Hyvinkään puolukat

Vuorossa oli Bat:in kisat Hyvinkäällä, etukäteen ihmiset puhu että siellä on aika liukas uusi matto. No niinhän tuo näytti olevan, jossain kohtaa suti kyllä tassut ja kävi Cassu melkein kyljelläänkin kun takapää vähän lipes alta. Että ei kannata ainakaan koiralta kynsiä leikata ennen sinne menoa ;) Muutenhan toi nurmi-/mattoalusta on niiin Cassun juttu, vauhti oli sitä luokkaa millä se menee omalla hallilla. Hiekka kun on niin ällöä meidän hienohelmalle kun se menee varpaitten väliin :D Tuomarina oli taasen Saviojan Anne, mukavat kurvit oli kehittänyt. Tolla videolla näkyvä irtoseinä oli semmonen minkä takana piti odottaa omaa vuoroa että on mahdollisimman nopeata radalle meno. Ööööö-no tuota...jos siellä olis ollu esim. se yks vehnäterrieri mikä Kirkkonummella lähti radalta toisen koiran kimppuun niin en nyt ihan tosiaankaan olis sinne syötettäväks koiraa vieny. Enkä olis toivonut että se koira siellä seisoo odottamassa vuoroa kun me ollaan radalla :O Mentiin sinne sitten viimesessä mahdollisessa vaiheessa ettei se toinen radalla oleva koira häiriintynyt, jotkut seiso melkeen koko edellisen koiran suorituksen ajan siellä. Siis lähinnä sitä että miten sä hetsaat omaa koiraa jos sulla nyt on jotkut rutiinit tms mitkä haluat tehdä just ennen rataa? Siinä sitten vaan seisot koiran vieressä ku patsas tai kyykit niinkuin jotkut. Toka radalla en kyllä ehtiny sinne "piiloon" kun edellinen koira taisikin olla pois tai sitten lopetti suorituksen kesken kun meni niin nopeesti pari koiraa. No eipä siitä reunalta ollu siihen lähtöön yhtään sen pitempi matka. Outoa.

No sitten itse ratoihin. Eka radalla lähtö oli tosi ihanasti suoraan puomille vaikka alla olevaan putkeen piti mennä. Rataantutustumisessa kävin kattomassa lähdöstä että jos koiran jättää sopivasti vinoon niin se ei sen muurin tolpan takaa näe sitä puomia mutta oli niin riskaabeli ajatus että hylkäsin sen heti. Ja kun ton tietää että jos vähänkin liikahtaa sinnepäin niin hiphei ja siellä ollaan. Eli menin sitten seisomaan puomin ja muurin väliin ja siitä lähetin putkeen. Mut se takaaleikkaus hämäs kyllä sen verran Cassua että se viettää siellä aika kauan aikaa, mietin että pyörähtiköhän se siellä putken sisällä ympäri mut jatko kuitenkin oikeeseen suuntaan. Kun ei se mene sinne eikä tule sieltä kovin hitaasti...tai sitten se käy jossain omassa ulottuvuudessa siellä matkalla :)) Takaosan pyörityksen meni aika kivasti, 9-putkesta tullessa meinaa mennä renkaan ohi ja hyppää sen siksi niin vinosta, sitten menee mun pasmat sekasin kun en ookkaan siellä missä kuvittelin, olen myöhässä ja A:n jälkeinen hyppy jää sen näkökentästä kokonaan pois ja sitten pyöritään taasen kuin puolukat siellä. Cassu välttämättä haluaa mennä mun selän takaa kepeille, siinä on kyllä enemmän tilaa kuin tossa videolla näyttää että olis se mun edestäkin mahtunu...ihmeen monta ajatusta kerkiää käymään päässä tossa tilanteessa, sitten päätän vaan seistä ja ohjata kepeille että sekin vähän rauhottuis. Oli meinaan Cassu aika skitsofiiliksillä eilen :D No loppurata meneekin sitten tosi sujuvasti, keppien jälkeen putkeen ja siitä hypylle ja siellä se melkeen lipeää kyljelleen kun kääntyy seuraavaan putkeen. Puomi menee nopeemmin ku ikinä ja saan kuin saankin kääntymään sen pituudelle eikä edessä olevalle muurille sivuirtoamalla ja vastasella kädellä ja kauheella karjumisella :D Vähän vinosta tulee siihen pituudelle mutta se varmaan johtuu siitä liukkaasta alustasta ettei käänny ihan niin nopsaan. Mut hienosti menee puomin loppuun asti vaikka irtoon sivuun eikä ees kato mua yhtään. Wuhuu, tää oli upea loppusuora! Tai -vino, miten sen nyt ottaa :) Aika oli -3.8 ja etenemä 3.89 huolimatta puolukoinnista! Jossitellakseni niin siinä meni jotain 4 sekkaa hukkaan tuolla pyörimisessä niin -7.8 ajalla etenemä olis ollu 4.3 että silleen.Toka radalla oli taas hauska alku kun tosta pituudelta näki suoraan putkeen ja sitten oli A vielä lähempänä. Minä yritin oikeaoppisesti asemoitua ja kertoa omalla kropan suunnalla että tohon suuntaan muuten mennään tän jälkeen ja ottaa vastasella kädellä yli kahden hypyn kun ne oli muhun nähden hieman vinossa ja yks tulee niin hullua vauhtia ettei vaan kykene kääntymään ohjaukseen :D
Sutii sutii....kepeiltä en uskaltanu kääntyä aiemmin ettei jätä vikaa väliä puikkaamatta. Sitten A:lle ei voinutkaan mennä kun hui! mistä toi ihminen tohon ilmestyi?? Tuomari teki siis niin että kun katsoi kumpaa puolta ohjaaja on tulossa niin siirtyi sitten sille toiselle puolelle. Eihän mun pieni häiriöherkkä mussu sitten uskaltanu mennä. No tokalla yrityksellä jo meni. Keinu menee silleen semihitaasti, takaosan pyöritykset jees ja loppusuora on hauskasti kuvattu edestä :D Korvat lepattaen Cassu sieltä tulee vauhdilla, mä hidastan puomin alastulolla ja muka katon että ottaa kontaktin eikä se sitten ottanutkaan kun kiihdytän omaa vauhtia liian aikaisin. Olis taas jälkiviisaana ollu tosi hyvä tilaisuus harkata sitä kontaktin vaatimista kun oli jo vitonen alla. Et jos on koiralle kisoissa kontaktit vaikeemmat niin on ne näköjään sitten ohjaajallekin ;D Sekunnin mennään alle ihanneajan vaikka taas puolukoita keräiltiin.Seuraavan kerran mennään joulukuussa Jyväskylään niin saan käytettyä sen alekortin tän vuoden puolella. Sitten seuraavia kisoja en vielä tiedäkään, en oo jaksanut suunnitella ens vuotta vielä.

Ps. tiedoksi treenikavereille, joudutte kentälle tallustelemaan/seisoskelemaan häiriöksi ;))

Kommentit

Ransu sanoi…
Nähdään Jyväskylässä ;) Mekin tullaan sinne!
tuija sanoi…
Hei no tosi kiva! :) Meinaatteko ottaa Liinun mukaan? Jos Kimi lähtee mun kepoksi niin Jeccu tulee mukaan, muuten ei.
Ransu sanoi…
Joo Liinu on pakko ottaa mukaan ettei se jää päiväks kotiin huutamaan ku siitä sen yksinolosta ei tiedä... Kiva nähdä ja toivottavasti nähtäis Jeccuakin!! :)