Showmies

Oltiin eilen ekaa kertaa ulkokisoissa (ja ylipäätään ulkona tekemässä aksaa) talven jälkeen ja siltä se näyttikin...Lähdin sillä mielellä että mennään treenaamaan keppejä ja puomia häiriössä. Cassu lähti sillä mielellä että hän esittää muille miten komee hän on. Jos vaikka paikalla olis jotain kiinnostavia narttuja tms. Ja kaikkee muuta perseilyä mitä nyt sattu mieleen juolahtamaan. Ekaan lähtöön kun jätin ja annoin lähtökäskyn niin lähti ja kävi tarkastamassa maassa olleen vadin että mitä siellä sattuis olemaan. Menin takas komentamaan että nyt mennään niin kahden eka hypyn jälkeen karkas A:lle ja pysähty harjalle kattelemaan yleisöä ja esittelemään itteään. Jep.

 Siitä jatkettiin rengas ja kaks hyppyä mitkä oli kaikki kaarella ja ne onnistu kyllä hyvin, en menny liian lähelle et sai kaartaa itseään miellyttävällä etäisyydellä. Alkuun aattelin et se on pahin paikka jos meen liian lähelle niin menee hypyn ohi ja tulee kieltovirhe. Saahan sitä aatella.. Kun oli ihan älyttömän helppo rata, vaikeempia ollu joskus möllikisoissakin. Joo siitä kepeille ja tuomari sattu seisomaan keppien sisäänmenon kohdalla metrin päässä. Videolta näkee selvästi että menossa ihan oikeeseen väliin mut kattoo tuomaria eikä lähde pujottelemaan. Kaks väärää alotusta ja kun mä sanoin että voi sinne mennä vaikka siinä joku seisoo niin tuomari siirty vähän kauemmas :) Sitten kepit oikein, rupes kyl hidastelemaan lopussa. Siitä putkeen ja puomille mikä mentiin vauhdilla päähän ja pysähdyttiin kontaktille noin viiden sentin päähän siitä missä pitäis olla. Siinä sitte taas kateltiin yleisöön leuhkana että kattokaa kuinka hieno mä oon! Siinä vaiheessa ihmiset nauraa jo sen pönttöilylle niin yks yltyy vaan. Komensin oikeeseen kohtaan ja oikein venytti ittensä niin hienoon 2 on 2 off--asentoon että! Ja sitte taas kateltiin sinne yleisöön että mmm-näättekö ny kuin mä osaan! Jos olis ollu ihminen niin olis silleen nyökytellyt ja nostellut kulmakarvoja tietävä hymy naamalla. Menin siihen viereen että nyt hemmetti (en kyl sanonu niin mut melkein...) niin oikein hyppäs kontaktilta että lällälläää, just samanlaista mitä tekee jos sitä yrittää ottaa kiinni kun ei halua tulla...Mut joo loppu menikin sitten ihan oikein, loppusuoralla eteen-käsky toimi tosi hyvin.

Toka radalle jätin sitten lähemmäks ekaa estettä ettei mee sitä hemmetin vatia enää tarkistamaan. Lähtö meni hyvin, sain käännettyä putken siihen päähän mikä ei ollut suoraan hypyn takana. Vartalonkääntö toimii tosi hyvin tässä. Olispa toiminut sitten seuraavankin hypyn jälkeen mistä piti mennä kepeille muttakun puomi oli samansuuntaisesti niin valkkas sitten sen. Käänsin ihan hemmetin paljon kroppaa mut silti. Joo no okei, ollaanhan sitä puomia harkattu niin hemmetisti että kai se vetää...Pysähty siihen etutassut ylösmenokontaktille ja komensin että :kepit! (Enkä sanonu perkele vaikka mieli teki.) Olis pitäny ottaa ihan käteen siinä eikä luottaa. Etukäteen pahin paikka ja niinhän se oli, en vaan jostain syystä halunnu varmistella vaan ohjata niinku se menis jos olis kuulolla.

Keppien jälkeen taas se samainen kaarros niillä hypyillä ja renkaalla mut eri suuntaan. Hienosti meni taas kaukaa ohjattuna. Radathan oli siis melkein samat, tokalla vaan eri järjestyksessä mentiin esteet. Sitten oli A minne ei tällä kertaa jääty esiintymään onneks. Putkeen ja sen jälkeen olis ollu taas niin houkuttelevasti puomi tarjolla mut mentiin hypylle ja tällä kertaa jopa Cassunkin mielestä. Otin kyl tarkkaan haltuun tässä. Siitä keinulle mistä meni ohi??  Ei ees vilkassu koko keinua. Katoin kotona eka radan videon niin tulee ilman lentokeinua alas mut tärähtää silleen aika pahasti etutassut maahan, johtuu varmaan siitä. Ei ollu tajuavinaan ku meinasin laittaa uudestaan keinulle niin seiso vaan...En viittiny jäädä hinkkaamaan niin putkeen ja siitä sitten hypyn ohi kaarroksella, ei ollu mua näkevinäänkään vaikka ihan varmasti näki. Otti herra nokkiinsa ku hänen rata ei miellyttänyt. Nyt sitten kyllä kierrätin sen hypyn mikä piti mennä ja sitten vasta puomille. Sen teki oikein kun oli vissiin perseilyt perseilty ja kaks vikaa hyppyä ihan iloissaan. 

Kuuluttaja tuumas jossain vaiheessa että nää on näitä VAU:n nuoria koiria kun joku muu vuorostaan teki mitä sattuu siellä radalla...meinattiin että mennäänkö kysymään et vittuileksä vai? :D Ei siltä tokalta radalta saanu kyllä tulosta medeissä kukaan ja mineissäkin vissiin vaan 2.

Juteltiin Jonnan kanssa illemmalla ja tultiin/tulin siihen tulokseen että jos se vielä perseilee radalla niin ottaa ja lähtee pois ettei saa jatkaa omavalintaista menoa. Ekaks kokeilee kyllä sitä että tosiaan käskyttää eikä lepsuile sen kanssa, käyttää heti kyllä tilaisuudet hyväkseen. Pissittää mua mennentullen. Voihan siitä suurin osa johtua siitä että oli niin innoissaan kun oltiin ekaa kertaa pihalla, oli niinku hevoset laitumella ekaa kertaa talven jälkeen. Menihän se toka rata toisaalta vähän paremmin kuulokojeen osalta mut vaan vähän. No jos jotain hyvää niin olen oppinu olemaan tarpeeks kaukana hypyistä ettei mee niistä ohi, loppusuoralla eteen-käsky toimii tosi hyvin ja puomi ei ainakaan herraa jännitä yhtään enää...Tuli siellä mieleen viimekesäset P-Haun epikset missä kävi tekemässä puomin kolme kertaa joka esteen välissä vaikkei olis pitäny ja sitte ku olis pitänyt niin sitten ei millään...Että huumoria tää rotu tosiaan vaatii mutta oli kyllä eilen  illalla kotona vitsit vähissä. Eikä hirveesti naurata vieläkään. Minkä näyttelykoiran tossa menettääkään, olis varmaan niin helvetin ylpee itestään siellä kehässä! :)

Kommentit