Edistyy edistyy

Läksin ex tempore hallille tänään treenaamaan, lupasin Hannalle jatkaa niitä kujakeppien opetusta ja oli aikaa tapettavana ennen sitä. Aattelin että mikäs sen parempi tapa kuin mennä sitä ennen itsekin treenaamaan hallille sitten. Saivat koiratkin purettua energiaa kun läksin sitten yöksi töihin.

Eli, aloitettiin Jipon kanssa niitä "läksyjä" mitä viimeksi kurssilla tehtiin. Ihan ekaks kyllä putkea yksinään, aika kaukaa hakee sinne jo. Ja menee vauhdilla :) Sitten takaaleikkausta, menee kyllä hyvin eteen palkalle mutta pyörähtää ennenkuin tulee leikkauksen jälkeen luo. No, treenamassahan tätä vasta ollaankin. Täytyy seuraavaks kokeilla niin että jättää sen etupalkan pois. Sitten pelkkää rengasta, hyvin meni erinäköisellä esteellä tuokin. Seuraavaksi taas vauhtia eli putki ja kaksi hyppyä. Ekana mulla oli kunnianhimoisesti vielä rengas kolmantena hyppynä mutta sitä ei siitä vauhdista enää osannut hakea. Jonkun olis taas pitänyt olla sanomassa että älä ahnehdi! Siirsin sen sitten veke ja otettiin vaan noita kolmea estettä. Ihanaa kun se on niin vauhdikas <3 Viimeiseksi jätin kontaktin, siinä kun joutuu keskittymään jonkun verran. Vaikka erinäköinen "este", oli siis puomin alastulo vaan minipöydän päällä niin tajus heti! Sinne vinttas takatassut ja nokkas maata! Mietin että pitäskö kumminkin nostaa se sinne ettei peruuttais tai menis sivusta siihen. Meni yhden kerran silleen sivusta tarjoamaan, vartuin että siirtyy suoraan siihen ennenkuin palkkasin. Senkin tajus ite! Juhuu! Se nokkiminen näyttää kyllä aika hassulta mutta varmaan aika toimiva juttu :) Lopuksi leikittiin pallolla niin että sai namin kun toi sen mulle. Ihan onskuna juoksenteli ja toi palloa, tätä pitäis muistaa tehdä enemmän hallilla.

Cassulle ruutua, iso puoli oli vapaana sekä tyhjänä esteistä (!) kerrankin niin sai oikeesti tosi pitkän matkan siihen. Ekalla alusta ja palkka valmiina, tokalla alusta ilman palkkaa ja sitten kaksi tyhjää ja jumankauta että menee vauhdilla sinne! Jeeeeee tääkin edistyy loistavasti. Tehtiin vähän kaikkea kun ei ollut mitään suunnitelmaa, hyödyllisiä asioita kumminkin ;) Järjestystä en nyt muista mut onko sillä väliäkään. Kummiskin luoksetulon stoppia, ei kokonaista vaan pelkkää seisomista kun se ei oo niin hyvä. Ekalla valui vähän, ei kovin paljon mut kumminkin. Oli vähän häiriötä kun Hanna tuli just siihen kävelemään eli ei ollut ihan skarppina. Tokalla kerralla ihan sairaaan hieno! Pysähty eka kerran kuin seinään, juhuu! Just tän näköisen mä haluaisin sen olevan. Kakeja, tässä ei nyt ollut sitä palkkapurkkia, laitoin alustan mutta ei niin hyvä. Kolmen askeleen päästä tosi nätti seisominen istumasta, juhuu! Alkuun oli vähän säätöä kun oli turhan innoissaan...mut onnistu sitten. Pidensin matkaa vähän kerrallaan. Lopuksi tunnari pihalla, Hanna apparina. Cassu pa:ssa, Hanna levitteli 10 (!) tunnaria, eka kertaa näin vähän. Odoteltiin siis, vieläkään en kääntynyt ympäri, tätä vois jo seuraavalla kerralla ottaa liikkeessä. Haisteli nätisti, ei siirtänyt muita eikä nostellut vääriä. Oma löytyi nopsasti, nyt pitää alkaa vaatia se palautuskin tähän. Tää on edistynyt ihan huimasti viime aikoina, no tietty kun ylipäätään treenaa :D Joutui muuten odottamaan sen aikaa kun treenattiin Raipelle keppejä joten tuli suoraan autosta, keskittyi silti!!

