Poikien puuhapäivä

Aamu alkoi herätyksellä 6.30 ja seittemältä lähdettiin ajelemaan Vihtiin agilitykisoihin. Otin Jecunkin tällä kertaa mukaan kun Kimi oli työvuorossa ja viimeks oli ollu vähän ikävä olla niin kauan yksin kotona..mistä todisteena ovenkarmin syönti. Hyvin jaksaa pikkunen olla reissussa, perillepäästyä käytiin lenkillä ja sitten ootteli rauhassa autossa kaiken sen ajan kun käytiin Cassun kanssa juoksemassa kaks hyllyä :) Pötkötteli vaan siellä aina kun autolla kävin. Ajomatkallakin aina heittää levyks, rento heppu. Ratojen jälkeen käytiin taas porukassa lenkillä ja sitten vein Cassun autoon vuorostaan ja mentiin Jecun kanssa ihmettelemään kisafiiliksiä ja hakemaan kisakirjaa. Eihän se meinannu kaataa kuin yhden pöydän siellä, muuten meni hyvin :D Sai hyvää sosiaalistumista ja esimakua reissumiehen elämästä.

Ei ollu ihan suoraviivaset radat Martti Salosella, hauskat kylläkin ja ansoja muutama... Eka rata meni melko hyvin (kepeillä alotusvirhe) siihen asti kunnes kaartoi yhden hypyn ohi enkä viittiny korjata kun ajattelin että nolliahan siellä kaikki tekee ja jatkoin vaan rataa. No olis kuiteski kannattanu ku kolmannella oli jotain yli 30 virhettä :O Muutenkin se eka rata meni komeilla kaarroksilla joka suuntaan. Viimeset kolme hyppyä meni tosi makeesti kaukaa ohjattuna, noi on kyllä loksahtanu kohilleen hyvin! Puomikin meni himmaamatta :) Toka radalla mikä oli hyppäri oli 3 suoraa putkea ja aattelin että no niin, nyt sitä saa juosta tosissaan. Sain yhdeltä ansaputkelta käännettyä tokaan suoraan putkeen ja siitä kepeille ja pituus ja hyppy ja taas suoraan putkeen minkä jälkeen oli kaks hyppyä putkensuuntaisesti eli sitä ekaa ei ehtiny koira edes näkemään kun oli sen verran sivussa putkesta. Tiesin et jos en ehdi siihen vetämään vähän itteä päin ja kääntämään koiraa niin ohi menee. Enkä ehtiny, meni siitä ohi ja hyppäs tokavikan hypyn väärään suuntaan sitten. Jälkeenpäin on hieno aatella et olis menny toiselle puolelle putkea ja tehny vaikka putkijarrutuksen tjtn. Mut se hyppy oli kuiteski sen verran lähellä sivusuunnassa että olisko sit menny hyppylinjan ohi jos olis kääntyny tosi tiukasti enkä olis ehtiny siihen ohjaamaan? Hmmm..Noo, ratojahan tulee lisää mut me pidetään kesätaukoa Cassun kanssa kun sen mielestä on tyhmää tehä agia jos on yli +10 lämmintä.

Ajeltiin taasen kotiin, syötiin ja otettiin tirsat ja lähettiin Katin ja Luigin, Wunjon & Basson kanssa ulkoilemaan Kukonkoivuun ja vähän kokeilemaan esineruutua ja jälkeä. Siinä pari tuntia vierähti poikien päristessä välillä ja Wunjosta tuli pennun suojelija, Cassun kävi ajamassa pois kun leikkivät Jecun kanssa ja Cassullahan on tapana pöristä jos vetoleikkejä leikitään. Hyvin Jeccu osaa käyttäytyä koiralaumassa, näyttää että joo mä oon pieni mutta hurmaava, rakastakaa mua! :) Reipas ukkeli se on.

Cassun kanssa tehtiin siinä jossain kohtaa häiriöpaikkamakuuta, loistosti pysy vaikka tosiaan oli häiriötä 4 muun koiran muodossa mitkä hillu vapaana. Istu-maahan-seiso kanssa pari kertaa ja seiso-käskyä erikseen, hienosti pysy siinäkin vaikka meni koiraa ohi puolelta sun toiselta. Yritin yhdessä kohtaa saada kaikki maahan yhtäaikaa mut se oli tuhoontuomittu ajatus :)

Laitettiin kaikki autoihin ja yks kerrallaan tehtiin vähän esineruutua. Cassulle eka helppo, aika lähelle.  Joo niin laitettiin Katin pk-liivit päälle ja Cassu päätti että nää päällä ei voi tehdä yhtään mitään :) No otettiin ne pois niin homma alko sujumaan. Meni suoraan esineelle ja toikin jopa melkein mulle asti, jee! Huomas että tykkää tehä työtä ja oli ihan et oo mitä seuraavaks tehään? Ollaan kerran aiemmin tätä tehty Riinan kanssa viime syksynä ja sillon meni suoraan esineelle ja heitti ilmaan et näytti et täällä se on ja tuli pois metästä :) Tehtiinköhän 4 vai 5 yhteensä ja viimenen vaikein. Mentiin piiloon tai siis auton taakke ettei Cassu nähny mihin esine vietiin. Hienosti löys senkin, tätä tarttee tehdä ihan vaan vaikka huvikseen kun näytti olevan niin hauskaa sen mielestä. Onneks on toi pikkumettä tossa vieressä niin ei tartte ees kauas mennä sen takia.

Sitten jäljen alkeita, nameja riviin ja siitä vaan haistelemaan. Liinakin oli mikä laitettiin, tästäki Cassu tykkää, mä luulen että ehkä enemmän sen laji kuin haku kun käyttää nenäänsä niin paljon aina muutenkin. Mut on sitäki tehtävä kun se on niin hauskaa :) Viimenen tehtiin niin että ei nähty mihin Kati laitto jäljen että katottiin kuinka se onnistuu. Harhautu jäljeltä mut sitte Katille tuli mieleen että se puoli oli niin tallottu kun vietiin sitä esinettä piiloon että oli varmaan aika vaikee. Hyvin teki töitä kyllä ja tosi mielellään.

Cassu vuorostaan autoon ja Jeccu duuniin. Frolicit jonoon ja Jeccu ryntäs suoraan keskelle namiriviä mut käytti kummiski nenäänsä että löys loputkin :) Otettiin uudestaan ja se onnistu paremmin, namien syönnissä meni vaan aika kauan, olis pitäny pistää puoliks ne, turhan isoja pikkuselle. Esineruutua ei tehty, otettiin vaan lelu ja opetettiin tuomista ja Jeccuhan toi. Sen jälkeen kun omituisenmallinen possu oli hierottu lihapullalla :) Siihen lopetus kun toi niin hienosti.

Oli tosi kiva päivä, pojat onskuna kun oli kaikkee happeninkiä ja ovatpahan väsyneitä kerrankin. :) Ja niin oon kyllä minäkin, painuttava pehkuihin että jaksaa huomenna lähteä kattomaan ekaa kertaa elämässään luonnetestiä, mielenkiintosta! Meillähän on sitte ens viikonloppuna se mh-kuvaus, jännää.

Katilla oli kamerakin mukana ja sain ihania kuvia pojista tänne laitettavaksi:















 





Kommentit