Jecun alokurssi tokossa alkoi

Aloitettiin kehäänmenolla, Jonna koplasi pallit jne mitä siinä nyt tehdään. Jeccu nojaili Jonnaan ja heilutteli häntää :D Tää on muuten siis alo/avokurssi, oltiin jo sillä pentukurssilla niin aattelin että mitä me sinne enää sitten...ku ollaan treenattukin niin pirusti ;) Mentiin siis koplaamisen jälkeen riviin ja pidin Jeccua perusasennossa ja palkkailin siitä. Aika pitkään sitä sai tehdä alkuhöpötysten ajan. Siis ehkä 5 minuuttia. Meille pitkään. Luoksepäästävyys oli seuraavana eikä Jeccu mennyt vastaan eikä väistänyt, vilkas vaan Jonnaa ja katto sen jälkeen vaan mua! :O Hitto ku pätevä, ope sano että no ei oo ainakaan Cassun ongelmaa tällä. No itse asiassa ei silläkään kyllä sillon pienempänä sitä ollu, se tuli vasta sitten vanhempana kun halus keskittyä muhun eikä siihen että joku käy siinä hipelöimässä. Mut en usko että ton luonteella niin käy.

Sitten oli paikkamakuu 2 minuuttia, sai pitää hihnassa ja oman tason mukaan tietty. Tuskin se sitä hihnaa olis tarttenu mut aattelin että tällä ekalla kerralla nyt vielä jätän. Tein ihan alo-makuun tyyliin, koira pa:han, siitä käsky maahan ja odota. Muutaman askeleen päähän menin ja palkkailin kyllä koko ajan. Ehkä 10 s pisin ilman palkkaa. Osaa se kyllä pitempäänkin mutta halusin nyt vahvistaa sitä ryhmässä. Pari kertaa meinas sivusta haistella maata niin äp-äp ja lopetti. Ei noussu eikä ollu aiettakaan nousta kertaakaan. Yllättävän nopeesti meni se kaks minsaa, vierelle mennessä nousi istumaan ja komensin takas maahan. Sitten muisti odottaa käskyä istu ja nous hyvin. Tuomarin kiitoksen jälkeen nami ja kehut ja silitykset. Ihanaa kun sitä voi kiittää rapsuttamalla! Cassuunhan ei saa koskeakaan kun treenataan. Saatiin tästä kehua että rakennat rauhallista puolen tunnin paikkamakuuta tolla tyylillä, ei pidetä bileitä kun vihdoin se "piina" loppuu vaan kiitokset ja jatketaan.

Sitten oli kakejen tekniikkaa enkä kyllä tajua kuka tolle on opettanu maasta-seiso ja istumasta-seiso kun sen takakintut ei liiku mihinkään! Sille siis opetetaan myös nää niin että takaosa pysyy paikallaan. Maasta-istu ponnaa etujaloilla ylös. Tätä tehtiin yksinään sitten jonkun aikaa.

Tässä vaiheessa yks tuttu aiemmilta kursseilta sano että toi on kyllä paljon rauhallisempi kuin Cassu. No niin on, ei vaadi koko aikaa tekemistä ja yritän nyt opettaakin sen että aina ei tartte tehdä jotain! Oman vuoron odottaminen on kivaa!

Sitten oli vielä alo-hyppyyn tutustuminen, eestaas vaan mentiin eikä sen kummempaa. Tehdään tästä kiva juttu ja se idea että jäädään siihen keskelle eikä tulla sivuun esteestä.

No sitten muitten hyppytreenien ajan mä käytin tilaisuutta hyväkseni ja harkkasin Jecun kanssa eestaas näyttelyesiintymistä. Naksutin aina ku meni nätisti eikä pomppinu, aika äkkiä tajus että jaa tästä tulee nami kun menee eikä pompi. Kattoo kyllä mua suurimman osan aikaa mut parempi sekin ku varsaloikat....;)

Olis pitänyt vielä viimeseks treenata seuraamista mutta mä sanoin että me treenataan nyt näyttelyä varten enkä ota sitä. Kauhee ihminen :) Sitten Jonna käski kaikki menemään ympyrällä ja joko pitämään koiraa kontaktissa seuraamassa tai sitten sitä näyttelytreeniä, muutkin sitten haluskin sitä näyttelyjuttua koska aika moni on menossa Lahden näyttelyyn tammikuussa. Ja onhan se noinniinkuin esim. lenkilläkin ihan hyvä juttu.

Että semmoset tokotreenit tällä kertaa!

Kommentit

Liinu ja Prikka sanoi…
Voi elämä miten kuulostaa velipoika erilaiselta! Liinu ei kyllä ole treeneissä erityisen rauhallinen, tosin ei me tokoa treenatakaan. Ja sitä ei voi kehua koskemalla, ei taputtamalla tai rapsuttamalla, se ahdistuu. Oikeastaan se ei niin kovasti välitä sanallisistakaan kehuista, välillä joo mutta pidempään ei. Siis aivan erilainen kuin Ransu :D
tuija sanoi…
Joo no ei se ole aksatreeneissä rauhallinen, enkä siihen halua opettaakaan. Siellä saa riehua sydämensä kyllyydestä. Mutta ajattelin nyt olla kaukaa viisas ja opettaa että kun tätä tokoa tehdään niin ollaan rauhassa. Nakkien syöttämisellä saa paljon aikaan :D Ja maltillisilla kehuilla, ei sen tartte siellä olla karmeen korkeella vireellä. Onhan se kyllä luonnekysymyskin, eipä se kyllä noita liikkeitäkään varmasti koskaan tee sillä täpäkkyydellä kuin Cassu.
Saahan sen kimeillä kehuilla ja ite olemalla äärettömän innostunut sinkoilemaan joka suuntaan, se on sitte aksaa varten :) Niinhän se Sinikkakin Kuttukuussa sanoi että on tolle ku kaasua painais jos korkealla äänellä sille puhuu.

Ja Cassuun verrattuna aika moni koira vaikuttaa varmaan rauhalliselta :D :D

Toi rapsuttelu/silittely on kyllä jännä juttu, kuulemma monesti juuri urokset ei välitä siitä että niihin kosketaan kun treenataan. Ne haluaa vaan keskittyä. Jecculi on semmonen mammanpoika että sitä saa aina lääppiä näköjään :)