Jeccu 1 v!!!

Meidän "pikku" mussu se täyttää tänään jo vuoden!

"Antero" ;) 2 viikkoa
Koko katras, Jeccu toinen oikealta.
7-viikkoisena

Luonteesta on muokkautunut vallan ihana, kaikkia rakastava, itsevarma ja rento tyyppi. Osaa tosiaan relata niinkuin esimerkiksi näyttelyissäkin on häkissä vallan sievästi eikä edes hauku. Pötköttelee vaan siellä rauhassa. Muutenkin käytös kehässä on ollut aivan loistavaa, itsevarmana häntä pystyssä seisoo vaikka kuinka pallit kopeloidaan ja hampaat katsotaan. Auton kyydissä käy välittömästi maate ja jos jää yksin odottelemaan kun ollaan parkissa niin nukkuu vaan kunnes haetaan mukaan tai jatketaan matkaa.

Kotimatka oli piiiiiiitkä, siinä se varmaan autoiluun tottui niin hyvin :)

 Todella hellyydenkipeä heppu se on, jos rapsutus loppuu niin tassua tulee että jatka vaan. Korvista kun rapsuttelee niin se maiskutus mikä alkaa käymään on ihan äärimmäisen hellyttävää :)

Alituinen nälkä sillä olisi, on sentään lopettanut sen huutamisen mitä pentuna piti kun ruoka ei tullut tarpeeksi nopeasti. No saattoi olla osuutta asiaan että joutui 7 muun sisaruksen kanssa ruoasta taistelemaan. Lihotuskuurillahan tuo edelleen on, tänään punnittu paino vähän reilu 16 kiloa ja korkeus n.47 cm. Aineenvaihdunta vaan toimii superliekillä vissiin...kakka on muutes pakko tehdä rinkiin, alottaa yhdestä kohdasta ja pyörii sitten ympyrää. Pitäähän se nähdä tuleeko sieltä mitään vai ähistäänkö tässä turhaan :D

Rento-reiska vaa`alla :) Unta palloon vaan mistään välittämättä...

Sekin piirre Jecussa on kyllä niin hauska että jos sen tassun päälle astuu tai rullailee tietokoneen tuolilla karvojen päälle niin se vaan kattoo ensin tassuaan ja sitten mua että: öööö btw sä seisot mun tassun päällä. Tai jos ne karvat jää tuolin rullien alle niin kiskoo vaan niin kauan että pääsee irti. Tuppo karvoja vaan jää muistoksi...Cassuhan sinkois jo metrin ilmaan siinä vaiheessa :D Turkin harjaaminen ja kynsien leikkuu sujuu todella helposti, ainoa mikä on inhottavaa on korvien sisällä olevien karvojen nyppiminen. Uiminen on kyllä ihan mahtavan hauskaa eikä lätäkköjä kiertele mutta se suihkuun meno on jostain syystä vähän yyyyh.

Juokseminen vapaana on sen lempipuuhaa, siihen hommaan se on kyllä ihan luotu :) Pirun nopeakin siitä on tullut nyt kun kropan hallinta alkaa olla kunnossa. Ilmaan pomppaa paikoiltaan mun naaman korkeudelle jos sattuu vahingossa jotain herkkua siinä kädessä pitämään. Olen yrittänyt siitä saada Riikalle videotakin mutta ei oikein ole saanut kunnon kuvaa kun valkosta vaan silloin tällöin kamerassa vilahtaa...Agilityssä sillä ei päätä palella, keinu meni heti alkuun reippaasti, eipä tarttenut sille sen kummemmin sitä liikettä tai ääntä edes opettaa :O Aksahallilla se ei kyllä häkissä osaa hiljaa olla mutta se johtuu siitä että jos teen toisen kanssa jotain niin ollaanhan siitä nyt mustiksia. Puomia tai A:ta en ole uskaltanut tehdä vielä ollenkaan kun jos sattuu tassu lipsahtamaan niin sehän pomppaa sieltä joko alas tai rymistelee menemään parhaansa mukaan vaan eteenpäin. Itteään ei nimittäin osaa kyllä varoa yhtään, jos nyt leikin lomassa sattuu tulemaan seinä tai joku muu este tai Cassu vastaan niin päin vaan ja vauhdilla, mitä niitä väistämään! Metsässäkin kun ollaan niin Cassu sievästi kiertää ryteikön mutta Jeccu painaa läpi vaan siitä mistä on lyhin matka. Josta sitten johtuu se että on hihnalenkkien varassa tällä hetkellä, ontui toista etutassuaan hetken ja mulla sydän syrjällään sen takia...olasta lihas revähtänyt tai venähtänyt ilmeisesti. Pitäisi kyllä sitä vakuutusta vakavasti harkita ;)

