Yhteenveto ykkösten radoista ja noususta kakkosiin

Kooste siitä mitä kaikkea käytiin läpi siinä seitsemässä kuukaudessa minkä nouseminen ykkösistä kakkosiin kesti. Elikkä kolmetoista kisareissua vaadittiin joissa yhteensä siis 26 rataa. Puolet niistä hyllyjä. Jotkut hyviä, jotkut sitten taas ihan järkyttäviä.

Tilastotiedot: Nollia 3, vitosia 4, yliaikavitosia 4, yksi kymppi ja yksi yliaikakymppi. Hyllyjä siis 13. Yliajat on johtunut puomin himmailusta, kaartelusta esteen kierron takia ja keppien korjauksesta.

1. kisa Jyväskylä 20.2.2011 tuomari Johanna Wutrich, agi + agi.
    -30 pakkasta, kylmä hiekkapohjainen halli.
    Eka rata: tulos 5 -1,82 sij 5./8. nopeus 3.09 Toka rata: tulos 5 +15,02 sij 6./7. nopeus 2.26.
    Ratavirhe ekalla radalla; putkesta menossa keinulle huolimattoman (olemattoman) haltuunoton takia mistä kieltovirhe. Tokalla radalla kielto putkeen mennessä liian edistämisen takia ja hillitön yliaika puomihimmailusta johtuen. Helpot radat.

2. kisa Lappeenranta 5.3.2011 tuomari Hannele Lummeranta agi + hyppy.
    -20 pakkasta, kylmä kumirouhemattoinen halli.
    Eka rata: tulos 5 +3,97 sij. 7./19.  Toka rata: hyl. Kivat radat.
    Ratavirhe: käy kaartelemassa hypyn ohi, himmaa puomilla vähän. Hyl: tokavikan hypyn ohi ympyrässä.

3. kisa Jyväskylä 26.3. 2011 tuomari Tuija Kokkonen, agi + hyppy.
    -15 pakkasta, kylmä hiekkapohjainen halli.
    Eka rata: hyl. Toka rata: tulos 5 +4,01 sij 3./11.
    Hyl johtuu siitä että olen liian myöhässä paikalla ja kiire rataantutustumiseen. Ei ehditä tehdä kunnolla lenkkiä ja virittelyjä. Vihainen itelleni. Toka radan ratavirhe: kepeiltä, käy välissä pois ja jatketaan. Yliaika tuli keppivirheestä ja putken kiertämisestä mikä oli kummallisesti hyppyyn nähden, ei tullut kieltovirhettä koska ei ylittänyt estelinjaa. Hieman erikoiset radat muutenkin.

4. kisa Lohja 16.4. 2011 tuomari Ritva Herrala, agi + agi.
    Lämmin halli (Showlink).
    Eka rata: 5 + 19,31 Toka rata: hyl.
    Ratavirhe kepeiltä, himmaa himmaa ja jätti viimeisen välin tekemättä, korjattiin. Puomilla   seisottiin puoli vuotta. Hyl siitä että jäi lähtöön esittelemään itseään, rapsutti ponnaria, hinkkas itseään maahan ja yltyi yleisön naurusta pelleilemään lisää. Menin viereen, lähdettiin yhtäaikaa ja tokalta esteeltä hyl kun en ehtinyt ohjaamaan. Pidettiin hauskaa ja oli kiva rata, ei himmannut puomilla ollenkaan! Kepeillä hiipi keskivälistä loppuun asti. Mietteitä paineistumisesta tämän kisan jälkeen. Radat oli tosi kivat.

