Kisarapsa Lappeenrannasta 5.3.

Toiset viralliset kisat käytiin sitten Lappeenrannassa, alustana oli kumirouhenurmimatto kylmässä hallissa. Muuten varmaan olis ollu ihan jees alusta mutta kuultiin loppupäivästä että siellä oli ollut näyttely vai näyttelyharkat ja nameja oli kylvetty ympäriinsä. Eikä sekään varmaan hirveesti auttanut asiaa että venäläiset mitkä oli kisaamassa antoivat koiriensa kuseksia ihan mihin sattuu siellä sisällä, palkintopallikin sai osansa. Eikä niitä tietenkään pois siivottu. Siellä sitten "muutama" koira kulki nenä maassa. Siihen nähden olen aika tyytyväinen tohon puolittaiseenkin kontaktiin mikä meillä radalla oli...ei nimittäin ollut yhtään samanlainen fiilis koko radalla kuin edellisissä kisoissa oli. Puuttu se "draivi" kokonaan kummaltakin. Mulla meni vähän paniikin puolelle ennen ratoja että apua jääkö se tohon haistelemaan vai meneekö niin kuin Vääksyssä kakkamaneesissa et mä säntään koiran perään ja otetaan lentävä lähtö ja sitten se on semmosta sähläystä. Jouduin oikein asettamaan Cassun istumaan toka rataa ennen, onneks kuitenkin vaadin siltä sen jälkeenpäin ajatellen, tajuaa että aina on jäätävä eikä häslättävä. Ja ehkä se koskeminen auttoi ymmärtämään että nyt ollaan tosissaan kun sehän ei hirveästi siitä välitä kun ollaan radalla tai treenaamassa. Molempien videoitten alusta olen poistanut 20-30 sekunnin pätkän missä ihmetellään haistellaanko maata vai istutaanko ja keskitytään ja lähdetään radalle...Ekaa videota kuvatessa ne oli vähän ihmetelly että mihin se jäi kun sitä kohtaa ei kuvassa näy :)


No itse rata meni niin että alku oli ihan ok, renkaalta sain käännettyä hypylle mitä rataantutustumisessa epäilin pahasti että paukkaa putkeen. Oli vähän hitaalla putkesta tullessa, joutu vähän jarruttamaan omaa vauhtia ennen muuria että pääsee lähettämään puomille siitä himmailusta johtuen..silti vähäksi aikaa pysähtyy sinne ja on pakko käydä näyttämässä mikä se oikea paikka onkaan...Sitten puomin jälkeisen tokan hypyn ohi, siitä kieltovirhe ja hypyn jälkeen menossa ilmeisesti uudelleen A:lle. Järjestipä taas vaikeemman keppikulman itelleen. Keppien jälkeen sai vasta vauhdin päälle ja sitten tulikin Tuijalle pieni hätä saada kääntymään itseä kohti, olispa sitä putkijarrutusta nyt tarvittu ja heti tokissa kisoissa! Nyt kun mä sen ehdin opettamaan niin tuskin tulee ihan heti vastaan missään :) Eikä toi rata nyt videolta näyttänyt niin kamalalta kuin mitä se tuntui tuolla juostessa, se paniikki siitä alusta varmaan jäi päälle ettei ollut tosiaankaan rentoa menoa.



Toka rata oli sitten hyppyrata, kepeille asti meni ok mut sitten 2 kertaa kakkosväliin? Ja tää on muka meidän "varma" este :O Mikäänhän ei ole niin varmaa kuin epävarma, tai sitten mä olin lepsu ja ohjasin huonosti? Ja sitten rupeaa hajut kiinnostamaan kun ärsyttää korjaaminen ja ei kiinnosta, sitten menee kun lopettaa lirkuttelun ja tosissaan komentaa että: kepit! Huh, kylmä hiki ehti tulemaan mut päästiin sentään eteenpäin kun aattelin jo että otanko koiran pois radalta...sitten menee toka vikan esteen ohi, olikohan mun käsi liian ylhäällä? Seurakaverit kyllä sano että kokeneempi kisakoira olis kyllä hakenut sen esteen niinkuin ekallakin radalla kun oli ihan samanlainen ohitus.

Nyt on siis 4 rataa kisoissa juostu, kolmelta radalta tullu vitoset ja yheltä hylly, eihän se sitten kai niin huono aloitus ole. Kaikki virheet on kieltovirheitä, eli niistä pääsee tarkemmilla ohjauksilla ja se ikuisuuskysymys puomi mikä meni nyt onneks vähän paremmin mut ei kuitenkaan hyvin. Putkien jälkeen täytyy ottaa kunnolla haltuun jos ei ole suoraan edessä estettä mikä suoritetaan ja kepeille kunnon lähetykset eikä mitään huiskasuja sinnepäin. Auta koiraa ohjaamalla kunnolla äläkä oleta!!

Ja edit itelle; ota hyvää musaa mukaan mp3:seen että saa sen hyvän draivin päälle jos ei muuten ole! Kiitos Kaijalle lainasta lauantaina ;)

Kommentit