Uusiin asioihin suhtautuu niin että mennään kattomaan että mikä toi on eikä pelota yhtään. Kaikenmaailman kadulla olevat isot työmaatötteröt yms erilaiset tavarat käydään nuuhkaisemassa ja sillä selvä. Metelistä ei välitä mitään, meillä on semmonen metallinen pitkä kenkälusikka tuulikaapissa ja se on siitä pariin otteeseen korvan juuressa maahan rämissyt niin kattoo vaan että jaa tommonen. Sama semmonen myöskin rämisevä pyykinkuivatusteline, Jeccu makaa aina mun jaloissa lattialla kun jotain puuhailen niin senkin kun kaivaa kaapista ja leväyttää auki niin siinähän toi edelleen pötköttää että koita nyt johonkin tähän se sovittaa. Joo ei se kuuro kyllä kuitenkaan ole :D  Alistaa ei ole yrittänyt kertaakaan, Cassuhan aloitti sen jo heti pentuna ja on puolen vuoden välein kokeillut kuka täällä määrääkään, muistan kun sen kanssa jostain asiasta keskusteltiin ja partakarvoista pidin kiinni ja pidin puhuttelua että noin ei tehdä niin vielä vaan pisti vastaan ja mörisi mulle eikä millään olisi luovuttanut. Tulee kyllä olemaan mielenkiintoista viedä se mh-kuvaukseen ja luonnetestiin sitten aikanaan, ovat melkolailla tosiaan luonteeltaan vastakohdat.

Ai huonot puolet unohtu? No eihän semmosia olekaan!!

Reipasta ja rohkeaa pentua Riikalta silloin vuosi sitten kyselin niin sellainen tosiaan saatiin, suuret kiitokset sinne Rovaniemen suuntaan vaan!

Tässä video siitä kun käytiin Roviksella pentuja kattomassa, olivat silloin 5-viikkosia. http://youtu.be/AXPUdOOO7jE

Loppuun lisää ihania kuvia:
Kotona ekaa iltaa

Ja näin ne oli heti kavereita! :)

Juoksen juoksen juoksen enkä ikinä lopeta!Yksi kauneimmista kuvista Jecusta, kiitos Sanna! Ikää 13 viikkoa.
Tää on niin hauska! Mun eväitä ette vie! Kuvaaja Kati Kangas


Komeakin siitä kasvoi :))

Kommentit

Voi Jeccu! Ihania kuvia ja ihana tarina <3 Kiitos Tuija sinulle (niin ja Kimi myös) siitä, että Jeccu on saanut ihan supermahtavan kodin :)
tuija sanoi…
Kyllä sitä on ilo täällä pitääkin, ole hyvä vaan! :) Antero....en ees enää muistanut sitä kunnes kattelin sun blogia niistä pentusista muistellakseni kaikkea :D
Jonna ja porot sanoi…
Onnea juniorille! Vaikak sen nimekse ei tullutkaan Andy mc Koira tai tienvarsiheijastintolppa, ni aika magee jätkä se on!
tuija sanoi…
Se Andy Mc Coira olis ollu kyllä aika hyvä :D