5. kisa Orimattila 3.5.2011 tuomari Esa Muotka, agi + agi.
   Eka kerta ulkona kentällä talven jälkeen treeneissä sekä kisoissa. Iltakisat, + 15?
   Molemmat radat: hyl. Kivat radat.
   Cassu perseili ihan urakalla, esim. eka lähdössä tarkisti vadin missä hihnat oli että olisko siellä jotain kivaa. A:n harjalla tarkisti maisemat. Puomin meni vauhdilla päähän asti ja esitteli itseään yleisölle et kattokaa ku mä osaan. Sitten kun menin että nyt hitto liikkeelle siitä niin pomppas silleen ilopallona pois ja jatko matkaa niinkuin ei mitään...Toka radalla karkaa puomille keppien sijasta. Keinusta meni ohi, edellisellä radalla ehkä tärähti? Eteen-käsky toimi hyvin ja kaarrehypyt, et jotain positiivistakin sentään :)

6. kisa Järvenpää 8.5.2011 tuomari Pertti Siimes, hyppy + agi
   Ulkokenttä, helle.
   Molemmat radat: hyl. Kivat radat.
   Eka radalla käydään lähdössä tahtojen taistelu sivulle tulossa, tän jälkeen en ole vaatinut sitä kisoissa vaan ainoastaan että istuu lähdössä. En halua takaisin varastamisongelmaa mutta sen verran annoin periksi kun ei siihen sivulletuloon kisoissa kykene kun on niin intona lähteä radalle. Rata menee hyvin siihen asti kunnes karkaa radalta haistelemaan tyttöjen hajuja. Loppuradan tekee taas hyvin. Kokeili selkeesti taas kumpi se onkaan pomo. Muutenkin sillä oli tässä vaiheessa normielämässäkin sitä 2 vuoden iän ärsyttävää uhmailua, testailua yms.

Toka radalla oli ihan ok fiilis, jäi nätisti istumaan lähtöön. Puomilla hidastelee alastuloa muttei pysähdy sentään. A:lta karkaa uudelleen puomille ohjausvirheen tai mun sijoittumisen takia tai ihan vaan siksi että se on niin kiva :) Kepit haki hienosti ja nopeutti tahtia mene-mene innostamisella. Hyvä rata edellisen paskafiiliksen jälkeen.

7. kisa Vihti 14.5.2011, tuomari Martti Salonen, agi + hyppy            
    Olin jo päättänyt ennen tätä kisaa että sitten tulee tauko, mentiin nyt kumminkin kun olin ilmonnut sinne.
     Ulkokenttä, lämmintä vissiin +20.
     Molemmat radat: hyl. Ei  mitkään helpoimmat ykkösten radat muuten.      
Cassu oli aika haluton tekemään aksaa, tokoa olis kyllä innoissaan ollut tekemässä. Eka radalla kaartoi jonkun alkuhypyn ohi ja jatkoin vaan kun en viitsinyt korjata. Puomi ok, kepeillä aloitusvirhe. Viimeiset 3 estettä takaa ohjattuna tosi nätisti.Toka rata hylly 3. viimeisellä esteellä, suorasta putkesta oli 90 kulmassa hyppy mihin en ehtinyt ohjaamaan. Mutta kiva rata, hyvä jäädä tauolle.

Pidettiin taukoa agilitystä kokonaan 15.5.-21.6.2011, sillä aikaa:
Kävin Lotta Vuorelan kontaktikoulutuksessa ja aloin tosissaan opettamaan uutta kiipee-kiipee temppua laatikolla (tai niinkuin meillä, pesupallilla) Cassulle puomia varten. A:lla ei tehdä pysäytyskontakteja, sillä on hienot luomujuoksukontaktit niinkuin Emilia sanoi :) Parin viikon tauon jälkeen poitsu olis jo kovasti hinkunu kentälle, eipä päässyt. 13.6. kiipee-kiipee siirto puomille, siis vain pesupallilta puomin alaosaan.

Tauon jälkeen:
22.6. Kiipee-kiipee testattiin koko puomille, upeasti toimii!
Kesälomalla eka viikko treenattiin pelkästään keppejä ja puomia. Pikkuhiljaa pieniä radan pätkiä.
27.6. ACE Kuopio yksäri Harri Katainen. Sain vahvistusta sille miten olin alkanut tekemään hommaa uudestaan, eli tuplapalkkaa, virheitä ei korjata, antaa paahtaa, kateus tekemiseen, pieniä pätkiä kerrallaan. Ja on muuten toiminut! Kaikki mitä Cassu tekee se tekee mua miellyttääkseen, sanoi Harri. Puomilta ei siellä tullut pois ennenkuin oli oikea äänensävy tule-sanassa....hyvin on herkkä.

