Katariinan tokokoulutus 12.11.

Tunnustin heti alussa että ei oo hirveesti tässä välissä treenailtu...muuta ku sitä tunnaria kun se on ollu niin helppoa lenkillä.

Treenit alotettiin paikkamakuulla, mentiin kisanomaisesti kehään ja kierretiin pari kertaa hallia niin että pidettiin koira kiinnostuneena susta eikä niistä ympärillä olevista esteistä ja asioista (ruutu, tokohyppy, tötsiä siellä täällä.) Ei tarttenu olla seuraamisessa mutta niin että siellä oltiin YHDESSÄ. No oltiin yhdessä enkä vaatinu seuraamista todellakaan mutta pomppi siinä vinosti sivulla innoissaan...hieman aksamoodia havaittavissa jälleen. Aina kun vilkas jonnekin muualle, katso! ja palkka. Sitten mentiin riviin ja Katariina höpötti tahallaan edessä pitkään kun sanoi että näitäkin tulee tosi vähän treenattua. Alkuun palkkailin pa:ssa ja sitten käskin vaan odota kun muisti mitä oltiin tekemässä. Muuten tää meni ihan normisti, oltiin ulkona, en tiedä aikaa. Varmaan 3 minuuttia. Pikkasen oli ollu häiriötä, reunimmainen koira vähän levoton ja sen vieressä oleva nousi ihan alussa. Palattiin koirien luo ja palkkasin pa:ssa. Vapautin sen siitä kehulla mutta pyysin uudestaan pa:han ja palkkailin siinä sivulla olemisesta kun Katariina kommentoi kaikki koirat läpi. Me oltiin siis siellä toisessa reunassa niin kesti hetken aikaa tulla meihin asti. Äärimmäisen tärkeää treeniä meille odottaa siinä rauhassa vaan kun mitään ei tapahdu. Cassu oli ollu kuulemma ihan liikkumatta paikkamakuussa, no niinhän se aina :) Oli kouluttaja nimittäin vähän epäileväisen näköinen kun mä sanoin ettei oo ongelmia :D Ja kun se töpötteli menemään "pikkasen" ylivireessä siinä kehän ympäri kävelyssä. Kerroin sitten että se pystyy keskittymään tommosessakin moodissa kun sillä on se oma tehtävä mitä tehdä. Katariina sanoi että no sitten sille pitää aina keksiä sitä tehtävää (liikkeitten välit jne.)  Cassu autoon ja odottamaan omaa vuoroa. Ei yllättäen olis halunnut mennä...

Yksilöliikkeissä sitten otettiin tunnarin jatko-opetus ekaksi. Ei taas uskonu mua kun sanoin että se löytää sen joka kerta. Mentiin pihalle tekemään tämä. Tehtiin siis tarkistus sillain kun aiemmin saatiin ohjeet. Ekaks tein liian helpon kun se tunnari tippu ihan näkyviin niin tehtiin vielä vaikeempi että oli jossain keskellä pusikkoa. Löytyhän se sieltä helposti. Tehtiin sitten jatko-opetusta. Kävin piilottamassa vaikeeseen paikkaan niin ettei Cassu nähnyt, talloin ympäriinsä aluetta. Eli täähän on vähän ku esineruutua. Jätin siis Cassun siihen tielle istumaan siksi aikaa. Ja jotta elämä ei olis helppoa niin tää oli siinä hallin edessä oleva kaseikkopläntti missä kaikki käyttää  koiransa pissalla ennen halliin menoa. Että hajuja varmasti piisas! Sai käyttää käskyä kun sanoin että sitä esineruutua ollaan tehty ja mulla on siihen käsky etsi, enkä ikinä kummiskaan mihinkään pk-juttuihin mee niin ei sitä pilaa. Lähti tekemään innolla töitä, ryntäs sinne pusikkoon ja kauhee nuuskuttelu alko käymään. Jonkun aikaa nuuskutteli ja kävi välillä jopa tielläkin mutta palas takasin pusikkoon, siinäkin teki kyllä töitä ettei luovuttaa aikonut. Katariina kerkes sanomaan että tähän nenähommaan ei puututa, kerran tekee töitä niin vaikka menis puolikin tuntia niin saa ettiä sen. No sitten se melkein heti löytyikin. Selvittiin noista Katariinan testeistä niin sitten laitettiin hämytunnarit tielle. Cassu taas istumaan ja odottamaan, oman kävin piilottamassa, oikeen esittelin että tämmönen täällä kato ja laitoin kuusen taakse. Tallustelin taas ympäriinsä ja menin Cassun luo ja lähetin etsimään. Hämyt ei ollu koiran ja etsintäpaikan välissä vaan lähinnä vieressä tässä kohtaa. Ja sit mä tyhmä menin kieltämään kun oli kattomassa niitä hämyjä, meni sitten eteenpäin ja etsi oman. Kata sanoi että harmi kun hän  olisi halunnut nähdä mitä tekee niille. Tehtiin siis uudestaan varmaan 2-3 kertaa ja aina löytyi heti. Viimeinen niin että piilotin ihan hämyjen lähelle nurtsin sisään parinkymmenen sentin päähän ja taputtelin sitä maata ympäriltä, tässä vaiheessa jo väärät Cassun ja oikeen paikan välissä. Nuuhkas mennessään hämyt mut ei koskenutkaan! JEE! Loistavaa! sano Kata ja saatiin lupa tehdä tollasta nyt sitten. Jossain vaiheessa tätä tehdessä Kata sano mulle että mun pitäis mennä teatterikorkeeseen kun piti esittää "minätässävaantallustelenmuinamiehinä" siellä tunnaria piilottaessa, olipa taas muilla hauskaa :))

