Treenisuunnitelmaa täytäntöön

Siis lyhyen tähtäimen treenisuunnitelma ennen ekaa avon koetta mikä toivottavasti on helmikuussa. Jos vaan kokeeseen mahdutaan. Eli:

Ylläpito, varmat liikkeet:
-paikkamakuu (ylipitkiä, häiriötä)
-maahan seuraamisen yhteydessä
-seisominen seuraamisen yhteydessä

Hienosäätöä, ei niin-varmat vielä:
-luoksetulo (ennakoimisen ennakointi-treeniä)
-nouto (joku ottamaan kapula pois jos karkaa sille)
-hyppy (alkuun avujen kanssa istumaan sinne esteen taakse että tajuaa)
-kaket (käsien heiluttelija treenatessa taakse tai sivulle)

Paljon treeniä, ei ikinä-varma:
-seuraaminen, tämä aloitetaan taas kerran alusta askel askeleelta pidentäen.

Tänään alkoi siis järkevä treenaus. Päätin että mukana aina seuraaminen, paikkamakuu (jos on kaveri), kaks ei-niin varmaa ja jotain kivaa mikä ei ole vielä ajankohtainen mutta myöhempää ajatellen tarpeellista. Valkkasin tälle päivälle kivaks merkin, luoksetulon pysäytys siivekkeen kierrolla ja kakejen kahisutteluja.

Tehtiin siis alkuun merkkiä hauskana leikkinä, ei olla tehty sitä kuin silloin kerran Katariinan koulutuksessa. Muisti heti mitä siinä piti tehdä, alkuun otin vähän lähempää ja kun näytti osaavan niin siirryin heti muutaman metrin kauemmas. Joka kerta meni sinne suoraan mua vastaan seisomaan, vaihdoin aina paikkaa mistä lähetin. Sen on tajunnu. Kerran tömäytti tassulla merkkiä, kaks kertaa puri sitä tötterön päätä kun sen mielestä se oli kauheen kivaa. Tulihan palkattua sitä siitäkin kerrasta ;D Mut eikös se niin menny että kaikesta palkataan paitsi siitä että syö treenikaverin eväsleivät?? Paitsi Jonna oli kyllä vähän sitä mieltä että sitä vauhtia kuin tuo koira oppii niin ei ihan kaikesta nyt kannattais sitä namia suuhun tunkea...oookeeeeeei. Mut kun se oli niin hauska.

Siirryttiin paikkamakuuseen, Jonna otti Mehmetin kaveriks. Oli siis häiriötä vissiin ainakin vähän kun Jonna välillä palkkaili. Aika on nyt vähän epätarkka, ainakin kolme minuuttia mut en löytäny mun uudesta puhelimesta ajastinta niin en tiiä ihan tarkkaa aikaa. Oli kuulemma ollu ku sfinksi ja Jonna sano mulle kun tulin ulkoa että tule hakemaan toi pehmolelu-sfinksis pois :D Tahallaan paukutin oman auton ovea ja käppäilin siellä ulkona, vähän lisähäiriötä toi vielä Jonnan muut koirat mitkä haukkui kun menin auton vierestä. Tää on hyvä!

Siivekkeen kierron kautta luoksetulon stoppia. Huomasin jossain vaiheessa että kun sanon seis niin astuu vielä ehkä askeleen ja kun sanon seiso niin pysähtyy heti. Tajusin että seis-sanaa käytetään vaan liikenteessä lenkillä, esim. ennen suojatielle menoa ja se nyt ei oo ollu niin tarkkaa että pysähtyykö niille jalansijoille vai meneekö lähemmäs tien reunaa. Eli muista: se on seiso!!! Tässä mulla meinas pahasti lipsahtaa aksamoodiin, ekaks tehtiin vaan yhdellä siivekkeellä ja kun siirryttiin kahteen siivekkeeseen että tosiaan tulee vauhtia siihen (minä siivekkeitten välissä) niin valssailin siellä keskellä yms. :D Kovasti yritin ymmärtää Jonnan ohjeita mutta ei oikeen uponnu jakeluun...No anyway, sain ainoastaan yhden kerran sen jumittumaan siivekkeen viereen. Jonna kävi ajamassa pois. Pari oikein hyvää stoppia. Enimmäkseen vaan kierrettiin.

Kakejen kahisuttelua: Cassu maahan, mä viiden askeleen päähän ja sitten alko kahina. Eka käsky meni ohi korvien kun piti vilkasta Jonnaa. Tokalla nousi, käytin lisäksi käsimerkkiä. Ekassa en. Muut vaihdot teki mutta ensimmäisillä kolmella? joka kerta katsoi taakseen. Lopussa ei enää kattonu. Tajusin taas jälkeenpäin että miks mä en käyny palkkaamassa heti kun se EI kattonu? Mä en tosiaan ole hyvä tässä. Täytyy muistaa seuraavalla kerralla. Tehtiin enemmän kuin se 4 vaihtoa, ja on se senkin oppinut laskemaan että ei näitä enempää pitäis tehdä kun sitten siirtyi eteenpäin istumaan, oletti että tulee vapautus? Kävin korjaamassa paikalleen ja maahan, kertatoisto istumaan ylenpalttisen kahinan kera ja siitä kauheat kehut ja namia. Muutenkin tänpäiväset kahinat oli aika suuria että tuskin siellä kokeessa kukaan koko aikaa käsiä heiluttaa ku tuulimylly :D Tän liikkeen vois muuten siirtää varmoihin mutta toi häiriö on treenattava kuntoon.

Lopuks seuraamista yks askel kerrallaan ilman namia kädessä. Osaa kääntyä oikealle muttei vasemmalle ilman ranneapua. Mun pitää opetella myös kävelemään, on se vaan niin vaikeeta. Tee koiralle helpommaks käännös vasempaan omilla askelilla. Vähän takaosan käyttöä vadin ympärillä, siirtyy siis aina askeleen oikeaan ja koira mukana. Vielä suoraan kaks askelta kerrallaan ehkä 10 metriä yhteensä. Mä olin kauheen tyytyväinen tähän, ei lähtenyt heti viereltä eikä ruvennut poikittamaan tms. Jonna ei ehkä niinkään. ;) Mutta kun tää on meille kauheen vaikeeta! Hyvä treeni tänään, ens viikolla eri liikkeet sitten. Ja huomenna onkin taas Jecun vuoro päästä tokoilemaan, kivaa!

Kommentit