Lotta Vuorelan koulutus 6.3.

Kävi järjetön säkä että päästiin taas Lotan koulutukseen peruutuksen takia :) Ajankohta vähän mietitytti, edellisenä päivänä kisat ja ajattelin että näinköhän Cassu jaksaa. No, ajattelin että kun Lotta on koiran huomioonottava eikä tunge kaikkia samaan muottiin niin ehkä se jaksaa. Ja jaksohan se, molemmilla oli parempi fiilis ku edellisellä kerralla. Ja Lotta ehdotti että mennäänkö niin että kaikki tekee kaksi pätkää ja sehän sopi paremmin kuin hyvin. Olen kyllä ihan ihastunut tohon Lotan koulutustyyliin, ihan kädestäpitäen neuvoo jos ei vaan suju.

Tää olis helpompi selittää jos olis ratapiirros, pitäis joku ohjelma imuroida että näkis miten se nyt edes suunnilleen meni :) jos en pääse taas jonkun toisen koulutuksessa olleen sivulta varastamaan pohjaa ;)
Yritetään nyt kumminkin, alku suoraan hyppy puomille ja siitä hypylle 3 takaakiertona ja siitä hyppy 4 suoraan ja takaa 5 (puomin suuntaisesti oli kolme hyppyä).Vitoselta puomin alla olleeseen putkeen ja siltä suoraan muurille. Pikkasen puomi veti kun sitä on nyt harkattu niin ahkerasti, Cassu oli koko ajan sinne menossa palkan toivossa :) Varmaan kolme kertaa pamautti sinne eikä alla olevaan putkeen.

Sain muuten siihen puomiongelmaan nro 2 (kontaktin loikkaamiseen) hyvän ohjeen, ettei pomppaa kontaktia niin vieritä palkka (pallo) lattiaa pitkin! Loistojuttu! Tottakai kun Lotta sen selitti että jos sun käsi heilahtaa ylöspäin niin sehän tarkottaa hyppy! Heh, melkeen tästä neuvosta olis voinu sen koko rahan maksaa :)

No sitten kun saatiin se menemään putkeen niin tuli pikkasen kiire kirmata että ehti muurin jälkeiseen tilanteeseen, 8. oli 90 asteen kulmassa hyppy ja taas 9. 90 asteen kulmassa hyppy. Piti päästä sinne neliön keskelle ja tehdä valssi-pakkovalssi kasilta ysille. 8-hypyn takana suoraan houkutteleva putki ja olin ihan varma että se on moro siinä kohtaa. Niinkuin olikin, en millään saanut kääntymään 9-hypylle koiraa.

 Toisaalta tässä kohtaa jos oltais menty tähän asti alusta kokonaisena rata niin en olis millään ehtinyt sinne niin niinkuin sitä sitten harkattiin, kerran yritettiin ja olin jo muurilla jäljessä vaikka kuinka juoksin. Kun tehtiin sitä sitten helpotettuna että laitettiin suoraan putkeen eikä hypyn kautta kun karkas sinne puomille aina. Mutta onhan se hyvä tollastakin kohtaa harkata jos vaikka sattuis vastaan tulemaan...ja niinhän ne tulee niinkuin esim. se putkijarrutus mitä olis prkl tälläkin radalla tarvittu :D Ajattelin että se Lotta on tahallaan laittanu sellasen kohdan sinne että kattoo onko kukaan sitä reenannu ;). No mut rintamasuunnalla olis pitänyt saada koira hypylle 8 sellaseen kulmaan että menee putkenpään ohi ja tässäpä tuli esiin että ei se mitään rintamasuuntaa seuraa, olis ängenny putkeen vaikka Lotta seiso edessä kun tehtiin sitäkin helpotettuna. Saatiin se sitten loppujen lopuksi menemään oikein kuitenkin :) Tässä meille kotiläksy nro 1 mitä harkata!

Sitten breikin jälkeen otettiin kepeiltä (mitkä oli 45 asteen kulmassa hyppyyn 9 nähden) hypylle 11 mikä oli sen murheenkryyni-putken ulostuloaukon suuntaisesti, siitä sitten sinne putkeen, putken takaa karmea kirmaus taas suoralle putkelle 13 persjätöllä. Sitten olis tarttettu sitä putkijarrutusta, suoran putken päässä A minne ei tietenkään pitänyt mennä. Mutta itse asiassa sehän kääntyi sieltä kun huusi nimeä, oho! Ja joka kerta! Se mitä se EI tehnyt oli seurannut taas sitä rintamasuuntaa/mitä tahansa huutoa/ohjausta että siitä hypylle 14 ja sen jälkeen takaa 15 mistä sitten A:lle. Paineli jatkuvasti sinne putkeen hypyn 14 jälkeen mikä oli siellä puomin alla...Sanoin että saan mä sen suhisemalla kääntymään mutta Lotta sanoi että sen on pakko oppia seuraamaan sitä rintamasuuntaa suhinoista ja puhinoista huolimatta :) Sitä sitten tehtiin oikein korostetusti muutama kerta niin onnistui. Sitten hypyt 17-19 välistävetona (nää on ne samat puomin suuntaiset hypyt) ja taas sitten se puomi veti, Lotta sinne istumaan että ei mene sinne. Kyllä se sentään välistävedot oikeasti osaa, Lotta vaan sanoi sitten että siinä huomaa kun koira väsyy ettei se "osaa" enää niitäkään asioita mitkä oikeasti tietää. Lopuksi saatiin tehtyä tosi hienot välistävedot ja siihen lopetettiin, palkaksi kerran putkeen ja pois.

Hyvä mieli jäi koulutuksesta, nyt vaan takaisin perusasioita harkkaamaan eikä mitään turhan vaikeita juttuja vielä, ehtii niitä sitten kun ollaan vähän korkeemmassa luokassa kisaamassa!



(Varastin Tanja sun blogista kuvan, sori ja kiitos ;) )

Kommentit