TK2 ja avoluokan rotumestaruus!


 Eilen oli taas vuorossa tokoa, Ojangossa ja katkolla oli sekä TK2 että rotumestaruus. Tuomarina oli kiltti Timo Pussinen jonka arvosteltavana aiemmin ei olla oltukaan. Jännitys karmaiseva vaikka olin yrittänyt psyykata itseäni että jos sitä ykköstulosta ei tule niin ei se maailmaa kaada. Tulee se varmasti kuitenkin joskus. Ei toiminu näköjään. Koepaikalla oli samaan aikaan agikisat ja viereisillä kentillä muutamia koiria treenaamassa (Ojanko on aika iso, siellä on vissiin 6 eri kenttää millä voi samaan aikaan treenata.) että häiriötä ainakin riitti. Mikä hetkittäin näkyi keskittymisen hajoamisena Cassulla. Sanna-liikkurin läheisyys myös jotenkin häiritsi, Cassu kun vielä kiertää selän taa sivulle. Yleensä liikkuri näyttää paikan ja lähtee pois mutta nyt ei. Cassu on myös nähnyt Sannan schapeleirillä koulutuksessa niin jossain vaiheissa meinaa lähteä moikkailemaan ja haistelee mm. kakeohjausplakaattia.

Paikkamakuu 10, viereinen koira nousi ja lähti kävelemään muttei häirinnyt onneksi muita koiria.

Seuraaminen 8, tuli niin jäljessä että mä olin koko ajan että missä hitossa se koira oikein on kun ei sitä oikein sivusilmällä siinä vieressä nähnyt. Ahdisti. Mietin että pitäiskö kutsua lähemmäs mutta sitten ajattelin että rytminmuutoksissa saan toistettua sivulle-käskyn niin en sitten tehnyt sitä. Jälkeenpäin mietin myös että paineistuiko se mun jännittämisestä sen verran että tuli mieluummin vähän perässä? Oli tässä se hyvä puoli että juoksussa ei kerrankin levähtänyt sivummalle :) Loppua kohti parani jälleen ja viimeinen käännös oikealle tosi hyvä! Niin ja hei mun käsi ei oo halvaantunut :D

Liikkeestä maahan 9, ei noussu ekalla? Oikein hytkähtää muttei sitten kumminkaan nouse.

Luoksetulo 7, tuli hyvällä vauhdilla, vähän vissiin liiankin kun meni kolme laukka-askelta ennenkuin pysähtyi käskyn jälkeen. Kuitenkin selkeästi ennen mua ettei nyt läpijuoksuksi mennyt.

Liikkeestä seis, 10. No joku liike meni normaalisti.

Nouto 8. Meinaa ennakoida tässäkin käskyn, pikkasen nytkähtää mutta malttaa odottaa kuitenkin.Tosta videolla olevasta kuvakulmasta ei näy sitä mutta kaartaa tuomarin puolelta takastullessa ja menee mun ohi hassusta kulmasta, sitten jääkin taakse sen halvatun kapulan kanssa eikä halua antaa pois. Uusin sivulle-käskyn ja sitten meinaan jo heti ite mokata ja ottaa kapulan ennen liikkurin käskyä. Ounou. Me sählättiin tässä molemmat.

Kaket 7,5. Eka istumiseen tarttee kaksi käskyä kun kattelee just muualle. Tässä näkyy se häiriö pahiten, pitää vilkuilla mitä tapahtuu. Tämähän ei aiheuta vielä pistemenetyksiä, ekaan istumiseen saa käyttää kaksi käskyä. Ekan maahanmenon ennakoi ja mä luulin että tämä on nollaava virhe muttei se olekaan, luin äsken säännöt ja siinä ei sitä mainita. Eli ihan ansaitut pisteet vaikka ajattelin että lahjana tuli. "Koira ei ole suorittanut vähintään kahta käskystä tapahtunutta asennonvaihtoa." Eli suorittihan se kolme ihan oikein :) Tossa kakejen jälkeen näkee miten se väistää jos yrittää koskea "treenin" aikana.

Hyppy 10. Malttoi odottaa käskyä tulla takas, jäin ihan sikakauas kun oli semmonen tunne että hitto se varastaa tonne hypylle.

Yhteistyö 10!! Meidän ihan eka kymppi yhteistyöstä, tuomari sanoi että näkee että koira tekee mielellään ja vielä vauhdilla. Tykkäs sitten vissiin. Loppusanoiksi vielä tosta ennakoinnista ja seuraamisesta mainitsi. Tiedetään...



Mä mietin että mun pää näköjään hajoaa jos tapahtuu jotain ihmeellistä eikä Cassu tee liikkeitä niinkuin normaalisti. Pitää treenata kehäänmenoja ja etenkin sitä että kokeen voi suorittaa loppuun vaikkei kaikki olekaan täydellistä, ei ne liikkeet heti nollalle mene jos pikkuvirhe tulee.

No mutta loppujen lopuksi siis pisteitä yhteensä 173,5 ja TK2!!! Saatiin vielä luokkavoitto 1./11. ja avoluokan schapemestaruus että eipä ollut huono päivä ollenkaan. Ostin pienen metallikapulan, palkinnoksi saatiin punaiset ruutunauhat että nyt on niitä voittajaluokan kamoja jo vähän kasassa :)) Ei muuta kuin treenaamaan!



Kommentit

Sanna sanoi…
Teidät on haastettu, kysymykset löytyy blogistani: http://missnorthstar.blogspot.fi/2012/09/haastetta.html
Kielpi sanoi…
Teidät on haastettu, kysymykset löytyy blogistani:http://kielpi.blogspot.fi/

(yhistä mun ja sannan jutut, on monta samaa)