Kepiti kepiti

Aatonaattona keppejä yksin hallilla, kavensin kerran ja yritin muistaa lähettää molemmilta puolilta yhtä monta kertaa. Menee nopeammin kun olen vierellä. Pussia pari kertaa siinä sivussa. Cassulle en tehny mitään kun ällötti se keinu.

Aattona taasen keppejä, huomaa että kun tekee useamman päivän peräkkäin niin sopii Jeculle. Älli toimii paremmin, ei ehdi unohtamaan eli pystyy samantien jatkamaan ilman epäröintiä samasta mihin jäi ja asento muuttui jo sellaiseksi kuin sen pitäisi olla, pää matalana kropan jatkeena ja kepit menee askeltamalla puolelta toiselle vauhdikkaasti. Ei siis pompi puolelta toiselle. Saa nähdä pystyykö tuon tekniikan säilyttämään kun kepit on kokonaan suorana, Cassu ei pystynyt mutta sillä on kyllä paljon lyhyemmät kintut. Tämä kyllä sujuu todella hyvin kun ajattelee että on vasta 7. harkkakerta menossa! Kavensin kerran.

Cassulle muutama kerta keinua pussin kautta ja putkeen jatkettiin, Sari tuli tuomariksi ihan keinun viereen seisomaan kun sattui hallille samaan aikaan. Ei välittänyt mitään. Vauhti on alusta lähtien nopea, ei mene paria ekaa toistoa hitaasti ja sitten nopeammin. Olen saanut nyt 4 eri "tuomaria" vähän ajan sisällä seisoskelemaan siellä keinun vieressä, kiitos kaikille osallisille siitä! Jokohan toi olis jo vähän auttanut ja vois siirtyä treenaamaan jotain muutakin?!?  Tai ainakin siirtää sen pidemmän radan osaksi, kattois miten käy...

Lisäys 25.12.

Keppejä, ensin samalla leveydellä kuin mihin eilen lopetettiin. Muistutteluna pari kertaa, sitten lähetyksiä eri kohdista. Jätin istumaan eri paikkoihin ja menin itse targetin luo laittamaan palkan. Jäin sinne eteen ja huusin vaan kepit, ja olin ihan hämmästynyt että sehän osasi! Hakee tosi hienosti aloituksen, sekä umpi-että avokulmaan. Ainoa mikä sille näköjään tuottaa vaikeuksia on se että mä jään taakse, menee kyllä mutta paljon hitaammin. Kavensin taas pikkasen tässä kohtaa. Pari kertaa juoksin vierellä ohi, meni loppuun asti eikä lähtenyt perään kirmaamaan. Ekstrahyvä päivä! Video tulossa....

Kommentit

Ransu sanoi…
Videota odotellaan tännekin blogiin velipojan treeneistä :) Liinun kanssa ei ole tullut käytyä edes kahtena päivänä peräkkäin tekemässä, edes kotipihalla hyppyjuttuja. Eli en tiedä miten Liinulla, mutta sitä ei mun mielestä ole haitannut tuo kerran viikossa-vauhtikaan.

Pitäiskin testata miten Liinu osaa hakea kepit jos mä olen lähempänä targetia, se kyllä lähtee kepeille vaikka mä oon takana ja pujottelee hyvin, mutta voisin etukäteen aliarvioida (?) ettei se malta tulla kepeille jos olisin jo itse palkalla.

Liinulla on pomppimistyyli, mutta en usko että Liinun kokoinen koira vois kovin hyvin askeltamalla mennäkään ja toi tyyli näkyy olevan sille ihan vauhdikas, musta tuntuu että Liinu on Cassuakin lyhytjalkaisempi... Makseilla sitä näkeekin enempi sitä askeltavaa pujottelutyyliä :) Mäkin laitan Liinun keppivideota blogiin kunhan se tuossa latautuu ensin :))
tuija sanoi…
En mä muuten noin usein treenais, toi kujakeppityyli vaan vaatii sen että niitä tekee useammin. Kerran viikossa ei riitä tossa opetusvaiheessa. Mutta se kestää ehkä kuukauden verran ne opettaa, 2 viikkoa jo menny ;) Mä olin kyllä oikeasti hämmästynyt miten hyvin se ne kepit jo hakee :O Enkä muuten ole editoinut virheellisiä suorituksia kuin yhden tuostakaan videosta, eilen lopetti viimeisen kepin kohdalla pujottelun kun jäin vaan seisomaan taakse. Vähemmän se virheitä on tehnyt tossa hommassa kuin Cassu.

