Jeccu-batteryn juttuja

Maanantaina käytiin vähän hallilla ihan kahestaan puuhailemassa, pitäähän sen oppia mun kanssa tekemään niin ettei aina ole Cassu mukana. Kierreltiin muutama kerta siivekettä, sylkkäriä tehtiin vähän ja leikittiin välillä. Sitten laitoin putken suoraksi ja opetin sitä vähän aikaa, olis ollu kyl hyvä olla avustaja tässä mut onnistu se ilmankin. Sitten naksuttelin pari kertaa kosketusalustaa että näkisin osaako se sen muualla kuin kotona. Osasihan se, näpit vaan menee kyllä ton pennun kanssa, perkule koko sormet meinaa syödä namin toivossa :) Sitten käytin alustaa puomin alastulolla, olin laittanu sen matalan pöydän päälle aiemmin Cassua varten. Kävi siellä läpsäyttämässä pari kertaa ja sitten odotin et menee oikeeseen asentoon ja kauheet kehut ku oli oikein päin. Sitten tuli Niina hallille ja juteltiin siinä niitänäitä ja Jeccu oli vapaana siinä pyörimässä. Yhtäkkiä huomasin että se vaan meni kontaktille täydelliseen 2 on 2 off-asentoon, kattoo mua että huomaa nyt! Äkkiä naks ja namit ja kehut päälle :) Niinakin vaan tuumas että ihana! Oli kuitenkin matkaakin siitä mun luota muutama metri ettei vieressä seisty. Ehkä sillä jotain älliä on päässä säilynyt vaikka välillä tuntuu et voiko siellä mitään olla ku paukuttaa sitä nuppiaan joka paikkaan...Pihalla pääsi sitten vähän leikkimään Chilin kanssa, Wanda-bretonikin olis ollu ihana kun sekin on niin leikkisä mut Viivi ei oikein tykänny pennelistä :) Allu-bortsu oli vähän pelottavampi ku on isompikokoinen. Sai vähän sitä sosiaalistumista minkä takia otin Jecun hallille mut sielläpä ei sitten ollukaan ketään aluksi, kiva kun näki sitten tosi monta eri koiraa/rotua ja kaikki oli mukavia.

Hirveät iltaravit noi poitsut aina pitää, sisällä kun rupeaa meno olemaan liian rajua niin laitetaan pihalle hillumaan. Juoksevat pöllönä peräkkäin, Jeccu edellä kangashäkkiin (ja lyö siinä aina päänsä takana olevaan seinään kun ei hiljennä sinne mennessään) ja Cassu perässä, meuhaavat siellä aikansa ja taas ralli jatkuu-olkkari-keittiö-kodinhoitohuone-makkari-olkkari-häkki-kops! ja sitte pihalle...Siellä sitten juoksevat hulluna ympäri pihaa kun toi hanki kantaa niin kivasti. Ei oo tarttenu paljo iltalenkille viime aikoina lähteä ;) Saavat aika hyvää liikuntaa kun pitää loikata lumipenkalle ja taas alas ja täysiä tonne ja sitte taas tänne ja taas penkalle. Ilmankos se hyppää takakonttiinkin Cassun perässä sujuvasti ja pois ennenku ehtii nostamaan mihinkään.