8. kisa Luopioinen 6.7.2011, tuomari Johanna Wuthrich, agi + hyppy
   Ulkokenttä, iltakisat + 24, ei silti ollu kauheen kuuma ilma.
   Eka rata: 5 -4,53 sij. 3./7. Toka rata: 5 -6,16 sij. 5./8. Helpot radat.
Olipa sitten mahdollisimman lähellä ekat nollat täällä, eka radalla vikan hypyn ohi kun jollekin iski kakka housuun että herranjumala me saadaan nolla eikä sitten tosiaan saatukaan kun en ohjannut kunnolla viimeiselle esteelle asti. :) Toka radalla kaartoi yhden esteen ohi. Tällä radalla myös upea loppusuora. Puomi ja kepit meni loistavasti, ei himmailusta tietoakaan, vauhtia riitti ja ohjaukset meni sujuvasti niinkuin pitikin lukuunottamatta noita kahta virhettä! Täällä myös opittiin tonnikalaveden salat, kiitos Anne-Riitalle!

9. kisa Lappeenranta Agirotu 8.7.2011, tuomari Pertti Siimes agi + hyppy
   Ulkokenttä, illalla, järkyttävä helle +30.
   Eka rata: hyl. Toka rata: 10 + 7,46 sij. 10./24. Kivat radat.
Ihan karmea eka rata taas ohjaajan jännityksestä johtuen. Toka vähän parempi, omaa tyhmyyttä piti mennä alussa kokeilemaan sellaista mitä ei ole ennen edes tehty eikä tietenkään toiminut, tuli siis renkaan ohi. Hyvä kepeille meno ja kepit. Toka virhe siitä ettei hyppää mua päin, no ei tietenkään. Muuten melko ok rata. Helle ei sovi kummallekaan :)

10. kisa Janakkala 31.7.2011, tuomari Heidi Viitaniemi agi + agi
    Ulkokenttä, aamulla, sopivampi ja vähän viileämpi keli jo +20.
    Eka rata: 0 -8,69 sij 4./14. Toka rata: 0 -7,83 sij. 1./12. Kivat radat.
Ja sieltähän se eka nolla pamahti! Puomit menee molemmilla radoilla hyvin, en vaadi kontakteja. Ups. Kaarrehypyt toimii ja kepit hienot. Mahtava loppusuora. Toka radalla loistava keinu, vikalle hypylle vastaisen käden kääntö toimii tosi hyvin. Toinen nolla siis samaan syssyyn :) Paria kauneusvirhettä lukuunottamatta ohjaukset toimii tosi sujuvasti, hyvä!

11. kisa Tampere 14.8.2011, tuomari Minna Räsänen agi + agi
     Ulkokenttä, aamupäivä, lämmin keli mutta ei kuuma.
     Molemmat radat: hyl. Kivat radat. Itsellä vähän huono/surullinen fiilis.
Eka radalla 3. este väärään päähän putkea kun en ohjaa/ota haltuun kunnolla. Vähän lömpsöti lömpsöti-hyvin peilaa mun olotilan. Toka rata puomilla ihan pikkasen hidastaa, ei päähän asti vauhdilla. Taas en ota kunnolla haltuun niin menee väärään päähän putkea. Arpoo kumpaan menee niin väärään sitten. Muuten radoilla melko ok ohjausta. Hyppy-ympyrä hyvin, lopun sylkkäriohjaus toimii tosi hyvin!

