Kaikenlaista

Tiistaina kävin Cassun kanssa aamutuimaan hallilla treenaamassa kakeja ja ruutua. Aloitin ruudulla, tuntuu että tämähän alkaa näyttämään aika hyvältä. Kävin taputtelemassa, Cassu eri paikoissa ja minä kaukana lähettämässä. Sujuu hyvin, menee vauhdilla ja kääntyy minuunpäin etsimättä namia. Alussa yhden kerran kauempaa lähettäessä hallin ei-treenipuolelta kuului kovaa metallin kolinaa, jäi katsomaan kesken matkaa sitä, tuijotti hetken ja unohti mitä oli tekemässä. Tuli takaisin luo. Viimeinen (vai kaks viimeistä) "oikeasti". Jätin jopa taputtamatta, meni silti oikein! Noissa muuten yleensä ei välttämättä mene ihan keskelle ruutua, joka tapauksessa on ruudun sisällä ihan reilusti. Yleensä enemmän oikeassa reunassa. Palkatessa siirrän siihen kohtaan mihin pitäis mennä. En tiiä onko tää hyvä tapa, täytyy Markolta kysyä lauantaina kun päästiin taas peruutuspaikalla koulutukseen! Jee! En ole kyllä ehtinyt tässä välissä kuin kaksi kertaa näitä juttuja treenaamaan, vähän hävettää. Mut onneks Cassu on niin fiksu että oppii nopeasti ;)

Kaket näyttää jo muuten hyviltä, nousee tooosi nätisti seisomaan teputtelematta, palkka pallolla tässä. Ongelmana on se että valahtaa istumasta tosi helposti maahan takas, avon kaket ja ennakointi....Palkkasin sitten siitä pysymisestä myös. Vaihdot itsessään tosi nätit. Aika kaukaa tein vaihtoja, 5-7 askelta.

Keskiviikkona vuorossa ohjaajien aksatreenit, ensin mentiin omalla koiralla ja sitten toisella sellaisella koiralla mikä olisi erilainen ohjattava kuin oma. Meidän ryhmässä vaan ei ollut kuin yksi mini, eikä sen kanssa nyt kaikki voinut mennä ja maksithan ohjautuu samallailla kuin Cassu joten mitään ihmeellistä siinä ei tullut. Sain kokeilla Allu-bortsua ja Nana-pk collieta, kivaa oli! Yllättävää oli huomata että niitä kumminkin piti viedä pidemmälle kuin Cassua nimenomaan hypyille, että irtoaahan se ;) Sekä se että miten pienestä Cassu ottaa ohjauksen. Eipä se ole ihme että napsii niitä vääriäkin esteitä kun ei hirveesti kysele, ai tonne sen pikkusormi vilahti, sinne siis! Cassun kanssa kukaan ei sitten kokeillutkaan, innostuttiin vähän liikaa ja meni aikaa alkupään koiriin aika paljon...en tiiä olisko se mennytkään muitten kanssa. Harmi toisaalta, olis ollut kiva nähdä miten se menee ja olisko muut yllättynyt sen ohjattavuudesta.

Torstaina eli tänään on sitten Cassun ryhmätreeni. En mä kyllä tätä tahtia ehdi niitä juttuja treenaamaan mitä siellä treenilistalla on, töissäkin pitää välillä käydä. Ehkä sitten talvilomalla ;)

Muuten vaan-juttuihin kuuluu tiistain Jipon ja Chilan "yhteis"lenkki, mistä tulikin sitten samaan aikaan-samassa paikassa-ollaan lenkki. Hormooni"hirviö" ei kestänyt tuota pentua ollenkaan. Tarkoitus oli mennä vaan Cassun kanssa että saa oman leikkikaverin, jää aika paljon ulkopuoliseksi nykyään noitten Huligaanien leikkiessä omiaan. Tyynekin kun muutti pois mikä oli Cassun hyvä kaveri. Surettaa oikein kun näkee miten se on semmoinen hang-around, selvästi kaipaa semmoista leikkimistä mitä ennen harrastivat Jecun kanssa kahdestaan. Tulivat Chilan kanssa nimittäin tosi hyvin toimeen viime viikon Lotan koulutuksen välissä käydyillä lämppä-sekä jäähdyttelylenkeillä, Chila tykkäsi kun Cassu ei ole tungetteleva ja heti iholle pyrkivä.

Ällöttävä kakara! Mee pois! Chila piiloutui Tuulin selän taa :)

Tykkään päivä päivältä enemmän tuon likan luonteesta, tuossakin tilanteessa se ensin kävi moikkaamassa Chilaa, se ärähti niin antoi olla rauhassa. Vähän myöhemmin juoksenteli lelun kanssa että kato nyt, tuu mukaan ja yritti käydä lähentymässä mutta ei vieläkään, hammasta näytettiin silloinkin. Kolmannenkin kerran yritti ihan loppulenkistä vielä käydä vähän lähempänä että josko nyt jo, eikä vieläkään. On se semmonen vaikka ärähdettäis niin ei ainakaan mitään traumoja jäänyt :) Jippo sitten keksi omat leikkinsä kun ei saanut kaveria, se kyllä juoksee ympäriinsä ihan itekseenkin.

