Pentutreffejä ja tokokurssia

Käytiin Jipon kanssa Vesivehmaalla Jenkkapirtin parkkipaikalla pentutreffeillä, mukana oli myös Hero, Väinö, Toivo ja Pinja jotka ovat kaikki samasta pentueesta ja puolitoista kuukautta nuorempia. Jippo ei oikein juoksuseuraa niistä saanut mutta odotetaanpa muutama viikko niin alkaa niilläkin vauhti kasvamaan, eihän se oo reilua kun toisella on pidemmät jalat kuin muilla :)) Hero oli kiva kun se on nähty ennenkin, Toivo ja Väinö hurmaantuivat pillipiiparista kanssa. Pillipiipari siksi että Jippo sitten opetti muille kuinka aidan alta yhdestä kohdasta pääsee sinne Jenkan sisäpihalle ja sitten tulikin pieni mietintä että miten ne saa sieltä pois. Yli aidan kun ei olisi voinut kiivetä, piikkilankaa laitettu sinne päälle ku keskitysleirillä. Onneksi tulivat kun aikansa huuteli. Tulipa siinä muuten mieleen kun likka lähti vaan kulkemaan omia polkujaan koko ajan eikä ollut huolta yhtään että missä mä olen, niin on todella tarpeellista opettaa sille varma luoksetulo ja heti. Melkoisen itsenäinen epeli vaikuttaisi olevan. Siellä se vaan tutkiskeli paikkoja ihan tyytyväisenä. Kävivät vielä toisenkin kerran siellä Toivon kanssa, siinä kohtaa sai aika kauan huudella ennenkuin palasi. Jotensakin tuli tarina Jecun siskopuoli-Luvasta mieleen joka paineli mettässä menemään neljä vai kuus tuntia, sitä olivat henkensä hädässä ettineet. Sitten kun Luva oli tullut lopulta metsässä vastaan niin se oli vaan coolina moikannu, jaa tekin täällä! Ja meinannu jatkaa vielä matkaa....Kivat treffit kyllä oli, näitä onneksi tulossa lisää. Pitäis vaan niitä erirotuisiakin tuolle muistaa esitellä.

Toivo hurmaa Jippoa, keskellä Pinja

Pinja ja Jippo

Jippo 14 viikkoa

Väinö tällä kertaa esittelemässä hurmurin taitojaan :)

Väinöä haastamassa juoksemaan

Toivon kanssa saatiin jo kinttujakin liikkeelle!


Miia yrittää järjestää kaikkia kuvattaviksi-no ei tod onnistunut :)


Autoilu alkaa sujumaan jo hyvin, en siis saanut mitään traumoja sille aikaiseksi onneksi :D Nyt pötkötti etupenkillä matkan molempiin suuntiin, vetäs oikeen jopa tirsatkin siinä. Varmaan toi poikien esimerkki on auttanut, siellä häkissä se silloin kulkee kun pojat on matkassa ja silloin on ihan rauhallisesti ollut. Niistä on tukea ja turvaa kuitenkin. Katsotaan milloin uskallan sen yksin häkkiin laittaa matkustamaan. Eipä sillä kiire ole. Olen muuten lukenut Salme Mujusen kirjaa Pennusta puolivuotiaaksi niin siinä on aika fiksua tekstiä, voin suositella! Nappasin sieltä moton KP eli kokemus päivässä. Täytyy yrittää pitää siitä kiinni. Tänään tutustuttiin ruohonleikkuriin :)) Punnitsin myös Jipon tänään, painoa oli 6,5 kiloa.

Jecun tokot: Aiheena luoksetulo ja kontakti häiriössä. No luoksetulo taitaa olla ainoa liike minkä se oikeasti osaa kokeenomaisesti. Tänään oli ideana vaan se että tulee nopeasti luokse. Sanoin kyllä heti että älä yllytä sitä yhtään lisää, tulee muutenkin aika kovaa...Tehtiin sitten niin että Eine piti vaan pannasta kiinni kun ei ollut tarkoitus ihan kokonaisena liikettä tehdä. Tulihan se, koirakujan läpi niistä välittämättä ja tosiaan kovaa. Hienosti sivulle, pikku pompun kanssa kylläkin. Eli kun vauhtia on niin treenataan sitä sievästi sivulle tulemista läheltä ettei vauhti kasva liiaksi. Pikkuhiljaa matkaa pidennetään sitten. Kommentoivat että me ollaan ihan väärällä kurssilla kuulemma, pitäis olla edistyneemmissä. No kun ei nyt oo semmosta ja ei me oikeasti olla treenattu hirveästi mitään. Halusin sen takia tolle kurssille että tehdään nimenomaan vaikka muita olisikin ja mulla tulisi treenattua sen kanssa tosissaan. Niina kyseli meidän tavoitteita, mä kyllä tuumasin että katotaan nyt kunhan saatais edes se TK1 niin katotaan sitten lisää :D

Tokana kontakti häiriössä, sitä me tehtiin siinä sivussakin kun odoteltiin muitten tekemisiä ja yritin muistaa treenata myös sitä olemista vaan. Huono muisti, aika vähän tehtiin sitä...Pari kertaa tein lyhyen paikkamakuun, eli jätön ja hetki pois ja takas. Ekan kerran ei noussut ekalla istumaan, tokalla nousi sitten heti. Muutenkin aika hienosti keskittyi minuun, pari koiraa olis halunnut tervehtiä ja yks sitten vähän enemmänkin joka oli hieman kiukkuinen yksilö niin nekin tilanteet sai sujuvasti hoidettua. Hyvä me! Häiriötä sitten niin että koira pa:han, aina palkka kun se ITSE ottaa sen kontaktin eikä huomauteta eikä mitään käskyä, oppii paljon nopeammin kun käyttää omia aivojaan. Jeccu tillitti ku valmis tokokoira eikä opet uskoneet kun sanoin ettei tätä olla ennen treenattu ollenkaan. Mutta tehtiinhän sitä just siinä sivussa niin äkkiä se Jeccu oppii mistä se palkka tulee. Välillä silmät pyöri päässä kun tekis mieli kattoa mut en katokaan :) Tais se nyt oikeasti pari kertaa vilkaista poispäinkin kun Eine raapi mattoa mutta oli se järkyttävän pätevä! Lopuksi vielä pujottelukuja, siinäkin mentiin vaan koiran kanssa, ei seuraamisessa vaan muuten vaan kahdestaan ja palkattiin kun itse ottaa kontaktin. Pari kertaa alussa tässä tippu kontakti, sitten tillitti koko matkan ja tuli kyllä tunne että ehkä sen kanssa oikeesti pitäis enempikin treenata. Sitten sille raukalle jäi se kontakti päälle ja tuijotti vaan vaikka yritin sanoa että vapaa, enää ei tartte :D Hassu rakas, se on niin tosissaan.

Kommentit

Niina sanoi…
Todellakin sun kannattas Jecun kanssa tokoilla enemmänkin. On se sen veran pätevä! =)
tuija sanoi…
No kyllähän se siltä eilen vaikutti :)

Mun pitää pyytää sulta erikseen naksuttelutreeni, menis paremmin mulle jakeluun :))
Niina sanoi…
Se passaa kyllä =)
Jaana sanoi…
Miten en ole yhtään hämmästynyt, että Jippo on itsenäinen nainen, joka kulkee omia polkujaan. ;-) Hyvä tiedostaa siis jo tässä vaiheessa ja tehdä se varma luoksetulo.
Jippo näytti kuvissa niin isolta pienempien rinnalla. Äkkiä ne lapset kasvavat.