12. kisa Tampere 25.8.2011, tuomari Johanna Nyberg agi + agi
     Hallissa kumimattopohja, iltakisat.
     Eka rata: 5 -0,38 nopeus 3.05 sij.3./12. Toka rata: hyl. Tosi kivat radat!
Eka radalla iskee keinukammo pitkästä aikaa. Kepit loistavat. Puomilla taas luulee että keinu ja alkaa laukkaamaan vasta lopussa ja mun rytmitys siinä sekaisin ja toka vikan hypyn ohi, siitä kieltovirhe. Toka rata huolimatta hylystä on ihan loistava rata! Jätti yhden hypyn väliin, muurin takaa ei sitä nähnyt ja mun kroppa just sen verran putkeen päin että lukee sen seuraavaksi esteeksi. Kepit taaskin loistavat. Vauhtia oli sen verran kuin treeneissäkin, sai juosta oikein kunnolla :) Todellakin hyvän mielen radat molemmat, Cassu meni just niinkuin ohjasin ja kääntyi ajatuksen voimalla melkein :D

13. kisa Nastola 11.9.2011, tuomari Minna Räsänen, agi + agi
      Ulkokenttä, aamulla, viileä +12, sateisenoloinen keli muttei satanut.
      Eka rata: 10 -12,24 nopeus 4.32 sij 4./11. Toka rata: 0 -12,16 nopeus 4.29 sij 2./11.
Eka radalla tippui rima (!) ja tuli lentokeinu, muuten loisto rata, kepit upeat ja ohjaukset ajoissa. Toka radalta sitten saatiin nousunolla oman seuran kisoissa, jee! Cassu oli ihan liekeissä ja vauhti oli ihan mahtava!

Eli mitä tästä kaikesta opimme;
Yleisiä:
- pidetään kesällä kuumimpaan aikaan tauko, turhaa tehdä jos vauhti ja into on minimissään ja tehdään vaan sen takia kun minä vaadin. Silloin ei ole kummallakaan kivaa radalla.
-tonnikalavesi: purkki tonnikalaa (vedessä) mukaan ja lantrataan kuppiin isommalla vesimäärällä, hyvä apu koiralle joka ei muuten juo, toimii ainakin meillä!
- hyvä kety! tärkeä innon nostattaja koiralle ja itellekin (ja saa muuta ajateltavaa jännityksessään)
- hallikisat parempia

Ohjaukselliset:
- ota putkista haltuun, joko paukkaa menemään tukka silmillä sinne minne kuono näyttää tai jos on epävarmemmalla fiiliksellä hakee katseellaan missä olen.
- puomi: treenaa kaikkia mahdollisia tilanteita mitä tulee mieleen, tuomarin sijoittumisesta lähtien, vahvista vahvista ja vahvista!! (tää kuulostaa ihan tokolta :))
- sama kepeillä, näistä saatu nyt epävarmuus kisoissa pois niin jatka samaa linjaa!
- keinu: tee useammin ettei kammo iske ja suoritusvarmuus parempi.
- Ja muuten: Anna mennä, ohjaa rohkeasti ja luota koiraan!

Kommentit

Liinu ja Prikka sanoi…
Oot jaksanut tehdä perusteellisen muistelon teidän kisahistoriasta, mutta varmaan aika hyödyllinen :) Toi tonnikalaidea saattaa olla kokeilemisen arvoinen - vaikka täällä kyllä kanssa harvennetaan kesällä kisaamista kun ei silloin meinaa jaksaa koira eikä ohjaaja.
Anne-Riitta sanoi…
Hienon koosteen olet tehnyt. Ja seuraavaksi sama TOKOsta ;)
tuija sanoi…
Kyllä mä tota pari yövuoroa kirjoittelinkin, tosiaan oli itelle hyödyllistä vähän ajatella mistä mikin asia johtuu, mihin kiinnittää huomiota jatkossa treeneissä ym. Ja kannatan tonnikalaideaa, saa "pakko"juotettua koiran :) Ihan siis syksylläkin, kun tolla on se ilme että hyi vettä kun yrittää tarjota pelkästään. Ja Anne-Riitta, kyllä mä vähän sitä tokoakin mietin-siitä tulis onneks lyhyempi tarina :D