Jihuu!!

Oli taas tokokokeen vuoro, tällä kertaa Orimattilassa nurmikentällä. Tuomarina mun lemppari Pörsti :) Siitä syystä että on tosi ripeä, ei lässyttele liikkeitten välissä kun en kykene niitä kommentteja kuuntelemaan enkä sisäistämään. Toivoin vaan ettei satais....No ei onneks satanut, tuulinen ja kylmä syyspäivä oli. Hankaluutena se että kahden tien risteyksessä ja tosiaan tuuli niin kovaa ettei meinannut aina kuulla liikkurin käskyjä. Piti kävellä vähän pää vinossa poispäin että korvaan osui ne käskyt :D Ketynä Kata, kiitos hänelle videon kuvaamisesta! Silleen myös kiva käydä samalla tuomarilla että näkee onko edistytty, oletettavasti kuitenkin samat kriteerit aina. Tykkään myös sen takia Pörstistä että rodusta riippumatta (jotkut kun suosii niitä pk-rotuja) antaa niitä kymppejäkin jos se on ansaittu. Eikä tiputa jotain puolta tai pistettä pois jostain ihmeen syystä mitä itsekään ei tajua.

Ennen omaa vuoroa: vartin lenkki metsäpolulla, pikkasen käytiin kehän reunalla "tutustumassa maastoon". Vein vielä autoon ennen paikkamakuuta. Ennen paikkamakuuta perusasennon tarjoamista ja "katso"-käskyä. Kata nauroi että Cassun niskat nyrjähtää kohta kun se nostaa pään niin ripeästi :D

Paikkamakuu: Kuusi koiraa, oltiin kolmansia. Vieressä pieni musta terrieri joka seisoi alkuun ja sitten kävi istumaan. Onneksi oli kuitenkin ihan rauhassa eikä lähtenyt haahuilemaan. Cassu oli ihan ok, tsekkaili kyllä sitä terrieriä että mitä se tekee kun kurkistelin pytingin takaa. Tästä 10.

Seuruu: Eka istuminen vino, tiedän että jos on innoissaan niin tarkkuus kärsii mutta ajattelin että ihan hirveästi en viitti latistaa ennen koetta että tekee iloisesti :) Ja mä ihan oikeasti kuvittelin että mä liikutan myös vasenta kättä, sen verran jännittää että vähän jäykistelen vissiin :D Eka täyskäännös sikahieno, muistin odottaa koiraa vähän käännöksessä. Juoksuunlähdössä levähtää taas, murahdan ja tulee lähemmäs ;) Toka täyskäännöskin hieno, loppupa hyvä. Kontakti tipahtelee ihan vähän hetkittäin mutta meidän mittapuulla aika hieno seuruu! Tyytyväinen! Ja hei, nurmikenttä, eikä nuuskuttele yhtään! Onkohan tuo taika murrettu? Tästä 8. Haukahtaa mulle seuruun jälkeen että: palkkaa!

Liikkeestä maahan normi, 10.

Luoksetulo: tulee laukalla alunkin,jee! Pari askelta ottaa käskyn jälkeen mut pysähtyy hyvin. Sivulle ripeästi. Kun annan vapaa-käskyn niin miettii hetken, eikö oikein kuullut kun siellä oli tosiaan aika kova tuuli. Pisteitä 9.

Seisominen seuraamisen yhteydessä, normi, 10. Tossa kun kävelen takaisinpäin ja traktori menee ohi niin liikkurin käskyä sai oikein tosissaan yrittää kuunnella :D

Noutaminen: Menen heittopaikalle niin liikkuri sanoo että tule vähän sisemmälle kehää ettei kapula poukkoile ulos kehästä. Nouto on ihana, vauhdikas, jää pikkasen taa pa. Sitten kun olen ottamassa kapulaa niin katon että sen partakarvat on toisessa päässä kapulan päällä ja mistä mä sen nyt otan etten revi karvoja, lopulta meinaan tiputtaa koko kapulan :O Jalkoja yritän olla liikuttamatta ettei tuu siitä pistemenetystä ja meinaan kaatua. Sitten naurattaa jo tuomariakin tossa kohtaa. Saatiin 8 ohjaajan sähläämisestä huolimatta tai ehkäpä siitä johtuen ;)

Kaket: Cassu on hauska kun se istumaannousuissa oikeen rytkäyttää niskalla ylös, luulis että on kipee :D Tässä on treenaus auttanut, nousee ekalla ja on oikeinkin täpäkkä kaikissa vaihdoissa! 10.

Hyppy: Keskustellaan liikkurin kanssa hypyn korkeudesta, pyydän yhden vähemmän ja liikkuri kysyy tuomarilta laitetaanko ohuempi tilalle. Tuomari sanoo että hän on antanut hypätä just niin korkeita kun itse haluavat. Cassu on jo siinä vaiheessa vähän "ei niin kuulolla", kun annan hyppy-käskyn niin oikein tassut tärähtää et hitto se sano käskyn! Iik! Ja menee yli iloisesti, istuu ja tulee vasta käskystä takas :D Saatiin 10.

Yhteistyö 9!! Katselijat siitä sanoivat että ei tullut evl eikä voi-luokassa kovinkaan monelle ysiä, ei helpolla irronnut :)) Ja oltiin myös ainoat kenelle tuomari hymyili, pakkohan tolle Cassulle on vähän nauraakin kun on niin hassu ja täpäkkä. Liikkuri sanoi että hauska kun se ensin miettii ja sitten tekee ihan oikein (luoksetulossa ja hypyssä) No ei se miettinyt kun ei ollut kai ihan kuulolla...mut hauskaa oli, jäi molemmille kyllä tosi hyvä maku kokeesta suuhun. Ja aika hyvä kenraali ennen mestiksiä ;))

Yhteispisteet olivat siis 188, saatiin toka kunniapalkintokin (eka saatiin alossa) ja luokkavoitto! Saatiin ihan kivat taputuksetkin katsojilta palkintojenjaossa, kai sitä sitten tosiaan oli kiva katsella :) Tai olihan siellä kyllä tuttuja aika monta paikalla, kivaa silti! Kerrankin myös tokokokeessa oli hyvät palkinnot, oikein pokaalit ja ruusukkeet ja iso säkki Royal Caninin ruokaa. Oli ihanaa kun onnistuttiin  oman tason mukaan, ollut noita huonoja kokeita nyt ihan tarpeeks...Jihuu! Ehkä tässä nyt myös tuotiin rotua positiivisella tavalla esille ja että schapendoes todellakin ON hyvä harrastuskoira!

















Kommentit

Kielpi sanoi…
Onnittelut!! Te ootte kyl niiin hyviä :D
Kata sanoi…
Onnea! Hienosti meni kun kattelin ton videon!!!! :)
tuija sanoi…
Kiitos kiitos :))