Viikossa palkattomuus kuntoon?

Jooo-o. Eipä nyt ollu sitten kovin kaunista katseltavaa meidän eka suoritus virallisissa tokokisoissa. Alku oli itse asiassa ihan loistava ja mä olin jo innoissani paikkamakuun jälkeen kun luoksepäästävyydestä ja siitä tuli kymppi. Haisteli tuomarin kättä, ei väistäny yhtään. Eli se toimii että mä otan sivulle ja sanon vaan odota niin ei haittaa koskeminen. Paikkamakuussa meni heti maahan, muistin sanoa tässäkin odota kun jätettiin koirat. Makas paikallaan ihan rauhassa, nuoleskeli pariin otteeseen huuliaan ja vähän vilkuili sivulle mut ei elettäkään että nousis ylös. Kaikki muutkin oli tosi rauhallisesti, onneks! Seuraavassa ryhmässä nimittäin oli yksi koira mikä haukku ja oli vähän levoton muutenkin. En tiiä miten olis käynyt jos olis ollu meidän porukassa.

Alo-luokan koiria oli siis 12, piti olla yks enemmän mut ei ilmestynyt paikalle. Oli muutes etuajassa 20 minuuttia että kannatti olla kerranki ajoissa paikalla :) Kaks paikkamakuuryhmää ja sitte alko yksilöliikkeet. Me oltiin viidensiä, meitä ennen oleva koira oli se poissaoleva. Väliaika käytiin metässä lenkillä ja istuttiin vaan varjossa rauhassa. Ennen meidän vuoroa pikkasen hetsasin et lähetäänkö tekemään seuraamista, ihan kivasti oli mukana siinä vaiheessa vielä mut heti kun huomas kesken sen seuraamisen että missä mun namit? niin siihen se ilo sitte loppu. Hihnassa tuli nyt kummiskin jotenkuten kun oli tosiaan siinä hihnassa. Ehkä yhen pa:n teki? Hihnassa seuraaminen 7,5.

Sitten se mielenosoittaminen palkattomuudesta alkoi oikein tosissaan, hihnatta seuraaminen 5,5. Paikalla sattui olemaan Åsa-schapendoesin omistaja Eija ja häneltä sain hyviä neuvoja treenaamiseen. Niistä kohta lisää. Hän sanoi että Cassu tuli 2 koiranmittaa perässä jossain kohtaa ja yhdessä täyskäännöksessä jäi seisomaan ja odottamaan että mä käännyn ja jatkoi seuraamista...ovela jätkä. No mut ainaski mä olen oppinut olemaan katsomatta koiraa, tiesin että nyt se kyllä huitelee jossain ihan muualla mut aattelin että katkeraan loppuun mennään...

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5. No joo seuraamisen paikasta pisteet pois, muuten hyvä.

Luoksetulo 7. (!) Annoin kaksoiskäskyn koska tänään se seuraamaan lähteminen ei ollut ongelma vaan sivulletulo...en tuu kun ei palkata. Missä tahansa sanoi sivulle niin ei tullu.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9. Seuraamisen paikasta piste. (kai?), ihan oikeesti nää pisteet EI anna kuvaa siitä miten hirveetä se liikkeitten välinen tahtojen taistelu oli.

Estehyppy. Cassu päätti et nyt riitti, enää en tee mitään. Lähti sivulta ääärimmäisen laiskasti hetken mietinnän jälkeen ja käänty hyppyä ennen mua kohti. En enää edes muista hyppäskö sen jälkeen kun uudestaan komensin ja näytin vielä estettä, hävetti ihan helvetisti jo siinä vaiheessa. Siis nolla. Olin varma että oltiin nollattu useempi liike jo tässä vaiheessa.

