Jippo pentukoulussa

Enpä ole kummankaan toisen koiran kanssa pentukoulussa ollutkaan, ihan kiva juttu oli tuo. Ilmoittautuessa meiltä kysyttiin mitä haluaisi kurssin sisältävän. Itse pyysin että ihan normaalia luoksetuloa voisi harjoitella sekä toisten koirien ohitusta. Kurssilla on kuusi pentua ja kolme niistä schapea, hauskaa :) Eilen ei ollut paikalla kuin 4 koiraa, yksi niistä kultainen noutaja ja loput tosiaan näitä meidän karvakorvia. Ennenkuin kurssi alkoi niin käytettiin tilaisuus hyväksi ja vähän leikittiin siellä.

Vaikka tuo ei tokoa sinänsä olekaan niin siihen tähtääviä juttuja hieman tehtiin, jos vaikka ihmiset siitä innostuvat myöhemmin niin on perusasioita jo vähän opeteltu. En nyt muista tarkkaa järjestystä miten näitä juttuja tehtiin mutta katsekontaktia treenattiin kovasti, tästä naksuttelin kun katsoi silmiin eikä kättä tai yrittänyt saada nakkia tassuilla läpsimällä. Oli muutes hankala nähdä mihin katsoi kun sen naamakarvat on just sen mittaiset että peittää sopivassa kulmassa silmät. Huomasin että seisoessa näen paremmin simmukat, täytyy tehdä sitä niin tästä lähtien. Oltiin siinä kyykyssä koiran vieressä alkuun. Jippoa ärsytti ihan suunnattomasti kun se nakkipala oli kädessä ja yritti ymmärtää mitä pitää tehdä sen saadakseen.

Sitten sitä että koira oli sivulla ja Heli kävi "pöyhimässä" koiraa. Yllättäen Jippo pysyi istumassa vierellä ja palkkailin sitä siitä. Olin ihan varma että säntää syliin :) Tämähän tähtää tietysti luoksepäästävyyteen tokossa. Muistutettiin jossain vaiheessa myös sen vapaa-sanan tärkeydestä, eihän se sitä vielä tajua mutta vapautus kaikkien "liikkeitten" jälkeen pitää muistaa opettaa.

Mentiin kaikki jonoon, yksi kerrallaan käytiin kiertelemässä muitten koirien välissä. Siinä palkattiin kun toiset meni ohi ja pentu pysyi paikallaan ja siinä kun käveltiin muitten ohi niin siitä että pitää kontaktia ihmiseen eikä mene muiden luo. Yllättävän hyvin tämäkin meni. Väinöä tai Heroa meinas mennä moikkaamaan mutta muistutin nimellä niin tuli pois. Tehtiin vielä sama juosten mutta ei kierrelty välissä vaan mentiin kaikkien ympäri, siinä Jippo alkoi sille kultsille "yskimään" kun se meni ohi. Oma osuus meni aika ok. Lukuunottamatta sitä pomppimista ;D Aina kun käsi livahti taskuun niin pompattiin...namit valmiiksi käteen ettei pompi, pitää aina pysähtyä jos sitä tekee. Pompiskeli se siellä muutenkin jos ei tehty mitään...pitäisköhän opettaa rauhoittuminen heti alkuun? Krhm..

Heli kysyi halutaanko oppia joku temppu niin tietty haluttiin! Opeteltiin kasia jalkojen välistä, ihan hauskaa ja samalla koira saa hyvää treeniä taipumiseen. Heli lupasi näyttää noita temppuja useammankin.

Perusasentoa, mehän päästiin loistamaan kun silloin yksi aamu tätä jo treenattiin ;D

Lopuksi iloinen luoksetulo, Heli piti hihnasta kiinni ja itse lähdettiin juosten ja huudellen pois. Tuli nopsasti luo.

Läksyksi tuli pa ja kontakti. Täytyy muistaa treenata!
Kommentit