänsä :D Sain kuvattua tuota noitten yhteis"ulvontaa" sentään. Kuulostaa tosi kivalle, onneksi ei asuta kerrostalossa...Yks kun aloittaa niin saa kaikki muutkin riehaantumaan, agilityvideot on yksi mölyn aiheuttaja ;))


Olen yrittänyt kaikkea uutta keksiä mihin pitäisi tutustua, mm. kerrostalon rappuset, moottoripyörän äänet ja perjantai-iltana käytiin keskustassakin pyörähtämässä. Siellä se vaan meni kuin kala vedessä, hirveästi oli uusia hajuja mitä piti nuuskutella menemään häntä heiluen. Reipas likka.

Mitään muita käskyjä se ei vielä osaa (ainakin useimmiten osaa) kuin tule ja istu. Niin ja tassunantoa Kimi on sille opettanut muutaman kerran, hauskan näköistä kun yks istuu keittiön lattialla ja kaksi koiraa läpsii tassuilla että tässä se tassu on, tajua nyt! Yksi hieman miettii vielä mikä se semmonen tassu on :)

Hoitotoimenpiteistä se hassua kyllä tykkää, masua kun harjaa niin rötköttää vaan selällään. Toivottavasti aina :)) Paljon helpompi onkin tota narttua harjailla mahasta kun siellä ei oo niitä ylimääräisiä ulokkeita. Onkin muuten vissiin ainoa asia millä rauhoittuu kun pitää välillä villiä menoa vähän hillitä, massurapsutukset pistää silmät pyörimään päässä. Kynnet olen muutaman kerran leikannut ja vasta kerran yhden liian pitkältä. Mä olen kyllä niin huono tossa hommassa, Jippo onneks vaan nytkähti ja antoi leikata loput kynnet kumminkin. Hampaitakin kattelen suurinpiirtein joka päivä että tottuis siihenkin.

Enemmän pitäis muita koirakavereita nähdä, nuo omat kun on niin lähellä niin tahtoo unohtua. Heron kanssa ollaan kerran nähty viime viikolla (se oli jo kolmas kerta yhteensä niin olivat heti kavereita), tällä viikolla pitäis mennä katsomaan Mantaa Annelle. Johonkin koiratapahtumaan täytyy mennä hengailemaan, tiistaina käydään tokalla rokotuksella niin sitten sen jälkeen.Tänään hallilla tutustuttiinkin Allu-bordercollieen, Allu on niin kiltti että uskalsi pikkasen jo tutustuakin. Ei kauhean innoissaan mitenkään kyllä.

Sisäsiisteys on ollut vähän niin ja näin, meidän epäsäännöllisten työaikojen takia. Ei oikein synny rutiinia. Viime viikolla kyllästyin lattian luuttuamiseen ja päätin että nyt otetaan joku roti siihen. Tuotti aika hyvin tulosta, tais yksi kakka tulla viikon aikana sisälle ja tänään yksi pissa.

Yksinoloakin pari kertaa on muistettu harjoitella, ei ainakaan silloin haukkunut kun mä olin vielä nukkumassa yövuoron jälkeen kiinniolevan oven takana ja Kimi kävi tunnin lenkillä koirien kanssa. Mä kun herään joka ikiseen risahdukseenkin niin on se aika hiljaa ollut. Kaksi kertaa lyhyen aikaa (n. vartin) ollut ihan kokonaan yksin kun vein lenkin jälkeen sen kotiin että pojat pääsee pidemmälle lenkille, annoin nahkaluun niin hiljaa se silloinkin jäi sinne. Takaisintullessa haukahti muutaman kerran jotain ulkoa kuuluvaa ääntä justiin niin ei menty sisälle ennenkuin oli hiljaa. Ei vaikuta yhtään stressaantuneelta vaikka yksin onkin, aika itsenäinen tuo on luonteeltaan muutenkin niin tuskin tässä tulee ongelmaa. Enemmän silti vielä pitää muistaa jättää yksin kotiin lyhyiksi ajoiksi näin alkuun.

Hienosti on lähtenyt yhteiselo kolmen koiran kanssa sujumaan, iltalenkillä ollaan käyty kolmessa tai kahdessa erässä. Pipana pääsee yksin että oppii kulkemaan ilman muitakin. Kolmessa erässä siksi että Cassu osaa kävellä löysällä hihnalla nätisti mutta haukkuu vastaantulevat koirat. Jeccu taas ei hauku mutta haluaa mennä moikkamaan ihmiset sekä koirat ja vetää multa olkapäät irti. Päätin että tuohonkin on saatava muutos, onhan sitä ennenkin yritetty mutta aina lopettanut opetuksen vissiin kesken kun se jonkun ajan päästä unohtuu. Rupes menemään jo aika hyvin mutta tänään vietiin kaikki kolme yhtäaikaa lenkille niin eihän siitä mitään tullut. Mä en päässyt Jecun kanssa eteenpäin yhtään kun aina jos se aloittaa vetämisen niin matka loppuu ja palataan siihen mistä lähdettiin. Aika hidasta oli matkanteko...täytyy palata yksittäislenkkeihin. Tai ainakin viedä pojat vaan keskenään.

Tänään treenattiin hallilla putkea kun oli Kimi apparina mukana, suorana täyspitkänä ja toisesta päästä mutkalla ja U:n muodossa. Se meni ihan ok, kierrä-käsky meni yllättävän hienosti tokaksi kerraksi!



Että semmoista täällä schappenpöppeleitten valtakunnassa Villähteellä, kaikki hyvin!

Jippo 16 vk

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Kivaa nähdä kuvan Iksusta kun hän oli pentu. Pitää varmaan itsekin kaivaa niitä vanhoja kuvia jostain...Jotenkin olen ollut laiska ottamaan kuvia T&T:stä viime aikoina.
Tänään jompikumpi tytöistä (epäilen Tovaa) oli tehnyt pisut matolle. Iksu yritti peitellä sitä etten huomaisi vahinkoa.
Huomenna mulla alkaa syysloma ja loman aikana pitäisi varmaan pitää pentuja enemmän vapaina olkkarissa. Kukat ja muut arat esineet pitää ennen sitä kylläkin piilottaa jonnekin. Tänään yksi kukkaruukku oli varmaan itsestään tippunut lattialle.