Tuomari sanoi että koira osaa hyvin kun tekee ja nimenomaan KUN tekee. Tohon hyppyyn sanoi vinkiksi että kun on noin haluttomalla tuulella niin ei kannata jäädä ihan niin kauas esteestä. Yllättäen käski palkattomuutta treenata. Yes sir! Kokonaisvaikutus 7. Olisin itte antanu nollan. Tuomarina siis Harri Laisi, ei höpöttänyt liikkeitten välissä mutta eipä sillä ollu väliäkään, ei ollu komentamishaukun kanssa ongelmaa...Lopputulos oli 140 pistettä ja kakkostulos.

Mut joo juttelin Eijan kanssa ton jälkeen ja luulin siinä vaiheessa ettei oo saatu mistään muustakaan pisteitä mutta hän sanoi että tehän saitte hyviä pisteitä, paitsi siitä seuraamisesta. Ja oli sitä mieltä että kusettaa mua ja rankasti. No niinpä...toisaalta ei tota palkattomuutta ole treenattu kuin tasan kerran omalla hallilla missä se kyllä meni hyvin mut tottakai omalla hallilla...ja sitten torstaina et nyt se työn alle ja paketti kuntoon niinkuin Eija sanoi. Hänkin kehui että onhan siellä jotain kuitenkin tehty oikein koska sen kyllä näki sieltä "katsomostakin" että koira kyllä osaa liikkeet kun viitsii tehdä..Ja sanoi vielä senkin että siinä oli tosi positiivista se että ei kuitenkaan lähtenyt mun läheltä mihinkään viihdyttämään itseään, juoksentelemaan tai haistelemaan tai kuseskelemaan. Haastoi vaan leikkimään (siis halus palkkaa) eikä suostunut tällä kertaa tulemaan sivulle missään liikkeessä muuta kuin huijaamisen kautta. Tällä kertaa siis lähti seuraamaan, johan sitä kaks päivää ehdittiin harkkaamaan ;) Liikkuri käski tehdä niin että lähde kävelemään äläkä pyydä sivulle vaan kun pysähdyt (kun se siis tietenkin hienosti pysähtyi sivulle kun pysähdyttiin, omg) niin siitä aloitetaan liike. Koska se oli tänään kynnyskysymys, Eija luuli että se ei ikinä tule, mä sanoin et joo tulee ja nätisti tuleekin mut tää oli nyt tänään se mielenosoituskohta.

Antoi neuvoksi että nyt koiralle sellasia treenejä missä sillä on satavarma mahdollisuus onnistua ja saada palkka mutta se palkka tulee vasta autolla, esim. kahden liikkeen jälkeen. Joskus kolmen, joskus yhden ja joskus viiden liikkeen mut se tulee varmasti. Oikein megapalkka, mahapullat käyttöön siis. Siis jos tekee oikein. Kriteerejä ei saa laskea treenatessa, päätettävä etukäteen mitä tehdään. Ja ruoka ainoastaan sieltä, sanoi että kyllä rupeaa tekemään kun on nälkä parin päivän jälkeen ;) Jos ei tee oikein ja innokkaasti, palkkaa ei tule.

No joo, itelle tuli tossa töihin ajellessa mieleen että aloitan eka päivänä sillä että tehdään hyppy ja saa palkan. Toka päivänä seisominen seuraamisesta ja hyppy ja palkka. Jne. et tajuaa et siihen hyppyyn tää loppuu ja sitte tulee se juhlamegaisopalkka. Onhan se niin älykäs koira että se oppii sen viikossa, onhan? Nimittäin tänään olis tullu ykköstulos  jos en olis antanu kaksoiskäskyä luoksetulossa ja estehypystä olis tullu ees seiska. Ei kyllä olis ollu mitenkään semmonen olo että tää on ansaittu koska oli se niin hirveetä, Eija sanoi että joku tuomari olis voinut vaikka keskeyttää koko homman. Voi mun taitavaa itsepäistä osaavaa uhmaikäistä Cassua, kyllä me vielä näytetään et me oikeesti osataan!