Tänään maalaiset kävi vähän kaupungilla, otin poitsut kyytiin ja ajattelin että käydään vähän keskustassa totuttautumassa. Jätin auton Cittarin parkkiin ja Cassu jäi autoon, lähdettiin Jecun kanssa kahdestaan käppäilemään. Huomasin kanssa siinä kun otin autosta ulos niin piti ekana vähän ilmottaa että täältä mä tulen-haukulla kun vähän jännitti ehkä. Melkein ekaks tuli ihana mummeli vastaan ja oli ihan ihastunut Jeccuun, antoi namia taskusta kun sattui yllättäen olemaan. Mummolla kun on itellään kuulemma tiibetinspanieli. Pelkäsin vähän mummon näppien puolesta mut ehkä ne säily reiättöminä :O Hyvän kokemuksen sai siinä vieraista ihmisistä! Jatkettiin matkaa taksitolpan ohi ja sattu tuttu kuski olemaan siinä parkissa ja käytiin vähän Maarittiakin moikkaamassa, ihanahan sekin oli vaikkei namia nyt sattunut olemaankaan. Kierrettiin vähän aikaa kaikenmaailman ritilöitten päältä ja vähän rappusia ja liukuovien ohi ja seistiin liikennevaloissa ja mentiin ihmisten ohi (paitsi se ei kyllä aina sujunut kun pitäis kaikkia moikata :)). Eipä toi liikenne näyttänyt haittaavan, koko ajan häntä heilu ja reippaasti mentiin eteenpäin. Tota ilman Cassua hihnassa kävelyä kyllä tarttee tehdä useammin, meinaa mennä välillä pomppimiseks kun Cassun kanssa kulkevat nätisti vierekkäin samaan suuntaan. Tunteekohan se ittensä puolikkaaks ilman isoveikkaa? Kotona sitä ei haittaa jos minä tai Cassu yksinään lähetään kotoa mut sitten kun me molemmat lähdetään yhtäaikaa niin itkee kuulemma perään. Joo no kummiskii sit vaihdettiin taas mestaa, menin vielä ruokakauppaan ja pojat ootteli sen aikaa autossa, nukkui vissiin sen ajan kun haukotteli kun otin taas ulos ja käytiin sitten kaikki lenkillä siellä Holman suunnalla ja olipa muuten puhtaat koirat kun lumet sulaa...ja valkonen koira! Voi jeesus että osas olla likanen ku tultiin takasin autolle.

Pääsipähän sitten suihkuunkin vissiin tokaa kertaa meillä, pitää kyllä niin hauskaa ääntä kun kuivaa mahan alta etten osaa ees selittää :) Kuulemma Cassukin teki niin pentuna mut mä en kyllä muista...Harjata olen muistanut vaikkei vielä paljon tarviskaan, mahanalustaakin saa harjata ihan mielellään. Huvittaa kun sitä vissiin kutittaa ihan älyttömästi takajalkoja kun harjailee, nykii niitä samallailla kun ihmiset jos haluais vetästä pois mut ei kuitenkaan vetäse. Hampaitakin oon muistanu katella että tottuu siihenkin. Ikeniä vissiin kutittaa kauheesti kun pureskelee mielellään semmosia leluja missä on vähän vastusta. Vielä ei oo hampuja tippunu yhtään. Kynsien leikkaamisessa ei oo mitään ongelmaa, puoliunessa kun ottaa syliin niin siinä on helppo napsutella kärjet pois. Tälle viikolle täytyy tilata se toinen rokotusaika, on sitten vuodeksi nekin kunnossa. Pääsee sitten punnitsemaankin taas, eka rokotuksessa paino 4,8 kiloa ja toissa viikolla 6,5. Jos sama kaksi kiloa/kaks viikkoa jatkuu niin jotain kaheksan kilon paikkeilla varmaan on, aika painavalta se sylissä tuntuu kun nostaa :)

Muutenkin aikamoinen sylikoira toi Jeccu on, saa yhtäkkisiä hellyydenpuuskia ja juoksee täysiä sohvalle ja tulee syliin pussailemaan naamaa. Ja jos ottaa syliin niin viihtyy siinä kyllä hyvin, ei pyri pois ollenkaan. Hauska petaustapakin sillä on, sohvalla päällä heittelee tyynyjä ilmaan ja rötkähtää sitten kuitenkin loppujen lopuks siihen missä just sillon sattuu olemaan. Omalle petille jos menee niin yleensä siellä on vaan takatassut ja muuten lojuu maassa pitkällään :) Se on Jecun mielestä parasta kun hieroo korvista niin rupeaa kauhea maiskutus kuulumaan ja silmät menee puolitankoon lurpalleen. Nyt lurpattaa kyllä omatkin silmät siihen malliin eikä ajatus enää luista että taidan jatkaa joku toinen päivä.

Kommentit