Metallinouto part 2

Ja se part one on ollut näköjään viime vuoden helmikuussa, onhan se hyvä tälleen vuoden välein yrittää josko Cassu sitä kantais. Jeccuhan kantoi jo metallista ruokakuppiaan muutaman viikon ikäisenä, antakaa mulle ruokaa!! :) Eikä ollut mitenkään ihmeissään tänäänkään, mielellään se sitä kapulaa kantoi, pari kertaa laipasta piti kiinni kylläkin. Aloitin Jecun kanssa kun ajattelin että Cassu oven takana makkarissa odottaessaan saa siitä kateudesta taas intoa tohon hommaan. Jeccua pidin sivulla vaan vähän kiinni ettei varasta, en pyytänyt pa:han ja sitten vaan hae! Ei se kyllä sitä käskynä vielä (ehkä) tajua, meni vaan kun näki että heitin jotain. Leluja kyllä tuo, oon käskenyt Kiminkin aina sanomaan hae kun jotain heittää. Kun haki ja lähti tuomaan niin kävelin poispäin että tuo pidemmän matkan. Siis eteisestä kodinhoitohuoneeseen mikä matka on mun kolmetoista pitkää askelta, just mittasin ;) Toi aina vierelle asti ja siitä palkkasin. Tiputti kyllä heti mutta pitoharkat sitten erikseen. Ei kalistele kapulaa ollenkaan, hieno! 5 kertaa tehtiin ja sitten Cassun vuoro.

Otin Cassun kanssa vierelle vaan ja heitin kapulan ja sehän toi sen!! Jipii! Tiputti mun edessä kyllä mutta tälleen se oli alkuun puukapulankin kanssa. Pari toistoa näin vaan ja sitten pyysin vierelle pa:han ja haki mutta tuli eteen ja tiputti siihen. Seuraavalla tuli sivulle ja tiputti siinä, suusta en saanut otettua. Ihan hyvä alku kumminkin, kun lähtee tuomaan niin ei kalista mutta siinä kohtaa kun alkaa olla lähellä niin rupeaa kuulumaan kali-kali-kali kun siirtelee kapulaa suussaan. Mut eihän se meinannu kantaa alkuun puistakaan kapulaa ja nykyään se on vissiin sen lempiliike että eiköhän tämä tästä!

Pätevät pojat:

Jeccu ehti poseeraamaankin :)
Tänäänhän olisi ollut Jecun tokokurssi mutta en päässyt sinne kun olen kipeä, siksi aloin tekemään kotona tälläistä tosi hyvin suunniteltua tokotreeniä :) Siellä olisi ollut vuorossa mm. nouto enkä jaksanut autosta puista hakea niin otin ton metallisen hyllystä. Jecun kanssa tehtiin lisäksi muutaman askelen seuraamista tossa peilin edessä ja luoksetuloa taas sillä 13 askelen matkalla, tartti namiavun sivulle tullakseen. Muuten tuli eteen istumaan ja tillitti siinä kauniisti silmiin. Tein kaksi onnistunutta avustettuna. Täytyy muistutella tätä koska sehän osas tän jo syksyllä mutta kun ei ole tehty niin...

Lisäksi liikkeestä seisomista, meinas alkuun siirrellä tassujaan ja ottaa sen yhden askeleen aina perään ennenkuin muistaa että jaa niin piti pysyä paikallaan. Siis liian vaikeeta, helpotin vähän ja sitten onnistui. Tein vielä sitä että seisoi paikallaan ja kävelin edessä ja pikkasen sivuilla. Ja menin vierelle seisomaan, palkkailin kun pysyi.

Kakeja, vähän se on pätevä istumaannousussa! Tosi täpäkästi nousee, etutassuilla ponnaa mutta takatassut ei liikahda mihinkään. Maahanmeno meinaa jäädä vähän vajaaksi välillä. Tekee vaihdot hyvin, olin metrin päässä.

Lopuksi paikkamakuu Cassun kanssa keittiössä, olivat ihan vierekkäin. Varmaan puolen metrin päässä toisistaan. Ajattelin että siinä on hyvä esimerkki kun toinen on ku tatti kuitenkin. Kotona tätä on tehty muuten vaan muutama kerta, jättänyt pojat keittiöön odottamaan ja mennyt muualle piilottelemaan nameja mitä ne saa sitten etsiä. No kummiskin, kävelin siinä vielä kelloa etsimässä ja kaikkea, hyvin pysyi vaikka kävelin aika läheltä edestä ja menin takaisin eteiseen. Ahneus kostautui sitten kun minuutti tuli just täyteen ja olin menossa palkkaamaan niin lähti vastaan. En käynyt siis välillä ollenkaan palkkaamassa. Laitoin Jecun takasin Cassun viereen ja uudestaan. Olin taaskin sen minuutin etten palkannut ja sitten onnistui. Paitsi että nousee näköjään kotona istumaan heti kun olen palkannut maahan. Ei se hallilla sitä tee. Hö. Kotona lepsummat säännöt? Ei olla kyllä juurikaan tokoa kotona tehty, ehkei tajua että täälläkin pitää olla tarkka? Siis vielä semmosta treeniä muutama kerta että Jeccu maassa ja minä kävelin viereen ja palkkailin siitä.

Tehtiin siis näitä liikkeitä vuorotellen mut helpompi kirjoittaa koira kerrallaan. Cassun kanssa sitten järkitreeniä eli kakejen häiriötä. Kimi meni taakse seisomaan ja laittoi kahisevan takin päälle. (Tosi mielellään). Heilutteli käsiä, ei mitkään kahinat enää saa kattomaan, korvat kyllä liikkuu muttei katso. Köhinät ja röhinät ei haitannu, jotain kun sanoi oikeen kovasti niin sitten katsoi. Äp äp ja uudestaan. Sitten pysyi hyvin. Meinas pönttö vielä astua sen hännän karvojen päälle tarkotuksella ja minä kauhuissaan että tota et tee ikinä! Arvaa antaako se kenenkään mennä sen selän taakse jos tolleen olis tehty, huh! No sitten löytyi semmoinen asia mikä sai sen nousemaan oikein ylös, Kimi alkoi urkujen koskettimia paukuttamaan niin nousi ja kääntyi katsomaan. Maahan takas ja uudestaan, sitten ei enää katsonut eikä noussut mutta korvat oli niin tiukasti taakse kuin tollaset luppakorvat vaan voi olla :) Siihen lopetetiin häiriöt, tein vielä vaihdot ja tällä kertaa ei liikkunut viidennellä eikä kuudennellakaan vaihdolla eteenpäin. Hyvä!

Vähän seuraamista suoraan muutama askel. Ei nälpi enää koko ajan kättä. Paikka on aika hyvä, peilistä katsottuna. Paikallaan kääntöjä oikealle ja vasemmalle. Jos se tulee huonosti sivulle niin kun sanon kunnolla niin korjaa ihan oikein. Pitääkö mun vaihtaa sivulle-käsky kunnolla-käskyksi? OMG. Tää on vaan niin suurta salatiedettä koko seuraaminen mulle että on se ihan käsittämätöntä. Jospa ne lainakirjat nyt auttais mua ymmärtämään tän liikkeen ja sen oikean opetustavan ;) Eikun takas opiskelemaan!

Kommentit