Ensteks pallon kanssa:


Sitten kalan kanssa:

Huvitti taas tuo sen kalastus, löysi vanhasta pilkkipaikasta jäisiä kaloja, haki ensin yhden ja juoksenteli sen kanssa, kävi piilottamassa hankeen, kuonolla työnteli lunta päälle ja haki seuraavan kalan :D Hassu ipana.

Päivän muut kuvat täällä: http://tuijalaurila.kuvat.fi/#/kuvat/2013/Jippo+ja+Chila+26.2./

On siinä kyllä melkoista röyhkeyttäkin, yksi ilta kun olivat keskenään ja Kimi oli unohtanut leipäpussin pöydälle niin siinähän se eteisessä odotti töistä tullessa puoliksi syötynä. Kimi otti leipää käteen ja kysyi että kukas se näitä on syönyt? Pojat vähän vihellellen  "ei me ainakaan" menivät kauemmas, Jippo tuli ja otti sen leivänpalan kädestä ja söi pois :D Tyyliin ai kiitti, safkaa! Eihän siinä voinut kuin nauraa.

Keskiviikkona käytiin vihdoin katsomassa Heinolassa niitä jääveistoksia, olishan ne illalla varmaan olleet vielä hienompia valaistuna mutta kun ei vaan ehdi iltaisin millään. Pikkasen olivat jo sulaneita mutta upeita silti!  Tulihan vähän kaupunkikävelyä kaikille, vastaan tuli useampi koira ja mm. sähköpyörätuoli eikä kukaan välittänyt niistä mitään. Kimikin taas hämmästyi että on tuo Cassun käytös ihan uskomatonta, kotinurkissa lenkillä se on ihan perkele mutta muualla käyttäytyy niin nätisti. Se on se reviirikäytös, ei siinä muuta selitystä voi olla.

 


Semmosia tällä kertaa, lauantaita olen odottanut ihan hulluna, silloin mennään ensin Lopelle schapemiittiin/tokotreeniin, sinne otan Jecun ja Jipon mukaan ja sitten iltapäivällä takaisin kotikonnuille ja Cassun kanssa koulutukseen. Yöksi siitä sitten vielä töihin reippaana. Kuka nää aikataulut itelleen järkkää? Mutta kun on pakko päästä sinne Lopelle katsomaan Ransua ja Metkua, Jecun jälkeläisiä :)) Tietysti on kiva nähdä muitakin schapetuttuja, vanhoja sekä uusia!

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Hauskoja tekstejä. Naurattaa vieläkin sitä leipäepisodia. En kyllä ymmärrä miksi Tovankin pitää tuoda kaikki tuhotut esineet ulko-oven eteen näytille. No tietäähän sitä heti onko jotain syöty eikä tarvii etsiä missä on syöty jotain. Mun sänkyä hän ei kuitenkaan oo saanut vedetty tuulikaappiin.
Mun koirat eivät vielä oo napannut ne puoliksi syödyt leipät käsistäni.
Toivon ettei Jipon juoksut ala ihan vielä. Mun pitää ensin totutella siihen et Tova tulee ylihuomenna takaisin kotiin. Ois kivaa jos saisi videoitu mitä koirat tekee kun olen töissä. Pelkään vain et kamerasta ei oo mitään jäljellä jos sen jättää pöydälle kuvaamaan koirien päivää.
Ois kivaa tulla Lopeelle lauantaina mut on pakko kuitenkin jättää väliin. Käyn varmaan vain päiväksi Porvoossa.
Anonyymi sanoi…
Hei meillä on ihan sama, että kotikylällä pitää etenkin Wendyn haukkua parille kylän koiralle, ja ohittaminen on todella vaikeaa, kun Mantakin yhtyy tohon haukkuun ja pörinään, ja kauhee veto päällä. Mutta muualla lenkillä eivät välitä muista koirista.
Paitsi hallilla lenkillä on Wendyllä saattanut olla vaikeus ohittaa, jos mielentila on kiihtynyt (niinkuin yleensä on..). Eli tosiaan oon kanssa miettinyt tota reviiriä ja sitten väärää mielentilaa niihin kylän pariin koiraan.

Niin ja Bria vois lähteä kimppalenkille ;) Tai vaikka koko meidän revohka :) Etenkin Bria haluisi nähdä Jipon ;)
tuija sanoi…
Joo no meillä on sama tuo oma halli, se nostattaa kierroksia ihan älyttömästi.

Mennään ihmeessä lenkille!! Sais Jippo uuden kaverin :)

Marika, ei ainakaan ihan vielä ole juoksut alkaneet, joten sun tavarat säästyy vielä ;) Mutta sitä videokameraa ei todellakaan kannata mihinkään pöydälle jättää. Tai ylipäätään mitään tavaroita mitä et halua syötävän...