Möllitokoa Heinolassa

Osallistuttiin Heinolan osakilpailuun epävirallisessa tokocupissa. Tarkotuksena harkata ohjaajalle liikkurin käskyjä ja paikkamakuuta ryhmässä koiralle kun sitä ei oo päästy tekemään vähään aikaan. No nehän meni melko hyvin, joku muu sitten menikin pieleen...en tiiä mikä, liikaa häiriötä ja/vai palkattomuustreenien puuttuminen?

Alkuun luoksepäästävyys ja keksin aiemmin tähän että otan sivulle ja sanon vaan odota niin ei oo niin kontaktissa että häiritsis että joku koskee. Heh, ja sehän meni kympin arvosesti! Istu nätisti sivulla ja jopa nuuski tuomarin kättä ja vissiin nuolaskin :) Ehkä ihan millin siirty taaksepäin mut upeeta siihen nähden miten tää on menny!

Paikkamakuu oli heti perään ja odotteli ihan nätisti siinä kun muut käytiin läpi. Ei haukkunu, jee. Mut sitte tyhmä mä, olis pitäny kuitenki vähän vapauttaa ja ottaa uudelleen sivulle, jouduin antamaan kaksoiskäskyn ku ekalla katto muualle eikä kuullu. Pöh, olis pitäny oottaa että kattoo mut siitäkinhän lähtee pisteitä jos antaa myöhässä käskyn...no mut makas rauhallisesti koko ajan paikallaan, vaikka vierestä nousi koira ja omistaja kävi hakemassa pois rivistä. Cassu vilkuili sitä koiraa välillä, se tais piipata mut ei sitä meihin asti kuulunu (siellä kyllä tuulikin ihan hirveesti), en oo muutes ikinä noin kaukana koirasta ollu et sekin oli tosi hyvä harkka. Tuijottelin ponnarin kohtaa. Nätisti nousi sivulle. Alun kaksoiskäskystä johtuen kasi.

Seuraamisissa oltiin lenkillä, yks perusasento jää puuttumaan tästä syystä ehkä. Tulee melko oikeessa paikassa sivusta katsottuna hetkittäin mut edestä katottuna puolen metrin päässä. Joku kutittaa pepusta ja muuta pikkukivaa...hihnassa seuraaminen 7 ja ilman hihnaa 6. Tää saattaa osaks johtua siitä että meillä on aina ollu tokossa kapee nahkahihna, Jeccu pisti sen kymmenen sentin pätkiksi enkä oo saanu ostettua uutta. Otin sitten vaan ton painavan ja pitkän hihnan niin jos se osaltaan vaikutti että Cassun mielestä ei tarttenu olla ihan niin kontaktissa. Ostoslistalla...
Ja sit sen jälkeen jää istumaan joka kerta kun sanon että seuraa! Kattelee naapurikehään missä meni voi- ja evl-luokan koirat samaan aikaan kun aloluokan koirat. Aika iso häiriö kun aattelee et olishan sitä kehää nyt ollu vähän enemmän kun just siinä reunassa olla missä vieressä juostaan ruutuun ja merkille ja kaikkee kivaa. No sen takiahan se tietty oli siihen laitettu mut kummiskin. Et siihen nähden kun ei kuitenkaan sinne toiseen kehään lähteny niin oli aika paljon plussaa, oma tekeminen unohtu kyl sitten kokonaan. Keskittyminen "hieman" rakoili.


No sitten liikkeestä maahan, ei taaskaan lähde mukaan. Sitte ku lähtee niin maahanmeno nopea ja lopun perusasento hyvä. Nolla.


Luoksetulo, tulee vähän laiskasti ja jää 90 asteen kulmaan pa:han. What? Ei oo tollastakaan tehny ikinä? Kasi tästä.

Liikkestä seisominen. Sitten taas kun lähtee mukaan niin pysähtyy heti mut katon koiraa näissä kun en enää luota että lähtee mukaan...istumisessa pitää taas rapsuttaa ponnaria. En siis laita enää sitä, olkoon kun häiritsee niin paljon. Nolla.

Hyppy. Meinaa lähteä samantien hypylle, komennan että takasin niin onneks tulee. Tuomari sano että hyvä et komensit muuten olis menny nollille. Jään liian eteen kun käsken istumaan, hyppää kyllä itekin taaksepäin vähän. Mut kymppi silti.

Kokonaisvaikutus 8, tuomari sanoi että näkee että tekee mielellään ja nopeasti ja iloisesti, seuraamisen paikkaa pitää vahvistaa ja palkattomuustreenejä täytyy tehdä :)

Lauantain virallisia ajatellen, en laita ponnaria ja ostan uuden hihnan ja treenaan joka päivä pelkästään lähtöjä ja seuraamista. Ei mitään pitkiä juttuja, muutamia askeleita kunhan lähtee mukaan ja ottaa sen kontaktin. No aika hienosti se noi itse liikkeet teki kummiskin, ihan liikaa häiriötä kun kaks kehää rinnakkain ja vielä aksatreenit oli menossa yhessä kohdassa kenttää. Häiriötreeniä paljon!!! Palkattomuutta myös. Pitää vaan ängetä joka paikkaan missä ihmiset treenailee ja mennä kentän laidalle tokoilemaan niin kyllä siitä hyvä tulee. Jep. Loppuun rohkeasti laitan videon kaikessa komeudessaan:

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Palkattomuustreenejä kannattaa tehdä ja loppupalkaksi jotain superhyvää esim. kissanruokaa. Minä sain neuvon vähän kovistella Ikwiliä kun paikallamakuu (ja muutkin istumaan jättävät liikkeet) ovat Iksun mielestä tosi hölmöjä ja niissä voisi nousta seisomaan ja liikkua eteenpäin. Vaikuttaa vähän siltä että Cassulla on v.ttuilun makua. Tietää varmaan mitä pyydetään, mut ei viitsitä tehdä. Ei ainakaan kunnolla!
tuija sanoi…
Joo kyllä se hyvin tietää mitä pitää tehdä, liikkeet osaa kuitenkin hyvin kun lähtee seuraamaan. Sehän teki mulle yks päivä sen että esineruudusta löyti esineen tosi hienosti vaikeasta paikasta, multa unohtu namit kotiin ja yritin palkata pelkällä kehulla. Hah, seuraavan kävi laiskasti näyttämässä että täällä se on muttei tuonut, seuraavan laitoin ihan eteen metrin päähän ja sen toi. Lopuksi heitin sitten sitä lelua muka palkaksi, kävi nappaamassa suuhun, pudotti ja kusi päälle :) Että kyllä se vittuilla osaa...