Uuden opettelua

Kotimatkalle lähdettiin Kotkasta niin että laitoin Jipon takakonttiin häkkiin. Päätin kokeilla että josko silleen päästäisi Lahteen, mitä tytteli autoilusta tykkää. No ei tykänny olla yksin kontissa, luovutin sen yhden matkalla olevan ABC:n kohdalla puolen tunnin matkan jälkeen. Kun olin yksin matkassa niin ajattelin että olis turvallisempaa mutta huuti ku hinaaja suurimman osan aikaa. Absin pihassa käveli kyllä reippaasti häntä pystyssä hihnassa kun hetki siinä vietettiin tutustumassa paikkaan. Loppumatka menikin sitten etupenkillä mun vieressä ja välillä sylissä. Sitten oli hiljaa.

Kotona meitä oli pihalla vastassa Kimi ja pojat, siinä ne etupihalla vähän tutustuivat toisiinsa ja Cassu taas yllätti mut olemalla se kiltti ja Jecun piti pikkasen tyttärelleen äristä. No ei siinä mennyt kuin puoli tuntia kun Jeccukin lämpeni. Cassu sisällä kantoi jo sukkaa ja muuta lelua tarjolle :) Äkkiä ne kyllä laumanjäseneksi Jipon hyväksyivät.




Lauantaina isä ja tytär kirmailivat pariin otteeseen takapihalla, sain jopa kuvia kun aurinko paistoi! En kyllä muista milloin viimeksi tuo outo valoilmiö olis meitä ilahduttanut. Jeccu nätisti juoksi vähän hitaammin että pikkulikka pysyi perässä :) Hyvän juoksukaverin Jeccu saa Jiposta myöhemmin, Cassu kun on mieluummin semmoinen nuuskuttelija ja omien polkujen kulkija lenkeillä yleensä. Välillä noitten poikien raisuus Jippoa hirvittää, mikä on kyllä hyväkin niin ei jää niitten jalkoihin eikä satu vahinkoja.







Kimi oli käynyt sillä aikaa Jipon kanssa pikkasen lähiseudulla hihnalenkillä kun mä olin poikien kanssa pitkällä lenkillä. Aattelin ite mennä sen jälkeen mut enpä ehtinyt. Eihän se siitä yhtään tykkää...;)) Häntä pystyssä reippaasti oli tuossa ison tien vieressä (jalkakäytävällä tietenkin) painellut menemään, kovaääninen moottoripyöräkään ei ollut hätkäyttänyt ollenkaan. Fillareitakin oli tullut vastaan mutta nekään ei mitään ihmetystä aiheuttaneet. Toisia koiria ei valitettavasti ollut sattunut vastaan. Illalla käytiin taas pienellä autoajelulla ja mentiin hallille tutustumaan uuteen paikkaan ja hengailemaan. Tällä kertaa oli koko ajan etupenkillä, en antanut tulla syliin. Mulla oli tarkoituksena opettaa naksun tarkoitus mutta se menikin rikki, mikä on ehkä hyväkin kun siinä on ihan kammottavan kova ääni. Cassu ei siitä ikinä tykännyt (just sen äänen takia), sille ei ole opetettu naksulla mitään. Jeculle olen opettanut kontaktin pesupallilla sillä, josko mä nyt alkaisin oikeasti sitä käyttämään enempikin. Sillä uudella kurssilla millä Jecun kanssa ollaan sain vähän vinkkejä sen käyttöön Niinalta. No sitten vaan tutustuttiin uuteen paikkaan ja siellä oli toisella puolella kaveri koiran kanssa treenaamassa niin sen intohaukkua kuunneltiin ja vähän ihmeteltiinkin. Putkeen mentiin pari kertaa, ekaks opetin vähän alustalle kun piti vaihtaa plan B. Putki oli ihan lyhyenä.


Taas huristeltiin kotia kohti, paremmin se kerta kerralta menee. Illalla sitten taistelivat leluista koko joukko tosissaan, ihan kivasti tuolla tyttelillä on taistelutahtoa!


