Riiviön päivä

Eilen olikin koko päivä Jipon, pojat käytin vaan lenkillä aamulla ja illalla. Jipon kanssa mentiin moikkaamaan collie-Iiristä, viimeksi nähty pikaisesti hallin pihassa ja leikitty melkein kuukausi sitten. Aika menee tosi äkkiä! Ja sen kyllä huomaskin, enää Jippo ei ollut kääpiö Iiriksen rinnalla vaan melkein samankokoinen. No ei nyt sentään, mutta huomattavasti kyllä tyttö kasvanut viime kerrasta. Vaikka väitti se Terhi että Iiriskin on kyllä kasvanut :) Heti muistivat ipanat toisensa ja ralli alkoi...mikä kesti puolitoista tuntia ja nehän jopa lopussa jolkottivat rauhallista raviakin! Hauskaa vaikutti olevan, hyvät leikkikaverit kun molemmat tykkää juosta ympäriinsä. Pesulle kyllä lenkin jälkeen joutuivat...jaa miks? No siks

Jihuu!! Juostaan!
tuu kokeilemaan, tässä mudassa on ihana kävellä!

hippulat vinkuu
on toi nahkacollien turkki vähän siistimmän näköinen, vaikka ei se puhdas ollut sekään...


Perjantain näyttelytreenit Renksun hallilla:

Jäi maanantain pentukurssikin väliin töitten takia niin pääsin onneks sentään tuonne. Maksaa kokonaista kolme euroa kerralta, ihan hemmetin hyvää treeniä yleisestikin ottaen vaikkei näyttelyyn meniskään ikinä. Paikkana ei mikään maailman helpoin, hallissa kaikuu ja koirat haukkuu niin meinas omatkin ajatukset jäädä metelin jalkoihin. Alkuun Jippo siellä kanssa yskähteli taas kun se sirkus lykättiin nenän eteen. Ekaks vaan oltiin siinä reunalla ja katseltiin maailman menoa.

Sitten hommat alkoi, ekana pöydälle missä oli nais"tuomari", se tuumas että tämähän on vanha tekijä :) Mä että no eipä ole ennen käyty, reippaasti likka siinä pöydällä oli ja seisoi nätisti kun kopeloitiin. Hän ei hampaita sen tarkempaan katsonut kun vähän koski suuhun vaan että tottuu kun kerroin minkä ikäinen Jippo on. Sitten mentiin kolmio ja eestaas tuomarin edessä ja seisotettiin pari sekuntia edessä. Yllättäen kulki nätisti pomppimatta ollenkaan, pitää muistaa että tuon kanssa mennään paljon hitaammin kuin Jecun, ei tartte kirmata hiki päässä :D On se sen verran pikkanen äpyli. Sitten juoksenneltiin porukassa rinkiä ja hengailtiin kun kaikki vuorollaan kävi pöydällä. Jippo pääsi tutustumaan ainakin mäyräkoiran pentuun, chihuahuaan, borderterrieriin ja johonkin pitkäkarvaiseen kauniiseen koiraan minkä rotua en valitettavasti tiedä. Sitten vaihtui mies"tuomari" ja nostettiin taas pöydälle, hän katsoi hampaat jo kunnolla ja hienosti Jippo osasi olla, antoi nätisti katsoa. Tehtiin samat kierrokset, kolmio ja eestaas ja seisotettiin hetki hänen edessä. Sitten oli parikilpailu, mentiin sen kauniin pitkäkarvaisen koiran kanssa tuomarin edestä suoraan eteenpäin ja tultiin takaisin niin että koirat oli molempiin suuntiin rinnakkain ja sitten taas seisotettiin tuomarin edessä. Hieno pari oli, se toinen koira nyt olikin valio että osas kulkea tietenkin. Koko treenin ajan olin kyllä hyvin hämmästynyt että Jippo ei missään vaiheessa pomppinut vaan tepsutteli menemään kuin vanha tekijä :O Vielä semmoinen että pujoteltiin ringissä olevien koirien välistä, tätä ollaan treenattu siellä pentukurssilla mutta vähemmällä koiramäärällä tietty. Heh, sekin onnistui hienosti, vähän piti haukkuvaa shelttiä väistää. Vielä ehdittiin kertaalleen pöydälle missä se mies kopeloitsi taas läpi ja mentiin kolmio, minä kun kattelin koko ajan Jippoa miten se kulkee niin tuomari sanoi että aina kun lähdet takaisin niin katso onko tuomari siirtynyt ja tule suoraan sitä kohti. No aijjaa, en mä semmosia osannut katsoa...Mutta tosi hyvä treeni, täytyy mennä tuolla toistekin käymään. Ensi viikolla sitä ei olekaan mutta ehtii sitä vielä, pitkin talvea ja kevättä niitä vuoroja on. Tosi kiva että viitsivät vapaaehtoisvoimin tuollaista järjestää, erittäin hyödyllinen juttu!

