Masennuksenparannustreenit

Masentaa toi harmaa, vetinen, sumuinen jne. keli ihan älyttömästi. Jopa niin paljon ettei ole ylimääräistä hallilla tullut juurikaan käytyä viikkotreenien lisäksi...vakavaa. No, tänään päätin että mennään nyt jotain tekemään ennen töihin lähtöä että koirat väsähtää eikä tee tuhojaan. Lähinnä siis Jippo kun sillä tuota ylimääräistä energiaa on näköjään yhtä paljon kuin Cassulla aikanaan.

Cassulle helppoa ja kivaa, muutama keppikulma, umpikulmaan ja avokulmaan, keinua pari kertaa, ajoitusta suorasta putkesta vinossa olevalle hypylle ja sitten vaan rataa suoraan. Cassulla oli virtaa ja intoa, haukkui mulle radalla melkein joka pätkällä! On sillä ihan eri motivaatio kun sitä vielä vähän aikaa sitten joutui hakemalla hakemaan ja on rakennettu uudelleen. No ainakin siinä on onnistuttu!! Tulipa hyvä mieli :)

Seuraavaksi Jipon kanssa. Sille olen opettanut vasta putkea ja kiertää-käskyä ja sylkkäriä pari kertaa. No niitä otettiin muistin virkistykseksi tänäänkin. Putkeen menee jo käskyllä, ainakin oikealta puolelta, vasemmalta oli vähän vaikeuksia alkuun. Eli siis sitä pitää tehdä useammin. Namialustalle tätä tehty kun olen yksin tietty. Muutama kerta molemmin puolin, sitten kiertää-käskyä ja sen se osaa molemmilta puolilta ja vauhdikkaasti :) Sylkkäriä ilman esteitä. Sitä tehtiin vasta toista kertaa, tätä nyt vois tehdä kotonakin. Oikealta taipuu hyvin mutta vasemmalta meinaa vaan pyörähtää takasin, eli onkohan tuo tytteli oikeatassuinen? Tässäkin vasenta puolta vahvistettava. Lopuksi ihan ekaa kertaa kaksi estettä peräkkäin, ensin kiertää-hyppy ja siitä putkeen, piti oikein tosissaan juostakin :O Pikku-into-piukee :) Siitäkin tuli hyvä mieli.

Jeccu viimeisenä, irtoamista kun sille se on niin vaikeaa lähteä mamman luota. Viimeksi muuten treenattiin valssia ja takaaleikkausta, kirjaanpa tämänkin ylös. Oli u-putki ja kolme hyppyä siksakkina ja taas u-putki. Aloitin niin että lähetys putkeen, valssilla hyppy ja taas hyppy ja taas hyppy ja putkeen. Ne meni molempiin suuntiin hyvin. Ja sitten sitä takaaleikkausta, ei se osaa sitä! Oho, jäänyt vissiin opettamatta alkua pidemmälle. Iik. Ei ollut ollenkaan sujuvaa, hidastui kun joutui miettimään. Tsiisus ja ihan perusohjaus...no, onneksi tuli mieleen että teenpä tommosen treenin. Vaatii lisätreeniä tosissaan. Jeccu oli silloin ja nyt ihan intopiukeena kanssa, ei se ole paljon päässyt tekemään kun olen sitä varjellut rasittumiselta.

 No, tänään siis irtoamista. Oli neljä hyppyä mitkä oli suorassa linjassa mutta vinossa jokainen vähän sinne tai tänne. Ensin palkka alustalle kahden hypyn taa. Lähti ku tykin suusta vierestä ja meni täysiä palkalle. Seuraavaksi kolmen esteen päähän ja vähän vilas matkalla kakkosesteen takana että josko se palkka olis jo tossa. Viimein neljän esteen päähän palkka ja siinä jo rupes hidastumaan kolmannella ja viimeisen esteen yli käveli. Tein tätä siis hyppytekniikkatyyliin ensin, eli jäin itse ekan esteen taa ja lähetin eteenpäin. Onhan se nyt sinänsä hemmetisti edistynyt että lähtee kyselemättä vierestä ja menee eteen eikä jää ihmettelemään. Sitten vielä semmoista että lähdettiin yhdessä niin että kierti ekan esteen ja siitä sitä suoraa juoksemaan ja se palkka siellä neljännen hypyn takana. Sujui paremmin mutta ei lähde tykittämään täysiä eteenpäin, vähän himmaa ja odottaa että mamma tulis kanssa. Sitten vielä sivuirtoamista, hypyn kautta putkeen ja se sujuu oikein hyvin jo kumminkin päin. Juoksenteli pari ylimääräistäkin kertaa putkiin kun olisin jo palkannut :D Lopuksi ihan vaan hauskaa juoksemista, hyppy-putkeen-hyppy-putkeen-hyppy. Rimat muuten toka alimmassa vieläkin. Hyvä mieli tuli siitäkin miten onnessaan tuo Jeccu oli kun pääsi aksaamaan! Ja siitä edistymisestäkin tietysti :)

Kannatti mennä siis hallille, vanha totuus piti taas paikkansa että hyvä treeni, parempi mieli!

Kommentit