Tokossa TK1 ja aksan kakkosten radat korkattu!

EKAT KAKKOSTEN RADAT

Mua ei olevinaan jännittänyt yhtään omat radat kun oltiin jo aamupäivällä kisapaikalla Helsingissä Purina-areenan kentällä Jonnan & Tyynen kanssa. Ja ehdin jännittämään myös Päivin ja Artun menoa tokalla radalla mistä tuli nousunolla, onnea heille paljon! No auta armias kun tuli iltapäivällä meidän vuoro mennä tutustumaan rataan niin johan alkoi jännittämään...se että apua kakkosten radat, kuin me niistä selvitään (vaikka ollaan treeneissä tehty paljon vaikeampia ratoja) ja että toivottavasti ei vaan sada vettä meidän aikana ettei ne karmeat keltaiset sadehalatit päällä olevat ratahenkilöt tule pelottelemaan Cassua :D Nimittäin aiemmin yksi raukkaparka koikkeri ei uskaltanut mennä radalla mihinkään kun tuijotti vaan sitä ratahenkilöä mikä oli tippunut vissiin Marsista sen mielestä siihen. (Kuuluttaja sanoi niin. :)) Ja kaikkea muuta mitä sattu mieleen juolahtamaan ja voihan se taivaskin yllättäen tippua niskaan esimerkiksi...Joo tiedetään, eihän tää jännitys mitenkään järjellä olekaan selitettävissä.

No sain sössittyä sitten ekan radan alun ohjauksen ihan täydellisesti siitä johtuen, hylky tuli kuitenkin vasta esteellä 9...Siitä kun jatkettiin oikeinpäin niin sehän meni ihan noppelasti esteelle 16 asti missä tehtiin maailman pisin kaarros putkeen :D :D Seurakaveri sanoi että hänelle ei oikein avautunut miten se radanloppu olis pitänyt mennä. No ihan oikein se meni, kaarroksen kera...Oli kyllä Cassukin jotenkin kummallisella hepulituulella, olis mieluummin vaan painattanut suoraan oli esteitä eli ei. Ehkä se johtui ohjaajastakin kyllä...Tai sitten siitä että sai olla Tyynen kanssa takakontissa ja reissussa, naiset sekoitti nuoren miehen pään ;) Hauskaa kummiskin vaikutti poitsulla radalla olevan!


Toka rataa ennen olin sitten jo rauhallisempi ja osasin lukea rataa aika hyvin, huomasin pari meille pahaa ansaa sieltä. Eka oli 4-putkesta ulos tullessa joka näytti ihan suoraan puomille ja piti mennä A:lle, jäin sitten putken suulle varmistamaan oikean suunnan sieltä eteenpäin. Tarkoitus oli tulla ekaks toiselle puolelle A:ta mutta kävin seisomassa putken suulla ja päätin vaihtaa puolta just kun rataantutustuminen loppui. Jatko-ohjausta ajatellen olisin halunnut toiselle puolelle mut näin tällä kertaa. Sitten oli kepeiltä ulos tullessa kaks hyppyä sarjaesteenä 19 ja siltä olis taas niin iloisesti päässyt puomille mutta päätin että kierrätän vasemmanpuoleisen siivekkeen kautta josta sai myöskin paremman linjan seuraavalle hypylle mikä oli se b-osa estettä. Moni tässä valssaili yms mutta hienosti meni semmosetkin koirat mitkä ei tee laajoja kaarroksia ohi siitä seuraavasta hypystä. Eli ihan oikea päätös tehdä noin, sain suhisemalla kääntymään tosi tiiviisti.