Jecun kanssa tokoa, se on kyllä ihan onskuponsku tehtiin sitten mitä vaan, kunhan saa tehdä <3 Kasvattitäti Riikan neuvojen mukaan ei kokonaisia liikkeitä (kun mä oon niin huono tekemään osissa ;)) Eli kun oli naksu mukana niin naksuttelin nopeista maahanmenoista. Aika hätänen se onkin, ei paljoa Cassulle häviä. Sitten sain "kuningasidean" että sillehän vois opettaa seuraamisen myös sillä naksulla. Cassulle kun sitä ei voinut käyttää, pelkäs koko naksua :D Niin toihan toimikin ihan sikahyvin, juhuu. Hanna taasen käveleskeli jotain etsimässä hallin päässä niin eipä paljoa Jeccua kiinnostanut, kontakti pysyi! Tätä tehtiin aika pitkään, intoa poitsu täynnä. Lisäksi pa:ta, se on kyllä ihana kun asettautuu niin nätisti siihen. Niin ja liikkeellelähtöjä, nekin erikseen. Se on nyt kyllä viime aikoina lenkillä tullut vieressä kontaktissa kaikki muut ajat paitsi silloin kun käy hädällä. Pikkasen jäänyt päälle, pakkohan sitä on siitä palkkailla. Tuota "oikeaa" seuraamista ei olla paljoa     treenattu, se osaa semmoisen näyttelykulkemisen muttei muuten. Äkkiä tääkin edistyy kun treenaa vaan :D Lopuksi hyppyä, tässä se on ihan hassu kun menee hypyn yli ja kääntyy niin tulee ihan siihen hypyn reunalle seisomaan. Voi olla että kuononpää on siitä yli. Tähän pitäis joku juttu keksiä...menee kumminkin aika kauas mutta palaa sitten takas. Eli se seis-käsky vahvemmaksi. Kolme lautaa oli tällä kertaa, ei olla tehty aiemmin kuin yhdellä. Kokeessahan sille varmaan tulee 5 kerran Cassullekin tulee 4. Jos ei oo ollu kiltti tuomari ja menty kolmella ;) Meinas unohtua että ihan lopuksi tehtiin vielä luoksetulo, tää on niin vauhdikas ja tän se osaa :)

Ihana ex tempore-treeni oli, kaikki koirat edistyy omassa tekemisessään ja toi Jeccu erityisesti on kyllä niin sydäntälämmittävän ihanan innokas, kun ajattelee mitä viime vuonna käytiin sen kanssa läpi eikä päästy mitään oikeestaan tekemään. Kyllä siitä vielä hieno tokokoira tehdään!! Sitäpaitsi yks päivä lenkilläkin kun tein jäällä hangessa tunnarilla oman piilotusta, se on se joka sen ekana löytää.

Kommentit

Riikka sanoi…
Reipas treenaaja oot! Ja jeccupojasta tulee kyllä tuota menoa taitava tokoschape <3
tuija sanoi…
Mä kuule melkein aattelen että vien sen oman seuran tokokokeeseen mikä on toukokuussa :O Pitäis vaan saada häiriöharkkoja, tai ylipäätään muitten koirien kanssa treenata ennen sitä...
Tessa sanoi…
Jos tarvii superhäiriötä, voidaan vetää yhteistreeniä Elvin kanssa ;)
tuija sanoi…
Juu vedetään vaan, kaikki käy!! :)