Eli kotiohjeet: huijaustunnareita kasa reunaan, käy piilottamassa oma, näytä ensin vielä mutta piilota esim. ruohon alle ja kävele eestaas ja taputtele maata sieltä sun täältä. ÄLÄ mene hiekalle ennenkuin satavarmasti hakee oman ja oikeasti osaa. Väärät saa olla hiekalla mutta oma piiloon. Ja ei hallissa vielä ollenkaan! Sitten kun oma on esillä niin tee ihan läheltä että osaa ohittaa väärät kun on semmonen vieteri. Vähän niinku omistajansakin kuulemma ;)

Mentiin takas halliin ja meillä oli eka pätkästä kuulemma vielä 5 minsaa aikaa niin päätin että katotaan ne kaket sitten. I-M vaihdot tekee hienosti mutta en oo osannu opettaa Cassua kaukaa nousemaan seisomaan paikaltaan. Ekaks se jopa nousi ihan vahingossa paikallaan mutta sitten näytti mitä yleensä tekee eli ei mitään, väärän asennon tai tulee luo. Tätä sitten aletaan opettamaan niin että Cassu peruuttaa edessä (eli sen takia että ajatus olisi taaksepäin) ja siitä käskytetään maahan, istumaan tai seiso. Tee myös kahden vaihtoja ennenkuin palkkaat. Palkka aina suoraan taakse, heitä lihapulla tms. ja heti taas peruutellaan, ei saa tulla luo välillä. Jos tekee väärän vaihdon niin jatka vain äläkä huomioi tai sano vaan oho tjtn vastaavaa. Tee myös normi kotijumppaa. Jossain vaiheessa meidän aikakin loppui mutta Kata ei halunnut laskea meitä pois; eiku me tehään vielä tää ja eiku vielä tää :) Päätin sitten että me tehdään meidän koko osuus yhteen putkeen. Jonna kävi meidän vuoron jälkeen sanomassa että te ootte oikeen open lempilapset :))

Vika liike oli merkki, sanoin että sitä ei oo sitten tehty ikinä. Kata kysy jo että siis ihan oikeesti ette oo tehny ikinä, se ei enää usko mua kun Cassu on niin pätevä :D  No ei olla, laitettiin merkkitötsä ja kävin koputtelemassa merkkiä ja sanoin että tää on sitte merkki. Lähetin merkille ja sinnehän se meni. Jotain 5 metrin päästä. Piti heittää taas lihapulla mutta eihän se sitä nähny raukka. Sitten tehtiin toka niin että kävin taputtelemassa maata ja huomattiin parin toiston jälkeen että se kyllä nyt vaan menee sitä maata haistelemaan ja ettii sieltä jotain. Siirsin merkkiä ja naputtelin taas sitä sitten niin sitten kävi kaatamassa sen tassulla eli hokas mihin pitää mennä :) Kaksi kertaa tehtiin näin ja huomas että tajus niin siihen lopulta lopetettiin meidän vuoro.

Tässä ei siis taputtelua, muuten hakee vaan maasta jotain. Älä ota pa:han vaan lähettele joka eri suunnista tai jätä istumaan ja mene itse vaikka parin metrin päähän koirasta ja lähetä sieltä merkille. Siksi kun pa "kuluu" aika äkkiä. Näytä alkuun merkki, komento seis ja juokse merkille palkkaamaan. Vaihtele palkkaa, lelu, namikippo. Ei tehty ite alustalla mutta joku muu teki ja kysyin että laitanko mäkin kun senhän se osaa. Kata oli sitä mieltä että kun haki paikan hyvin ilman sitäkin niin ei välttämättä mutta silloin tällöin voi laittaa. Cassulle äkkiä pidentää matkaa kun vauhtia piisaa ja lähtee hyvin vaikka oli namikin kädessä valmiiks, uups.

Siinä tän kerran treenit, seuraava kerta onkin vasta tammikuussa. Harmi kyllä joulukuun opit peruuntui. Ja noita voi tehdä nyt ihan oikeesti vaikka takapihalla että nyt ämmä treenaa!!!

Kommentit