"Niin no se onkin schapendoes"

Oli Jonnan loppusanat tänään meille treeneissä ja sitten saatiin lähteä kotiin :) Viimeisenä asiana piti tehdä sitä että jättää koiran seisomaan ja sen edessä kävellään puoliympyrää puolelta toiselle. Eikä koira tietenkään saa liikkua ohjaajan mukana. Jeccu oli pätevänä ja törötti ku tatti siinä. Jonna kysyi multa että väitätkö sä muka ettet ole tän kanssa tokoillut? Mä sanoin että no ehdin mä vähän tossa sivussa tätä harjotella ennenkuin tulit meidän luo, niin silloin Jonna vaan tuumas että niin no se onkin schapendoes :D

Alotettiin kummiskin nääkin treenit luoksepäästävyydellä, se nyt ei niin hyvin mennytkään. Jonna kun tuli viereen asti niin Jeculla jo takapuoli heilu ja nuoleskeli Jonnan käsiä. Sanoin että tuu uudelleen, mut ei se paljon hillitympi ollut silläkään kerralla ;)

Paikkamakuu; noin 2 minuuttia, ei ollut kelloa. Mut kyllä se ainakin sen oli. Otin hihnan pois ja meni ekalla käskyllä maahan mut jäi lötköttämään toiselle lonkalle. Kävelin pois viereltä ehkä viiden askeleen päähän ja huomasin sen vasta sitten kun käännyin, mua jäi ärsyttämään se että se oli väärässä asennossa. Pysyi kuitenkin tosi nätisti niin en sitten korjannut. Palkkasin ehkä viiden-kymmenen sekunnin välein. Suurimman osan aikaa kattoi mua, pari kertaa vilkuili sivulle kun muut kävi palkkailemassa koiriaan. Ehkä puolivälissä nousi kun unohdin että se onki Jeccu eikä Cassu ja tuijottelin vaan seinää. Kävin korjaamassa takas maahan ja samalla sen asennonkin. Loppuajan oli nätisti ja muistin jopa palkkailla ;) Nousi ekalla käskyllä hyvin. Saatiin kehuja kuitenkin tästä että hyvin oli.

Jatkettiin hypyllä, tällä kertaa laitettiin targetti esteen taakse ja heti kun oli namin syönyt ja kääntyi kohti mun piti hypyn yli törkätä nami nenän eteen ja seis-käsky. Ei se vielä osaa itekseen pysähtyä kaukana. Ainakin se lähtee targetille kovaa, yhden kerran ei halunnut lähteä kun oli nami kädessä valmiina. Namit taskuun siis tässä vaiheessa. Tehtiin pari kertaa Jonnan valvovan silmän alla ja sitten saatiin mennä toiselle hypylle itekseen harkkaamaan. Jää nätisti jo odottamaan kun lähtee vierestä kävelemään, tää oli hankalaa vielä äskettäin. Vein siis namin targetille ja takaisin viereen ja käsky hyppy jne. Tätä kun olin tehnyt pari kertaa ja tajusin että vapautin sen siitä seisomasta aina kun kävelin kohti. Siis jos jatkoa ajatellaan niin senhän pitäisi pysyä siinä paikallaan kun menen viereen. Ja jos se nyt on yhtään samanlainen kuin Cassu niin hirveä virhe!! Tein siis vielä kerran ja esteen yli palkattua kävelin vielä viereen, palkkasin siinä ja sitten vasta vapautin. Nyt Jonna sanoo että meen liian nopeesti eteenpäin mutta onnistu se! Siihen lopetin.

Näitä tein itekseni siinä sivussa väliajoilla:

Kontaktia, eli namit molemmissa käsissä ja kun katsoo mua silmiin niin nami tulee. Lopulta kattoi jo muutaman sekunnin silmiin eikä vaan vilkaissut. Lisäksi yhden askeleen seuraamista hallin kapealta sivulta toisella ja takaisin. Täytyy olla tarkkana ja kattoa että se oikeesti istuu eikä jää seisomaan kun pysähtyy. Kerran vahingossa palkkasin siitäkin. Sivulletuloja, ei osaa ilman namia, heti kun edes tietää että se nami on siellä näpissä niin tulee hienosti. Tai ei halua tehdä? Vai oliko jo aivot ylikuumentunu, aika lopussa tätä tehtiin. Liikkeestä seisomista, ihan alkeita, käsi vaan naaman eteen, ei sen vaikeempaa. Eikä missään seuraamisessa vaan ihan käveltiin eteenpäin ja siitä. Ps. näin mä muuten saan sen odottamaan hienosti omaa vuoroa ;D

Nyt tuleekin joulutauko, harmi. Viime kertakin jäi väliin kun oli iltavuoro mutta muistin tokoilla kotona sentään yhden kerran viime viikolla. Ottaskohan tavoitteeksi osallistua ensi vuonna schapemestiksiin Jecun kanssa niin olis pakko treenata? Kun ne kerran on vasta syksyllä....hmmm.

Kommentit