Vaihteeksi vähän tokoakin (joo ja keppejä ja keinua;))


Tämän viikon aikana ollaan käyty 3 kertaa tekemässä keppejä Jeculle, kahtena kertana on ollut muitakin hallilla ja vaikkei ole olleet samalla puolella niin huomaa kyllä että keskittyminen ei ole sitä luokkaa kuin yksin ollessa. Cassun möykkääminenhän ei haittaa kun se tekee sitä aina kun on treenattu. Ihan perussettiä ollaan tehty koska nyt näytti olevan vaikeinta se muitten aiheuttama häiriö. En ole kaventanut keppejä kuin ehkä millin verran. Onhan siinä se hyvä puoli että tajuaa senkin että silloinkin on tehtävä vaikka toiselta puolelta kuuluisi mitä. Ei se muualle ollut pyrkimässä mutta juoksenteli vaan iloisena vierellä kun piti keppejä tehdä....noo ehkä se siitä! Edit. käytiin sunnuntaina pikaisesti hallilla ja siellä oli isolla puolella ryhmä treenaamassa ja tällä kertaa ei haitannut yhtään! Eli useammin vaan häiriötreeniä. Tietenkin. Ei olis halunnut lähteä hallilta pois raasu :) Tehtiin melkolailla samaa kuin viimeksi, tällä kertaa etsi keppien alun saman hypyn takaa paremmin. Sain olla paljon kauempana Jecusta. Hyvä hyvä!

Tänään sitten oltiinkin yksinään ja pääsin lisäämään keppeihin hypyn minkä kautta pari kertaa tehtiin ja putken mistä tuli vauhtia masiinaan ja osasi ekan törmäyksen jälkeen sovittaa vauhtinsa kepeille ;) Tullut näköjään editoitua se pois tosta videolta, höh. Hypyn kautta piti auttaa koska ei osannut sitä muuten ja halusin tänään kaikki onnistuu-treenit. Tossa putkeen mennessä huomaa miten lähelle se välillä pitää viedä että osaa irtautua musta. No kunhan nää kepit saadaan sellaseen kuntoon ettei tartte joka treeneissä sitä tehdä niin paneudun siihen paremmin. Eli parhaiten Jeculle sopisi semmonen että tekis joka toinen päivä tota, kaks päivää kun on välissä niin ehtii jo tulla epävarmaksi. Kaks ekaa toistoa paljon hitaampia kuin muut.Tällä viikolla tehty keinua kaks kertaa (vai kerran?), tokalla kerralla sain taas pari tuomaria auttamaan jotka "ahdisti" Cassua. Ei muuta kuin vähän vilkaisi muttei vauhti hiipunut kumminkaan. Ja otti kontaktin kuulemma hienosti kun juoksin vaan ohi, muttei kyllä pysähtynyt kun ei ollut targettia.
Olin ennen Kaijan ja Kikan tuloa tehnyt keinua lyhyen radan osana pari kertaa ja meni kyllä vauhdilla. Tais olla kaks hyppyä, rengas ja kepit ja siitä keinulle. Keinulta jatkettiin matkaa hypylle ja putkeen ja siitä takas hyppy ja rengas, hyvin meni! On tästä nyt pakko olla ollut jo jotain hyötyä!?! No senhän näkee ekoissa kisoissa sitten...Ratatreeniä ei ole tehty kolmeen viikkoon, toi oli ainoa pätkä sen yhden pienen lisäksi mikä tehtiin viime viikolla. Ensi viikon torstaina on Lotan koulutus että sinne saakka ajattelin siinä mielessä taukoa pitää. Voi olla kyllä aika skitso koira käsissä sitten...;D

Tänään tehtiin puomia muutama kerta kun en yksinkertaisesti enää jaksanut sitä keinua teettää ja piti saada purettua suurimmat innot johonkin ennen tokoa. Video on taas tosi pimeä kun niitä valoja hallissa ei ole vieläkään korjattu. Hauska kun se oikeen kyyristelee kontaktilla että millon saa lähteä, millon saa lähteä. Muutama kerta niin että jään taakse. Ekalla kerralla menee parhaiten kun luulee että targetti on valmiina ja seuraavat kerrat jää vähän odottamaan mua kun ei sitä ollutkaan. Mut aika näppärästi tää menee kun vertaa puoli vuotta sitten :) Että ehkä sitä keinuakin kannattaa hinkata joo....