Jippo 20 vk treenaa näyttelyseisomista

Riiviön muut kuulumiset:

Sisäsiisteys oli jossain vaiheessa jo ihan hyvällä mallilla, tällä viikolla ollaan menty vähän takapakkia. En tiiä johtuuko meidän työvuoroista vai mistä, valvottu aika myöhään eikä aamulla sitten herätä tarpeeksi ajoissa. No mutta kummiskin, kertokaas mulle mikä ihmeen juttu se on että kun kakka tulee siihen lattialle niin miks niitä kakanpaloja pitää kantaa esim. sohvalle ja tuolille?? Säästääkö se niitä myöhempää käyttöä varten vai mitä ihmettä? Vai haluaako se jakaa tämän iloisen tapahtuman kaikkien kanssa? En onneks ole vielä istunut kertaakaan "lahjan" päälle, eikä se niitä piilota tyynyn alle vaan ihan siihen vaan näkyville asettaa...

Tänä aamuna keräilin lompakon sisältöä lattialta, ajokortti, pankkikortit ja plop-plop-plussakortit levällään. Kirjastokortti on vielä kateissa, käyköhän se hakemassa jotain ihmisenkoulutuskirjoja kirjastosta? Kimin lompakko oli levitetty kans yks päivä, ehkä ne kaikki rahatkin löyty...mulla onneks kun ei mitään seteleitä olekaan niin niitä ei kadonnu ;)

Vesi kun on neidiltä kupista loppu niin ilmoittaa kyllä siitä kolistelemalla sitä alustaa ja kuppia. Odottaa kun menee ottamaan kupin ja laittaa hänelle vettä, ei siis tosiaan liikahdakaan paikaltaan vaan seisoo tasan siinä mihin kuppi kuuluu. Odotan vaan että sieltä kuuluu: HENKILÖKUNTAAA! Ei se ehkä sitä kirjaa tartte, hyvin on jo mut kouluttanut :)

Enemmän se tuhojaan tekee kuin kumpikaan pojista, keittiön pöydältäkin kaks kertaa ollaan se alas nostettu. Yks päivä laitoin naminami mustaamakkaraa lautaselle, käänsin selkäni ja kuulin kilahduksen, no siinähän se herranterttu seisoi pitkä pötkö makkaraa hampaissa. Söin sen kyllä vielä ihan ite.

Cassua se jonkun verran vielä kunnioittaa, isäänsä ei sitten ollenkaan..tapporavistelee korvista ja mustaa ja valkeaa karvaa monesti hampaanvälit täynnä.

Joku ihmeellinen tarve sillä on myös ryömiä sängyn alle päivittäin, siellä se viuhtoo menemään onnessaan. Kohta ei kyllä enää sinne mahdu, nyttenkin joutuu kyljittäin siellä menemään.

Mitähän kaikkea se on syönyt...no ainakin lämpökynttilän, pari muistikorttia, Cassun pannan, muutaman mustekynän, lähinnä oikeastaan kaikki kelpaa mitä pöydiltä sattuu löytymään ja on unohtunut kaappiin laittaa. Saakohan se liian vähän ruokaa? Kulmurit ei ole vieläkään irronneet, Jeccu hoitaa sen ikeniä nuolemalla niitä. Se on kyllä ihme hoitaja, munkin käden "hoiti" silloin päivittäin kun se oli kipsissä ja sormet tulehtuneet. Nahkaluita JIppo syö vaikka vähän verta näkyy niihinkin tulevan, pakko sen on kai jyrsiä jotain. Mieluummin niitä kuin lattialistoja tai ovenpieliä, krhm...

hoitaja-Jeccu

No mutta onhan se nyt oikeasti ihana pikku pipana, vai mitä? Eihän tolle naamalle voi sanoa ei?


Kommentit