Jeccu aloitti agilityn

Tänään koitti se päivä että päästiin aloittamaan agility Jecun kanssa. Meillä on oikein oma pentujen treeniryhmä jota vetää Mari ja sillointällöin Helena. Ainakin syyskuun loppuun asti tällä porukalla mennään eteenpäin. Pentuja on 5, rotu-ja kokokirjo on pikkusesta borderterrieri Murusta, 2 cockerin Chilin ja Sanin ja bordercollie Lupen kautta jättiläisschape Jeccuun :) Kauhea kun se näytti olevinaan isolta muihin verrattuna.

Alkuun vähän juteltiin ja Mari ehdotti että voitais käyttää aika hyväksi ja tehdä vähän muitakin harjoituksia kuin ainoastaan agilitya, ihan hyvä idea, oppivat samalla keskittymään siihen omaan tekemiseen eikä muihin ympärillä pyöriviin pentuihin. Eli tänään aloitettiin paikallaoloharjoituksella, kukin oman taidon mukaan. Jecun repertuaari käskyissä on istu, seiso ja odota :) Maahan-käskyä sillointällöin opettanu, en mitenkään järjestelmällisesti kun aina välillä namia antaessa yrittäny vähän opettaa. No se menikin sitten sivulletulon opetukseksi kun Marilta kysyin miten sen suoraan sivulletulon voi opettaa, Cassuhan tulee vanhalla tyylillä takaakiertäen sivulle. Hyvän kikan Mari siihen neuvo, menee taas ohjaajan sähläykseks kun jalat ja kädet ei toimi yhtäaikaa niinku pitäis ;P Ehkä mä sen vielä handlaan. Sen jälkeen otettiin sitä paikallaoloa ja me vähän jatkettiin myös sitä sivulletuloharjoitusta ;)

Itse aksaharkat alotettiin sillä mielellä että mehän halutaan kaikki koirat mitkä irtoaa eikä tartte kädestä pitäen viedä esteeltä toiselle. No niin halutaan, ei tarttis opetella toisenlaista tapaa kun nyt Cassun kanssa oppinu olemaan kaukana :)

Aksaharjoituksia varten tehtiin 3 eri pistettä missä oli ekassa siivekkeitä ja muurin yks tolppa ja putki, tokassa kolme hyppyä peräkkäin ja vikassa hyppy, putki, hyppy. "Hypyissä" oli ponnarit mitä käytetään myös hyppytekniikassa. Sillä aikaa Jeccu sai odottaa häkissä, tulee muuten hyvää harjoitusta siihen edes kerran viikossa kun "joku" kokonaan unohtanut sitäkin opettaa...Alkuun haukkui siellä mutta hiljeni se jossain vaiheessa sentään.

Ekassa pisteessä tehtiin yksinään ja muissa oli toinen palkkaamassa. Me alotettiin siitä viimesestä ja ehdin jo yksin kokeilemaan että meniskö Jeccu silleen putkeen mutta juoksenteli vaan niin iloissaan ja tohkeissaan vieressä ettei se onnistunut. No Mari tuli palkkausavuksi ja ekaks mentiin pelkästään putkeen. Putki oli se tummansininen niin tulihan heti semmonenki tutuksi. Sitten onnistu kun oli palkkausapua, putki oli suorana. Vauhdilla putkeen ja palkalle :) Sitten tehtiin niin että eka putkeen ja siitä hypylle, 90 asteen kulmassa putkesta ja Mari hypyn takana kutsumassa. Heitin lelua hypyn yli, hienosti onnas! Seuraavaks ekaks hyppy, (sekin 90 kulmassa) siinä palkka namikupista Marilta, siitä jatkona putkeen ja se toka hyppy, hokas heti jujun eikä tullu mun luo putken jälkeen. Näitä kaikkia yhteensä 10 kertaa ja tauolle. Ainiin tehtiin vielä pari kertaa sitä suoraa missä oli kolme hyppyä, sekin toimi.

Tauon jälkeen tehtiin yksinään siinä etuosassa siivekkeitten kiertoa ja siitä putkeen, miten toi poitsu tajuskin niin äkkiä että tämmöstä tässä tehdään ja tää on kivaa! Ihmettelin Marillekin et miten se voi niin äkkiä tommosenkin tajuta kun en putken viereen mennyt vaan tosiaan osotin sitä siivekkeen kierron jälkeen niin sinne se vaan sujahti. Mari sano että niin se liike vaan vie koiraa. Heh. Sylkkäriä tehtiin siinä kanssa muutama kerta molemmille puolille. Taas tauolle. Sen jälkeen ei tehtykään enää muuta kun mentiin pussiin, alkuun Mari piti pussin kangasta ylhäällä, tokalla kerralla vähän alempana ja sitten melkein maassa, ei toi kyllä välitä mistään pusseista mitään, päin vaan ja täysillä :) Meni se yhden kerran sen vääräänkin suuntaan kun Marilla oli kangas valmiina käsissä :)) Ens kerralla meitä tulee treenaamaan Helena, saas nähdä mitä sitten tehdään!


JK Olin kirjottamassa tätä jo torstaina mutta Blogger päätti päivittää tai jotain koko hemmetin systeemin ja jatkoin nyt muutaman rivin tähän mitä vielä muistin...onneks ei kadonnut koko teksti sentään.

Kommentit