Ja taitaa toi askellus muuttua kun laittaa ihan suoraksi kepit, pari kertaa jo meinannut mutta on vielä hankala vissiin kun on sen verran auki. Eihän sillä tyylillä ole väliä kunhan menee nopeasti ;)

Täytyykin käydä sun blogi taas katsomassa!
Hienosti Jeccu on kyllä oppinut tuon homman! Ja voin kyllä yhtyä Tuijan kommenttiin, että opetusvaiheessa saa opettaa tiuhaan noita keppejä, ainakin jos meinaa edistyä. Ruusun kanssa aikoinaan treenattiin noilla tyyliin kerta viikkoon max. Ja pujottelun oppiminen kesti ja kesti ja kesti, ajattelin ettei tule mitään koko hommasta. Verkoilla näyttää tepsivän harvempikin treenaaminen. Ja Jeccuhan hakee paremmin jo nyt kepit ku meidän Ruusu... :)
Ransu sanoi…
Sullakin on varmaan Tuija tullut Cassun myötä oppia, niin Jeccu hyötyy siitä nyt. Osaat ehkä välttää ihan vahingossa jotain sudenkuoppia mitä oot ehkä tehny Cassun kanssa. Tosin kyllähän nää I-pentuset on ihan oppivaisia etten mä nyt sitä tarkoita etteikö koirallakin olis aika iso osuus ;) Mulle on vaan tuo kujatyyli vieras, meillä ei ole kujakeppejä omalla hallilla, naapurihallilla on mutta ne on aika huonot. Verkoilla näkyy passaavan ihan hyvin kun pitää aina niitä kypsyttelypäiviä/-viikon välissä. Ransun kans kun opeteltiin kepit uusiksi verkoilla niin ei mitään sanottavaa eroa ollut oppimiseen kuin Liinulla vaikka tehtiin kotipihassa päivittäin ja Ransu on kummiskin noista se nopeampi oppimaan.

Pari viikkoa on kummiskin aika lyhyt aika ja ootte päässeet noin hyvälle mallille! :O Verrattuna nyt esmes siihen että Ransulla kesti lähes 2½v ennenkuin alkoi keppeihin löytyä vauhtia ja varmuutta edes treeneissä...
tuija sanoi…
Jotkuthan sanoo että tota pitäis opetusvaiheessa tehdä joka päivä, mut en mäkään ihan niin paljon jaksa :D 3-4 kertaa viikossa riittää kyllä ihan hyvin. Riippuuhan sekin tietysti koirasta.

Cassun kanssahan oli se että se oli jo opetettu kädellä avustamalla, sillä perinteisellä tyylillä. En tiennyt miten päästä siitä eteenpäin että kattois eteensä eikä mua ja Kirsi neuvoi että osta kujakepit ja kertoi miten niillä treenataan. Ja oli kyllä tähän mennessä ainakin paras ostos mitä agilityn saralla olen tehnyt :) (Silloin en ollut vielä VAU:ssa että olis voinut siellä treenata.) Musta kyllä jotenkin tuntuu että helpompi ne on opettaa suoraan tommoselle joka ei ole tehnyt vielä ollenkaan keppejä. Osaahan sitä tietysti itsekin nyt paremmin ajatella kun kertaalleen on yhdelle opettanut.

Se edistäminenhän on ollut kauheen vaikeeta Cassulle että malttaa tehdä loppuun asti niin täytyy nyt ainakin siihen kiinnittää huomiota alusta asti.

Onhan noi kujakepit aikaavievä ja ehkä hankala (alussa ainakin) tapa opettaa MUTTA sillä saa niin itsenäiset kepit että mieluummin näen sen vaivan nyt kuin opetan myöhemmin uudelleen :) (Niinkuin Cassulle melkein kaikki esteet...siinä ainakin Jeccu saa helpotusta. Toivotaan ainakin!)