Tänä aamuna punnitsin ja mittasin Jipon, korkeutta suurinpiirtein 30-31 cm ja painoa 5,7 kiloa. Jippohan on nyt 3 kuukautta, kattelin Jecun Liinu-siskon mittoja tuon ikäisenä niin samoissa mennään. Jeccu on ollut 34 cm ja painanut vaan 4,8 kiloa!?! Kauheen kevyt se kyllä olikin, eikä tuollakaan kyllä yhtään liikaa lihaa luittensa päällä ole, lihotuskuurille aattelin sen laittaa :) Syömätyyli kun on vähän semmoinen että ottaa pari nappulaa ja taas vois tehdä muuta. Kermaviiliä ostin ja jauhelihaa laittelin vähän houkutukseksi. Sitten ne naput maistuikin paremmin. Näköjään mieluummin Jeccu söis toisen vauvaruoan ja Jippo Jecun energiaruoan, mutta ei sitä voi pennun antaa syödä.

Aamupäivällä lähdettiin sitten koko konkkaronkka metsään lenkille. Tottuvat sitten pojatkin uuteen laumanjäseneen vieläkin paremmin. Yllättäen järkyttävässä vesisateessa, olis muuten saanut kauniita kuvia sieltäkin. Tällä kertaa Jippokin sai luvan mennä takakonttiin häkkiin poikien kanssa, aattelin että saa hyvän esimerkin kun pojat on hiljaa. Ja hiljaa siellä oltiinkin paitsi jossain kohtaa kun Cassu-lordin karvojen päälle sattui niin se rähähti. Muistan kun Jeccu alkuun kanssa vähän meinas vinkua takakontissa niin Cassu sille murahti kerran että pää kiinni nyt niin se loppui siihen. Metsässä lauma pysyi hyvin kasassa ja Jippo ei ainakaan vettä pelkää, siitä litsis lätsis vaan isommatkin lammikot :) Iksu-äitihän on kova uimari, kaikki ojat ja järvet vetävät kovasti puoleensa. Jeccukin mielellään kyllä järveen painelee. Kutsuin kaikkia vihellyksellä luo muutaman kerran, silleen meillä pyydetään pojat lähemmäks niin aina se pikkuinenkin tuli, hyvä! Itsenäiseltä se tuolla metsässä vaikutti, sammalikko pöllysi kun paineli menemään. Hauska oli kyllä kolmikkoa katsella miten ne keskenään toimi. Pyyhkeellä kuivaamisesta ei kyllä Jippo tykkää yhtään sen enempää kuin isänsäkään, yhyh-yhyh vaan kuuluu molemmilta :)

Iltapäivällä lähdetään Cassun kanssa koulutukseen pariksi tunniksi, saas nähdä mitä nuo huligaanit täällä keskenään saavat sillä aikaa aikaiseksi....


Kommentit

Jaana sanoi…
Ihana tuo leikkivideo. Isot leikkivät upeasti - ja täytyy kyllä todeta, että Jippo on sitkeä sissi, kun noin vahvasti taistelee kahta isoa vastaan, ja on tuntenut pojat vasta pienen hetken.
Moottoria ja tahtotilaa riittää.
Hyvä homma, joskin voipi olla haasteellinenkin tapaus tulevaisuudessa tuolla Ik Wil-määrällä.
Kata sanoi…
Miten kummassa teillä kaikilla muilla on tommoisia laiheliinipentuja, jotka ei syö? O.O

Meidän kummatkin tytöt on aina olleet ihan reippaita syömään ja enneminkin laihiksella kun lihotuskuurilla :D
Marika Forslund sanoi…
En yhtään ymmärrä mitä Jaana yrittää sanoa et Jippo vois olla haastellinen tapaus...onhan hän haastajan "pikku-sisko" ja huligaanin&miehaluun rakkauden hetelmä...
On kivaa nähdä miten Jippo taistelee Cassun ja Jecun kanssa.
Pennut ovat kyllä olleet hyviä syömään mut ne varmaan kuluttavat paljon enemmän mitä syövät.
tuija sanoi…
No se on kyllä tosi sitkeä sissi, tykkään! Haasteellisuutta on nähty ennenkin, eiköhän me jotenkin siitäkin selvitä ;)

Kyllähän se varmaan kuluttaa kaiken minkä syö, ei se nyt liian laiha ole mutta pikkuisen vois pentupyöreyttä saada :) Tänään söi oikein hyvällä ruokahalulla, omat nappulat vaan näyttää olevan tyhmiä. Lisäsin tonnikalaa niihin niin maistui paremmin :D
Tuuli sanoi…
Onnea pennusta! Vaikuttaa tosi mahtavalta pakkaukselta, siitä tulee hieno harrastuskoira. :)