Tarttee nappikset

Nimittäin kaaduin eilen ekalla radalla Ojangossa, kepeille viennissä ja lähdin siitä toiseen suuntaan niin lipesi tossut alta. Cassu oli jo tokassa välissä ja vilkas mua että mitä sä teet? mä vaan sanoin että hyvä, menemene. Yhtään en tiennyt oliko menossa oikein vai miten mutta tuo herkkis olis voinut ottaa siitäkin jotain painetta. Kuulin sitten kuuluttajan sanat että koira menee ihan oikein vaikka ohjaaja kaatui. Käskihän se Lotta tehdä villejä keppitreenejä muttei se ehkä ihan tommosia tarkottanut....Siitä sitten sujuvasti jatkettiin, pituudelta kääntyy ihan sikanätisti takaisinpäin. Alkuhan oli meille ihan painajainen, ansaesteitä tarjolla mitä jokaista Cassu arpoo että onko se toi este vai toi este ja "hieman" kaarrattaa. Selvittiin siitä kumminkin. Tulee renkaan ohi kun mulla meni pasmat sekaisin siitä kaatumisesta eikä tosiaan ollu tarkoitus tuolla pyöriä kuin puolukka vaan tehdä siihen putken ja renkaan väliin persjättö. Tuo että valkkaa putkesta tullessa väärän hypyn on taas mun sijoittuminen ja voihan sitä noinkin kaukaa jaakotuksen tehdä Cassun mielestä :) Loppu meneekin sitten niinkuin pitää.

Toka radalla valitsin ihan eri ohjauksen noille alkuhypyille kuin muut, Cassulle sopivammat linjat. Kepeille menee hienosti kunnes ei malta tehdä loppuun ja jään korjaamaan, pituuden ohjaus sitten ihan myöhässä ja tulee tooooosi laaja käännös. Ja voi että kun se keinu on taas niin jännittävä...Tulee renkaan ohi taas! Tätä se enteili, nimittäin viime treeneissä teki sitä myös. Ei saa askelta sopimaan niin tulee mieluummin ohi kuin edes yrittää. Eihän se tietysti tyhmää koiralta ole mutta tuohon on saatava varmuutta nyt sitten. Vähän se muutenkin noita joitakin hyppyjä teputtaa, onneksi on ensi viikolla taas hieroja. Loppu tuolla radalla menee sössimiseksi sitten. Kontaktikin on taas epävarma, vaikka käytiin tekemässä treeniä harkkaesteillä ja siellä meni ihan loistavasti oikein 2 on 2 offiin. Mainittakoon myös että huomasin tuolla ennen keinua olevalla hypyllä että: Kas! Raha maassa! Semmosiakin siellä ehtii näköjään kattelemaan :) Sitä en kyllä nähnyt että mikä raha.

Kolmas rata meni ihan ok, muutama laaja kaarros, kontakti vähän parempi kun ei sentään pysähtynyt sinne epäröimään muttei nyt semmoinen kuin pitäisi. Tällä kertaa ohjaan renkaan huolella ja vaadin sen tekemään. Meinas siinäkin ohi mennä, pienen sivuliikkeen siinä tekee. Kepeille oikein hyppää ekaan väliin, hieno Sassu <3 A:lta tullessa tiukasti tähän!, sen katse oli suoraan siinä väärässä putken päässä ja varmasti olis sinne mennyt ilman tiukkaa käskyä. Loppuun sievällä käännöksellä. Oli hyvät jaakotustreenit, ei tullut edes laskettua monta niitä tuolla tein.

Iski kyllä maalissa masennus kun plakkarissa jälleen yksi yliaikanolla, eikä se nyt edes mene mitenkään hitaasti. Siis missä se aika hävitään? No käännöksissä, putkissa ja keinulla. Meille nyt tuleekin taas pakollinen kisatauko kun ei ole vapaita viikonloppuja eli sinä aikana treenataan:

-rengas
-putkiin vauhtia
-sitä iänikuista keinua
-epiksissä puomia????!!! Pitäis vaan ettiä missä niitä on ja onko nyt lähiaikoina.

Hirveän iso plussa on Cassun into mennä nykyään, sitä ei tartte hakea! Ohjausten vaan pitäis olla entistä tiukemmat ja aiemmin mitä innokkaammin se menee, muuten ehtii kyllä valkata ne väärät esteet. Ei meinaa istua taas lähdössä ja viimeiselle radalla joudun painamaan pepusta istumaan kun ei vaan suostu. Mutta onneksi tää asia on sentään saatu kuntoon! Eli leuka rintaan vaan ja kohti uusia pettymyksiä...eiku onnistumisia! Onhan noilla radoilla paljon hyvääkin, jospa se nappisuorituskin joskus sieltä tulee. Hitto muuten kun se kenkämyyjä ehti lähteä Ojangosta ennenkuin pääsin jututtamaan sitä niistä nappiksista ;)







Kommentit

Tessa sanoi…
Nyt en ehtinyt kuin hieman ekaa rataa katsomaan, mutta pari kommenttia siitä. Makee keppikaatuminen ja siitä palautuminen, tosi hyvä Tuija! Et jää vellomaan :)

Renkaalla en näe, kun et näy kuvassa, että liikutko koko ajan, jos liikut, vedätät sitä kyllä aika pahasti ja kun rengas on vähän matalahko sille (kun se joutuu sitä arpomaan), niin onhan se nopeampi/helpompi tulla ohi.

Ja sitten tuo väärä hyppy putken jälkeen. Katso sitä kättäs. Pidät sen alussa hyvin, otat tukkista hanskaan, mutta sitten teet sen heiton sinne väärän hypyn suuntaan. Cassu lukee tuommoset ja noita et ole kyllä viljellyt treeneissä enää. (Okei, saat jotain anteeksi, kun kerran kaaduit alussa, mutta ;)

Mun silmään sun ohjaus on koooooovin laveaa ja suurpiirteistä, siis verrattuna siihen, miten ohjaat treeneissä. Jaakotukset teet hyvin, se on sanottava, tosi hyvin itseasiassa! Niissä Cassun vauhti pysyy samana tai jopa kiihtyy, mutta kyllä sen vaan huomaa, että tossa vikallakin radalla se hidastaa ja arpoo heti, kun ohjaus on epäselvää tai seisahdat kuin joku puujumala sitä odottamaan ;)

Jaarituksen pointti: älä masennu, ohjaa paremmin ja kohti uusia onnistumisia!! :)
tuija sanoi…
Joo kyllä mä liikun, siinä mun suunnitelma kaatui kun pasmat meni kumminkin sekaisin siitä kaatumisesta vaikka muka hienosti jatkoinkin :) Ja ton ohjauksen kyllä tajusin että hienosti sinne ohjaan ihan ite, näyttää koiran silmissä ihan samalta kuin jaakotus ja kyllähän se irtoo...rintamasuunta ihan pielessä.

Tuo ohjauksen erilaisuus-hmm. Mä kun en sitä niin näe niin paha sanoa :D Mutta yks juttu on siinä että kun tuolla on tilaa mennä niin se kulkee vähän erilailla, paimen saa tilaa nääs ;) Tai sitten mä sekaannun itse. Olen kyllä tuosta sanonutkin että olispa kiva kun olis isompi halli niin pääsis treenaamaan tuota laajaa tilaa. Yritetään olla masentumatta!