Heinolan erkkari

Mentiin esittäytymään erkkariin, 76 schapea oli ilmoittautunut paikalle. Oltiin ekaa kertaa silleen kehässä että oli enempi koiria samassa luokassa ja piti vähän kysellä että miten siellä nyt sitten käyttäydytään. No hienostihan se Jeccu osasi siellä reunalla rivissä seistä, sitä harkattiin tokokurssilla viimeks justiin näyttelyitten takia omatoimisestikin. Sanoo vaan että seiso niin siinähän tuo tökötti kaiken sen ajan mitä joutui odottamaan omaa vuoroa. Kattelin niitä muita junnuluokan uroksia niin aattelin että voi herranjestas miten pikkuselta toi meidän Jeccu näyttääkään...Ainoa joka oli edes vähän samaa kokoluokkaa oli Hollannin tuonti Harco. Olihan niillä muilla ikääkin tietysti enemmän. Kuulin sitten jälkeenpäin että tämä tuomari tykkää isoista uroksista. Eipä ollut yllätys että eh tuli, eihän se mikään huono tietenkään ole. Arvostelu kokonaisuudessaan:

"9 months. Young dog looking a bit square at the moment. Very beautiful head. Broad skull. Nice eyes. Good mouth. Ears a bit big. Could have better front angulation and has to develop in body. Fine bone. Nice puppy coat. Happy mover, but short steps."

Sama suomeksi: "9 kuukautta. Nuori koira joka näyttää hieman neliömäiseltä tällä hetkellä. Erittäin kaunis pää. Leveä kallo. Kauniit silmät. Hyvä purenta. Korvat hieman isot. Voisi olla paremmin kulmautunut edestä ja kropan täytyy kehittyä. Hyvä luusto. Kaunis pentuturkki. Iloinen liikkuja, mutta lyhyet askelet."

Samaa mieltä  kaikesta muusta (no okei, kulmauksista en ymmärrä mitään) mut lyhyet askelet??? Miten se ees saa noilla pitkillä kintuilla lyhyitä askeleita? Siis en osaa esittää koiraa hyvin, apua. Onhan se kyllä vähän hankalaa ton kanssa kun pitää kiskoa takasinpäin kokoaika kun laukkas ja kiskoi ja pomppi ku aropupu. Ainoa kerta vissiin missä oon saanu sen kulkemaan koko ajan hyvin on Tuusula missä oli niin hirveä helle ettei se jaksanu pomppia eikä kiskoa :D Menihän se jossain kohtaa tuollakin jotenkin nätisti. Sitä tarttee oikein nyt sitten treenata. Näyttelyyn ei mennä seuraavan kerran kuin vasta joulukuussa messariin.

Tuomariharjoittelijat muuten kävivät kopeloimassa Jecun päätä oikein urakalla kun tuomari heille siitä mainitsi että tässä hyvä esimerkki. Sanoi myös niille että neliömäisyysvaikutelma johtuu siitäkin miten se seisoo. Mietin että kun se kasvoi yhdessä kuukaudessa 5 senttiä korkeutta niin ei tainnu ehtiä muu kroppa siihen kehitykseen mukaan, kaikki energia meni korkeuden kasvuun. Korkeuttahan sillä on se 46 mikä paimennusleirillä mitattiin jossei ole siitä vielä kasvanut, ei mun mielestä. Kaunishan toi pieni on kuin mikä mutta tosiaan kasvetaan nyt rauhassa leveyttä muutama kuukausi (tai siis en mä aatellu levitä ;)) ja katsotaan mennäänkö sitten kehään veteraani-ikäsenä seuraavan näyttelyn jälkeen ;D


Kyllähän se on kovin kaunis :)

Kommentit