Jecullekin tehtiin puomia muutama kerta, melko hyvin sisäistänyt sen kiipee-kiipee idean. Kerran vaan lipsahtaa sivuun takatassut alastulolta mutta siinäkin kyllä targettiin on katse kohdistunut. Sillä kerralla kun ei saa palkkaa niin lähtee ilman lupaa takaisinpäin ja musta näyttää siltä että meinaa loikata kesken pois, tuli hätä näyttämään että jatka vaan. Toka toisto on ihan paras, mahtavat lukkojarrut pikkusella :)Ja sitten siihen tokoon: Eilen kävin pitkästä aikaa illalla vähän tokoilemassa. Ensin noutoa ja siinä Cassu tietysti varasti ainakin kolme kertaa kapulalle, mistä se tietää milloin mä sen oikeesti heitän kun kummiskin härnään sitä muutamalla valeheitolla että nään pysyykö se siinä vai lähteekö. No ei se niihin hämyihin lähde mutta siihen oikeeseen heittoon kyllä varastaa. Prkl. Sain mä pari toistoa ilman varastamista, joka kerta palauttaa kyllä oikein että on siinä se aika positiivista. Siis koiralta joka ei vähän aikaa sitten suostunut ees kapulaa kantamaan. Että onhan tääkin nyt siihen nähden edistynyt ;) Muutenhan tää liike olis ihan valmis, varastamista lukuunottamatta. Saattaapi olla että tulee kyllä uusi ongelma kohtapuoliin-kun eilen oli niin intopiukeena niin kun se kuskas sitä kapulaa niin piti samalla hiljaista öh öh öh-ääntä. Oli sillä rajalla ettei haukkunut ja jos se olis ollu Mehmet niin se ääni olis ollu meh meh meh. Jonna tajuaa tän ainakin ;D

Seuraavaksi avon hyppyä ja tässähän on ollu ongelmana se että Cassun mielestä siellä hypyn takana ei voi käydä istumaan kun siellä kerran on aina seisty. Ja piste. Olin pari kertaa yrittänyt sitä että palkkaan esteen yli kun käy istumaan mutten siis kovin montaa. Eli teki joka kerta sen että kun hyppäsi esteen yli ja mä käskin istumaan niin istui vasta tokalla käskyllä ja haukkui sitä ennen mulle että mitä sä teet, tää on väärin!! No eilisen Facebook-keskustelun (ei oo muuten ikinä tullut mihinkään mun statukseen yhtä paljon kommentteja, mielenkiintoista tämä toko :D) ja Jonnan konsultoinnin jälkeen niin tänään rohkeesti menin yrittämään taas. Ekaks tein ihan tahallaan ilman apuja että saan videolle mitä se on tehny :) Tässä tulos:


Eli Jonnan neuvo oli että otat sen vaan pois esteen takaa etkä huomioi sitä suoritusta mitenkään jos tekee väärin eikä istu ekalla ja haukkuu. Naurattaa mun mietintätauko tossa että mitä mä siinä oikeen aattelen?? Mut siis haen pois ja jatkan vaan uudella yrityksellä. Sitten teen sen mitä Sanna neuvoi että niin isot avut että varmasti istuu. No tolla avulla olis istunu varmaan kaikki koirat mitkä hallissa olis sisällä ollu :D Sitten kun mä heilautan kättä että jee! niin käy silläkin huidonnalla hyppäämässä hypyn, palauttaa pallonkin nätisti hypyn kautta mulle-hassu poika. Seuraavalla en ryntää päälle vaan näytän käsimerkillä käskyn lisäksi että istu ja sehän istuu. Hirveesti kehuja kun se mulle tuli mieleen että Katariina sanoi että merkkaa selkeästi ne hyvät ja oikeat suoritukset. Että oikeen innokkaasti kehuja! Seuraavalla kerralla käytän enää suullista käskyä ja istuu heti!! :O Tuli kyllä tehtyä se kerta kiellon päälle eli onnistuneen jälkeen vielä yksi mutta onneks onnistuu. En ees tajunnu muutes, mä Jonnalle puhelimessakin sanoin että tein vaan neljä toistoa mutta teinkin sitten kuitenkin viisi. Siis mä en vaan voi itelleni näköjään mitään :D Mutta tohon lopetin! Oikeesti! Ja huomasin kyllä että tulee palatessa vinoon pa:han mutta en halunnut siitä nipottaa kun tota istumista treenasin.

Eilen treenasin muuten tohon hyppyyn niitä vinoja takastuloja, ne meni aika hyvin ja vähillä avuilla. Ehkä yhden kerran autoin vartalon käännöllä. Tuli vaan semmonen mieleen että olen tehnyt ne aika kaukaa kun jää kumminkin aika lähelle kun itekseen hyppää. Pitää ottaa lähempää niitä. Toisaalta kapulan kanssa menee kauemmas. Hmm. Peruuteltiin lisäksi kakeja molempina päivinä. Nousee seisomaan ihan kivasti jo kauempaa. Tarkottaa ekalla käskyllä ja niin ettei tule mua kohti. Edit: joo ja treenasinhan mä seuraamistakin, yks askel kerrallaan, käännöksiä oikealle ja suoraa. Taas kerran alettiin alusta...Että semmosia treenejä tällä viikolla, ens vuonna jatketaan!

Kommentit