Messariviikonloppu part two


Aamusella reippaana taas kohti Helsinkiä ja messaria, oltiin tällä kertaa onneksi heti aamulla kymmeneltä vuorossa. Jeccu meni kehässä kuulemma paremmin vielä kuin eilen, Pullisen Tuula huuteli mulle neuvoja sieltä reunalta ja ihan hyvät neuvot olikin, kiitos vaan :) Eilen taasen Mari meitä neuvoi miten siellä ryhmissä käyttäydytään, kiitos niistä arvokkaista opeista! Ja kun oli se perseenpesukonflikti niin eräs ihminen minkä nimeä en muista valitettavasti (anteeksi) kävi tarjoamassa apuaan, ihania nämä schapeihmiset! Mistä tulikin mieleeni että eilen siellä ryhmissä meidät esiteltiin: Schapet! What? Marjo vielä siinä sanoi kuuluttajalle että schapendoes kun rotua varmisti. Eikai ne saksanpaimenkoiriakaan esitellyt että sussarit?? Tai kääpiösnautsereita että käppänät?? Vähän kyllä se jäi ärsyttämään. EDIT: Videolta katsottuna niin kyllä se kuuluttaja sanoo ihan oikein schapendoet kun tullaan, se nainen mikä sille korvakuulokkeeseen sanoi rodun niin sanoi vaan schapet, oli siis ihan oikein ajan tasalla :)

No kuitenkin saatiin jälleen erinomainen ja sitten jännäämään sinne riviin että mitä muut saa. High Voltsit sai taas kaikki erin, eli niistä pojista valittiin sitten järjestykseen kolme ekaa. Ja lopulta järjestys oli sama kuin eilen ja syykin sama kuin ennen, eli veikkaset ovat valmiimpia jo. Mutta mepä saatiin se eka SA! Oli ihan kuin olis voittanut jotain isompaakin :)) Tuomari sanoi kätellessään että I like him very much. No niin minäkin ja ihan muistakin syistä kuin siitä että on niin kaunis :) Kehäsihteeri oli hauska kun luetteli sijat niin sanoi meidän kohdalla että tämä iloinen pomppija on tänään kolmas. Just tais pomppia siinä ennenkuin tuli meidän kohdalle, muutenkin sillä kehäsihteerillä oli hauskat kommentit siellä. Tämmöinen arvostelu:

"Very nice young male. Makes beautiful picture with standing and moving. Lovely expression. Sounds constraction."

Luulisinpa että toi viimeinen kommentti on että: sound construction ;) Joten suomennan tämän näin:

"Erittäin hyvä nuori uros. Näyttää kauniilta seisoessaan ja liikkeessä. (Ei kuulosta niin runolliselta kuin tuo englanninkielinen, ei tätä nyt oikein voi sanasta sanaan kääntää: Tekee kauniin kuvan seisoessaan ja liikkeessä?) Kaunis ilme. Tasapainoinen rakenne."

Ja sehän tarkoitti sitä että päästiin eka kerran paras uros-kehään pyörähtämään, eihän siellä sijoitusta tullut tietenkään mutta kumminkin. Sitten oli vielä jäljellä kasvattajaluokka. Mä kyllä sanoin että jos sieltä rop-kasvattaja tulee niin enää en iltaan asti oottele, varsinkin kun sinne mentiin aamusta ja tietäähän sen ettei nuo olis enää edes jaksanut eikä schapeilla ole siellä vissiin ikinä mitään mahkuja. Olis ollu kaks muutakin kasvattajaa sinne ehdolla niin aateltiin että no ei me sinne "jouduta" mutta toiselta yksi koira sai eh:n ja toinen päätti muista syistä jättää kasvattajaluokan esittämättä. Argh. Suunniteltiin jo että kehutaan tuomarille niitten muitten koiria kovasti. Ja johan me edellisenä päivänä ittemme siellä nolattiin :D Tai nolattiin ja nolattiin mutta olis me voitu paremminkin esiintyä. Joka tapauksessa Riikka se sai taas ROP-kasvattaja palkinnon ja tämmöisen arvostelun:

"Very nice group. Very typical schapendoes. All have good heads, sound body and good movements. Look up straight toplines and short crops. Perfect temperaments."

"Erittäin hyvä ryhmä. Erittäin tyypilliset schapendoesit. Kaikilla on hyvät päät, tasapainoinen kroppa ja hyvät liikkeet. Seuraavaa lausetta en muista mitä se selitti mutta käski vaan jatkossakin Riikan pitää huolta hyvistä kropan malleista :) Täydelliset luonteet."

Että eipä paskempi näyttelyviikonloppu, upeita koiria kaikki ja saatiinhan mekin se SA. Tuunilla jäi vielä lupauksista huolimatta uupumaan, kehittymistä vielä vähän vaatii pikkutyttelikin, erinomainenhan hän tietenkin oli. Aika väsyttävä viikonloppu oli, omistajalle enempi näköjään, Jeccu se olis jo valmis taas jotain tekemään mutta nyt relataan!!

Muutamia kuvia loppuun, ei kovin hyvälaatuisia johtuen joko kamerasta tai kasvattaja-Riikan käsien tärinästä ja kameran asetuksista :) Muutkin otti kyllä varmasti parempia kuvia, ainakin Jenna. Laitan sitten tänne kun hän ne latailee koneelle.

High Volts I Am A Hooligan "Jeccu"

tanakka haara-asento ja lippu korkealla! :)

High Volts Incredible Yatzyboy "Tähti"

High Volts Instant Doggee "Lätsä"

Veljekset rivissä
High Volts Isla Wuffy "Tuuni"

Kommentit