Kommentit

Sanna sanoi…
no tottakai viikossa kerkee, meiän tunnari on viel kesken mut ajatuksena ois että sunnuntaina valmis :D hah...

mä oon kyllä vähän eri mieltä tosta "kusettamisesta"... palkattomuus on opeteltava asia siinä missä kaikki liikkeetkin ja koiralta ei voi vaatia semmosta mitä ei oo harjoteltu. ei koirat ikinä tietosesti kuseta ei vaan välttämättä tiedä mitä kannattaa tehdä sillä hetkellä. toki mielipiteitä on niin monia kun harrastajia :)

Laisi on aika kiva tuomari, Sarakihan Porvoossa meni kahesti kehänauhan väärälle puolelle ja ei ees hylännyt (plus katsoi sormien läpi markon törket vartaloavut). Mutta sen kehässä on myös aika rento ja kiva olla :)

Tsemppii, mestiksiin näyttämään että kyllä oikeesti osaatte! :)
Marika Forslund sanoi…
Kusetusta vai ei...oma motivaatio laskisi tosi nopeasti jos tehdystä työstä ei annettaisi palkkaa.
Cassu on fiksu joten näytätte kaikille mestiksissä.
tuija sanoi…
Joo mä ajattelin että toi mun oma keksintö voisi toimia, se olis aika suoraviivainen ja selkeä homma ainakin. Eihän se tosiaan voi tietää kun ei ole treenattu, mä ainakin vielä haluan uskoa niin...itsepäinen se kyllä on ku mikäkin mut oppiihan se kaikki muutkin asiat nopeasti :) Yritetään tsempata!
Kielpi sanoi…
Hyvin taisteltu. Tästä jatketaan. Leuka rintaan ja kohti uusia harjoituksia. Olisit joskus nähny mun ja Mintun ekan kokeen. Pisteitä oli suunnilleen samat.
Sanna sanoi…
niin, tai oisit nähnyt mun ja saran vikan alokkaan kokeen, mua jännitti niin että hyvä jos muistin koko kokeesta mitään, paitsi sen että sara ei ois millään halunnut tulla mun lähelle kun jännitin..juos kesken seuruun liikkurin luokse turvaan yms. muuta mukavaa. ja mulla kesti varmaan viis minsaa ennen joka liikettä että sen sai perusasentoon sivulle. pitäs varmaan laittaa ne videot youtubeen niin ihmiset vois kattoa että "ai tommosellakin suorituksella voi saada ykköstuloksen, ollaampas me sitten hyviä" :) mut se on hyvä että noi liikkeen välit arvostellaan vaan yleisvaikutelmassa muissa paits evl:ssä.
Marja sanoi…
Joo nuo liikkeenvälit ja kehäänmeno kyllä aiheuttaa päänvaivaa, ku niitä ei ainaka allekirjottanu muista treena tarpeeks. Mein seuras häärii tokotuomari ja se kiteytti tän niin että koko koetta pitäis ajatella yhtenä liikkeenä, joka alkaa kehänauhan ulkopuolelta. Ja että mieluiten tää yks iso liike ois semmonen, että koira ois koko ajan semmosessa "sidotussa tilassa". Eli liikkeen jälkeen hillitty kehu, perusasento ja seuraamal seuraavan alotuspaikkaan. Tai ite teen just niin että jos tuomari juttelee ja mun pitää kuunnella sitä, ni mä jätän koiran makaamaan tai istumaan ja meen kauemmas siitä, se patoaa siinä kivast ja sit meen ite sen luo hakemaan sen. :) En tiä liittykö tää mihinkää, mut tuli ny vaa mielee!
tuija sanoi…
No Sanna sittenhän se on menny niinkuin meillä eilen :) et viis minuuttia saa houkutella sivulle...no ei siinä ehkä niin kauan mennyt mut kummiski. Ja Marja toihan se olis tavoite, että koko koe olis se yks "liike" mistä saa palkan lopussa. Toivossa on hyvä elää ;) Kiitos kaikille kannustuksesta!