Tällä radalla oli lähdössä jotain ihmeenkummallista Cassun mielestä mihin se fiksoitui ihan täysin, kääntyy istumaan ihan suoraan metsään päin ja mä nostan sen oikeeseen kohtaan. Sitten se hyppää ekan hypyn ihan liian aikaisin ja melkeen tiputtaa riman, askeleet ei meinaa sitten sopia seuraaviinkaan hyppyihin. Ja sitten sieltä A:lta tullessa hypyn jälkeen eipä menekään putkeen vaan lähtee kiertämään sinne taakse, olikohan siellä se joku ihme asia mikä lähdössä kiinnosti? En ymmärrä, ei siellä takana mitään esteitä ollut eikä mitään muuta kuin tyhjää tilaa ja reunanauha ja katsojia. Voi olla että ohjaus oli vähän sinnepäin kun aattelin että hakee sen varmasti kun ei oo paljon vaihtoehtoja. Katoin sitä hidastettuna niin vilkasee mua ja meinaa tulla mut silti vaan vielä menee, sitten vasta kääntyy kun uudestaan käskee. Outo otus :D Tai sitten se on niinkuin Fiinan (myös schape) ohjaaja sanoi että näillä pitää olla seinät ympärillä. Totta, ainakin Cassu kyllä menee hallissa paremmin. 10-hypyltä meinaa taas lipsahtaa vähän laajaksi tuo kaari, kääntyy sitten kun karjasee :D Puomille lupasin pyhästi vaatia ne kontaktit, no tässä näkyy mitä sitten tapahtuu...paineistuu ja sitten siellä pysähdytään ja vietetään esteellä yli seittemän sekuntia. Jep. Tähän pitää saada semmosta harkkaa että joku tököttää tuomarina ja mä pysähdyn ja silti menee täkärillä päähän asti. En tehny tossa muuta kuin toistin käskyn kiipee-kiipee ja suoristin selän niin tuli onneks alas sitten. Kepit hakee aivan loistavasti, sinne ei olis ollu kyllä mitään tsänssiä ehtiä muuten ohjaamaankaan. Sitten se mun hieno suhinaohjaus ja kääntyy tosi nätisti eikä mee puomille. Maaliin siis vitosella ja yliajalla kaarroksesta ja puomille pysähtymisestä johtuen. Mutta kakkosten radat korkattu, tosi kivat mutkat oli Muotka tehnyt ja ehkä nyt sitten seuraavalla kerralla jännittää vähemmän kun se kynnys on ylitetty!



TOKOKOE

Ja sitten seuraavana päivänä sai taas jännittää urakalla. Olin ilmonnut meidät tokokokeeseen Hollolaan ja toiveissa oli saada se vika ykköstulos ja TK1. Ja sehän se sitten taas pukkas järkyttävän jännityksen persiiseen. Olin käyttänyt justiin ennen lähtöä Cassun tunnin lenkillä, otin autosta ulos että saa tutustua paikkaan ja muka olis rauhallisempi sitten kun on meidän vuoro. Ja paskat. Oli taas ihan aksamoodissa eikä olis malttanut millään olla a) hiljaa ja b) hiljaa ja c) rauhallinen. Teetin sillä koko ajan jotain pientä, seuraamista ja kääntymisiä yms. Meidän vuoro oli vasta viimeisenä, alossa oli 13 koiraa. Paikkamakuu kahdessa erässä, oltiin siinä tokassa tietty. Kehäänmeno hieman levotonta, iloissaan kyllä antoi Harri Laisin joka siis oli tuomarina koskea. Luoksepäästävyys meni tosi hyvin, siinäkin vaan istuskeli rauhassa koko sen ajan mikä meni kun kävi muitten luona, ihme. Oltiin siis viimeisenä rivissä. Kymppi siitä. Paikkamakuu myös kymppi. Oli taas tehtävä niin pystyi olemaan paikallaan, tätä mä kyllä edelleen hämmästelen.

Sitten aattelin että kun meillä on suurinpiirtein tunti aikaa omaan vuoroon niin lähdetään pitkälle lenkille rauhoittumaan. Jonna otti Mintun mukaan ja mentiin pururadalle. Puolisen tuntia me siellä tallusteltiin kun ei kummallekaan sitten tullut kelloa mukaan. Ei mitään vaikutusta, ihan intopiukeena edelleen...Tehtiin siis taas seuraamista ja mä olin sitä mieltä tässä vaiheessa että ei tule kyllä mitään. Tais olla vielä kolme koiraa ennen meitä ja mentiin siihen lähettyville, käskin Cassun maahan ja palkkailin kun oli rauhassa. Jossain vaiheessa Jonna kauempaa sanoi että no nythän sä oot hyvin saanu sen tylsistymään niin samalla yks pomppas ylös ja haukahti että tehään jo! Jonna vaan tuumas että jaa se olikin vaan käskyn alla. Mä tuumasin että niin, nimenomaan oli...Argh. No ei muuta kun kehän reunaan kun edellinen oli lopettanut, no hän jäi sinne juttelemaan iäisyydeltä tuntuvaksi ajaksi (mikä nyt ei varmaan ollu ku pari minuuttia mut siinä vaiheessa tuntu tosi pitkältä ajalta :))

Lopulta oli meidän vuoro ja eikun hommiin. Hihnassa seuraaminen oli itse asiassa meidän paras esitys tähän mennessä, heti kun joku urpo laski vasemmalla kädellä irti siitä hihnasta ja Cassu tajus että jaa ei ollakaan lenkillä. Paitsi että jätti pa:t tekemättä :O ja juoksussa menee tosi kauas musta, heti kun siirrytään käyntiin niin tulee ihan lähelle. Tehtiin me kyllä yks hieno käännös ja pa muttei olis pitäny pysähtyä, ohjaaja jännitykseltään kuuli omiaan :D :D Pisteitä tästä siis 7.

