ERInomainen näyttelypäivä Porvoossa

Jeccu pääsi aloittamaan "oikean" näyttelyuransa Porvoossa eli siis junnuluokkaan mentiin ekaa kertaa. Jostain syystä rupes jännittämäänkin jo etukäteen että apua jos siitä ei nyt sitten tykätäkään. Mun omasta mielestähän se tietenkin on hirmu komee :)

Oli luvattu vesisadetta, matkalla paisteli jo aurinko ja perillä hetken aikaa...kunnes alkoi olemaan meidän vuoro, sitten sitä vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Jipii. Varsinkin kun ton takakintut on märkänä ihan keltaiset, kuivana ne kyllä näyttää puhtaalta mutta kosteus ei tosiaan tee hyvää. Ja olen yrittänyt pestä niitä jos jonkinlaisella aineella, täytyy vielä sitä valkoisen koiran shampoota kokeilla. Vinkkejä otetaan vastaan jos joku on löytänyt jonkun hyvän ja toimivan keinon niitten puhtaaksi saamiseen. Onneks ei sentään ripsivärit valunu poskille, mietin että ollaanpa sitä nyt sitten molemmat tosi nättinä täällä :D

Kiva oli sitten esittää koiraa kun se muutamaan otteeseen ravisteli itseään siitä märkyydestä eroon ja oli tosiaan kuin uitettu koira. Kuvia ei ole, onneks ;) No kulki se jossain kohtaa ihan nätistikin.
Ainiin joo ja sitten tolle onnettomalle taas just ennen näyttelyä kävi semmonen homma että päässä oli kaks punkkia ja ne kun otin irti niin tasan keskelle kalloa jäi peukalonpään kokoinen patti. Mietin että pitääkö siitä sanoa vai ei niin Jenna sanoi että jos se nyt jää sitä oikein hipelöimään niin sitten voit sanoa että siinä oli punkki. Hiphei. Mitähän ennen ens sunnuntaita sitten?

Hauska tuomari, sanoi mulle kun mentiin siihen ensin englanniksi että teeth ja sitten suomeksi hampaat. Muutenkin puhui englantia, parempi niin koska ymmärrän sitä kyllä hyvin mut ruotsi saattais mennä vähän ohi...Varsinkin tommonen koiranäyttelysanasto. Jokatapauksessa arvostelu kokonaisuudessaan tässä:

"Utm typ, fin storlek, gansken kort och ännu lite högständ och lätt. Fint huvud, bra hals. Tillsk (?) vinklad fram, lagom benstommi (?) Rör sig bra från sidan ännu ganska ostabil i sitt rörelse chema. Bra päls god svang."
Tässä sitten suomennos minkä käännöspalvelu teki:
"Erinomainen tyyppi, hyvän kokoinen, ehkä lyhyt ja vielä vähän korkea ja kevyt. Kaunis pää, hyvä kaula. Riittävästi kulmautunut edestä. Sopiva luusto. Liikkuu hyvin sivulta, vielä kokonaisuutena epästabiili. Hyvä karvapeite. Hyvä häntä."

No ehkä se oli vähän epästabiili kun ravistelee itteään niin ei sen jälkeen kyllä tiedä mihin on menossa :D Koikkelehtii ku bambi sen jälkeen. Tuomari sanoi siinä mulle että on erinomainen, muuten olisi antanut sa:n myös mutta tarvitsee vielä massaa. Näytti vielä silleen niinkuin bodari, hauska heppuli. Ensi viikonlopun erkkarin jälkeen jäädään odottelemaan sitä massaa sitten, jos ehtisi ennen joulukuuta jo vähän kertyä. Sillonhan se on jo vuoden, josko laiheliini vähän siihen mennessä vankistuisi. Riikka sanoi kyllä että parempi ettei ole ton ikäisenä mitenkään hirmu iso, muuten saattaisi kolmevuotiaana olla jo melkonen mörssäri :)

Joo ja sain kotona vähän noottia kun en käynyt Brunbergin tehtaanmyymälässä karkkia ostamassa, koko päivän oli kuulemma oottanut tuliaisia. Mä en edes muistanut että semmonen siellä Porvoossa on. Harmitti sitten vähän itteäänkin.

Laitan tähän syksyisen kauniin kuvan loppuun, kun ei sieltä näyttelystä mitään kuvaa ole.

Kommentit