Ilman hihnaa seuraaminen: Asettelen oikeen Cassun pannan kunnolla ettei nyt jää huonosti ja täydy sitä matkalla rapsutella. Ja sitten asettelen sitä hemmetin hihnaa iäisyyden ennenku osuu lukko kohdalleen ja saan sen kaulalle. Tämä iäisyys kestää näköjään n. 10 sekuntia videolta katsottuna :D Tässäkin jää eka pa tekemättä, juoksussa tulee tosi kaukana. Huomaa sen näistä seuraamisista mitä on harkattu, käännökset menee aika kivasti oikealle ja täyskäännökset kanssa. Vasemmalle ei niin hyvin ja tässä lähtee juoksussa oikeen laukkaan. Tunnustan että murahdin sille siinä kohtaa missä tulee aika kiinni ja tuomari ei ilmeisesti kuullut sinne asti ;) Pisteitä 8 juoksuosuuden väljyydestä johtuen, muuten olis antanu enempi kun kontakti oli hyvä ja pa olis tehty.Mutta siis hyvä huomata että se treenaaminen on aika äkkiä tuonut tulosta, nyt on sitten aikaa treenata kauemmin ennen seuraavaa koetta. Ja hei, avossa ei enää oo ku yks seuraaminen! Jee! Ja Cassu yleensä loppua kohti parantaa et kun se on pitempi pätkä niin ei haittaa.

Sitten liikkeestä maahan; mulle iskee karmee tunne et se ei menny maahan! Apua! Ja käännyn kattomaan turhaan, siellähän se makoilee maassa rauhassa. Tuomari oikeen tirskahti kun annoin istu-käskyn ja Cassu pomppaa ylös ku vieteri :D Tästä ysi, seuraamisen väljyydestä piste pois. Sanoi että turhaan varmistelit, meni hienosti maahan. Ei siis rokottanut siitä koska koira meni maahan käskystä ja käännyin vasta sen jälkeen.

Luoksetulo: Käskystä menee ehkä sekunnin murto-osa enneku lähtee tulemaan ja mä ehdin miettimään että eikö se kuullu, pitääkö antaa toka käsky mut sitten tulee ihan iloisena vauhdilla että ehkä se ei tosiaan ollu ihan kuulolla...10 tästä.

Liikkeestä seis: Enää en varmistellu, jäi seisomaan ku tatti, seuraamisen väljyydestä taas piste pois eli 9.

Hyppy: Tässä vaiheessa mua ei enää jännittäny karmeesti, pääsi tekemään ja huomas että menee ihan kivasti niin purkautu pahin paine. Kattelee ihan muualle kun annan käskyn mut heti lähtee ja jää seisomaan ja heiluttelee häntää liikkurille :) Kuuntelee myös haukkua mikä tulee sivusta että kai se menee siks noin vinoon. Istuu kerrankin käskystä siististi eikä pomppaa. 9, siirtyilee vähän kun menen viereen.

Yhteistyö: 9 Jee, tää oli tähän mennessä paras vissiin.

Ei meinaa tulla hihnaan kiinni, olis halunnut tehdä vielä jotain :)) Tuomari sanoi että kyllä se tällä erää oli nyt tässä. Sitten sitä vasta naurattikin kun olin kuunnellut tuomarin kommentit ja lähdettiin pois ja kehuin hulluna Cassua niin teki ilopyörähdyksiä ja pomppi ja oli tosiaan sen näkönen että tää oli kivaa! Oli kyllä yleisölläkin hauskaa :)

Yhteispisteet siis 179, hitto taas yks piste kp:stä :) Olivat alkuun laskeneet seuraamisen pisteet väärin, varmaan avon kertoimella 8:sta saivat 24 mutta se onkin tieteski 32. (edit. siis avon kerroinhan onkin vaan kaks että ei kannata muakaan laittaa pisteitä laskemaan :D) Mutta ei se mitään, korjasivat jo pöytäkirjoihin että kennelliittoon menee oikein. Siinä kisakirjassa vai mikä se on niin on tietty väärin, saakohan se ite korjata? Ei varmaan...No mut ei voi valittaa, Laisi vielä kirjoja jakaessa sanoi että hienoa työtä taas. Mä aattelin että kuule ne ekat kisat missä se oli meillä tuomarina niin ei ollu kyllä kovin hienoa työtä...sekotti meidät varmaan johonkin muuhun :) Tai sitten se katto ne edelliset tulokset sieltä. Mutta siis luokanvaihto tuli kun saavutettiin se TK1! JUHUU!

Kommentit