No nythän meillä kulkee!

Otsikko Kimin sanoin, tänään lisättiin sm-nollatiliä peräti kahdella! Jee! Kisat oli Vääksyssä mitkä oli samalla piirinmestaruuskisat. No niistä tiputtiin kun tehtiin nolla ekalla (mikä ei ollut vielä pm-rata) ja vikalla. Hyllytettiin se agirata mikä oli pm-kisassa. No eipä kyllä juurikaan haittaa, kyllä mulle nuo sm-nollat kelpaa vallan mainiosti! Eikä tietty sitten saatu sitä tuplanollaakaan kun pitäisi olla peräkkäiset radat. Tuomarina oli ihan uusi tuttavuus Henri Luomala, ja siirtyi kyllä suosikkilistalle Savikon kanssa. Kivat radat missä kuitenkin oli se pikku juju siellä jossain...Harmillisesti videoita tietenkään ei ole, kamera oli kyllä mukana mutta turvallisesti autossa koko ajan :) Eikä ollut ketyä enkä kehdannut ketään pyytää kuvaamaan, kaikki tutut tietty kisasivat omien koiriensa kanssa niin en viitsinyt häiritä. Olis pitäny ;D

Eka rata:


Kuvasta poiketen toi kolmoshyppy oli aika lähellä puomia joka nyt vetää Cassua aika roimasti...mutta sain sen sijoittumisella ja kiertää-käskyllä tulemaan oikein, kepeille lähetin ja itse perään. Valssi keppien päässä ja vitosen yli, kutonen takaa, ennakoiva valssi seiskalle. Aika nätisti kääntyi ilman pitkää kaarrosta. Seiskahyppykin oli vähän eri kulmassa radalla. Puomille ja alastulolla toistin kiipee-käskyn niinkuin ollaan nyt treenattu ja yks pysähtyy sinne kuin tatti. Keskelle alastuloa, ei siis kontaktille. Käskin uudelleen-ja eiku töröttää vaan. Laskin päässä jo että yks-kaks-kolme-neljä...ainakin viisi sekuntia siellä vietettiin ennekuin sain lukon päästä ja tulemaan alas, en korjannut tällä kertaa vaan jatkettiin putkeen, tossa jos oli huolimaton/hätäinen ohjaus niin aika moni koira oli A:lla. Hypylle 15 asti ihan suoraan menoa, keinukin meni melko reippaasti tänään, jei! Viidelletoista tein vastakäännöksen (?) että ei lähtenyt kaartamaan, hyvin toimi. A:n jälkeen kiertää-käsky jälleen, lähetys 18 ja takaaleikkaus, eteen-käskyllä loppuun. Melkoisen helppoa rataa mutta eipä tuostakaan kaikki selvinneet. Olin ihan varma että yliaikaa tuli koska vietti siellä puomilla tosiaan melkoisen pitkän rupeaman. Kyllä kaikkia tuttuja ja tuntemattomia nauratti kun mä kiljahtelin ja riemuitsin ja olin kuin naantalin aurinko kun tajusin että aika riitti! Samille (joka meidän ryhmää treenaa) kävin kanssa sanomassa että jee, päästiin aikaan vaikka se oli siellä puomilla iäisyyden. Sami tuumas että no en mä epäillykään sitä, mä olin vähän hölmistyny että aika pitkään se siellä oli...mutta oli kuulemma muuten niin hyvää menoa että ei haitannu. No eihän se sitten kerta alitettiin aika.

Muuten tän radan jälkeen joku schapeihminen kävi mulle vähän juttelemassa ja kyselemässä milloin on aloitettu agility ja minkä ikäinen Cassu on, kävin sen verran kierroksilla (siinä vaiheessa en vielä tiennyt radan aikaa) etten pystynyt hirveesti keskittymään jutteluun ja jos vaikutin töykeältä/lyhytsanaiselta niin anteeksi hänelle! Ei ollut tosiaan tarkoitus.

Toka rata sitten taasen agilityrata:



Taas mua hirvitti tuossa alussa toi puomi, ei se sitten kyllä ollut sinne menossakaan (tässä vaiheessa) hyvin sain käännettyä A:lle. Tässä sentään erottelu toimi...Kierrä-putkeen ja ottamaan haltuun ja lähetys kepeille. Juuei. Tähän-tähän-TÄHÄN ja puomilla oli. Katto vaan mua ja tuumas että tänne mä meen. Jep. Komensin takas ja kepeille, takaosassa oli 10-hyppy ihan suoraan väärään päähän putkea mutta siinä se jo kuunteli, pysähdyin etten tekis peppuohjausta ja sain oikeaan päähän putkea. Puomi sitten taas pysähdyttiin ja lopulta loikattiin, siinä korjasin takaisin. A:n kautta kaks vikaa hyppyä maaliin. Niinjoo ja tällä radalla lähdössä astuin sen tassukarvojen päälle niin oikein vinkas, ihmiset varmaan ajatteli että pahoinpitelen mun koiraa...just käskin sitä istumaan silleen nätisti parrasta pitäen. Ehkä ne tajus etten tarkottanu ku olin ihan anteeks-anteeks Cassulle :) Tällä radalla noin muuten oli kyllä paras vauhti, harmi että valkkas tuon puomin väärässä kohtaa.

Kaksi ekaa rataa saatiin mennä auringonpaisteessa ja sitten alkoi niitä pilviä kerääntyä. Säätiedotuksen mukaan piti koko päivän sataa mutta onneks sitten alkoi vasta viimesessä rataantutustumisessä se sade. Sitä sitten tulikin ja jossain vaiheessa rakeitakin, jipii. Oli taas kuin uitettu koira ohjaajakin :)) Oltiin onneksi aika alkupäässä lähdössä, neljäntenä jopa niin ei tarttenu kauaa varttua vuoroa. Tällä reissulla muuten ketynä toimi jalkapallomaali, ihan hyvin toimi.

Hyppäri:



Tällä radalla oli hauska jutska nuo vierekkäin olevat putket. Lähdin vaan tosta puolestavälistä kakkos-kolmoskohtaa juoksemaan, siitä nelosputkeen. Sitten aloin jo heti karjumaan Cassu-Cassu ettei käy pomppaamassa 17 hyppyä ulostullessaan. Se raukka oli sitten ihan että mitä mitä teinkö mä jotain väärin ja tuli hyvin epävarmasti putkesta ulos. En tiedä miksi se ekalla ja tällä radalla oli semmoinen paineistunut, tokalla radalla ei sitten ollenkaan? Tällä radalla oli tietysti se inha vesisade kyllä...No meni kyllä kiltisti putkeen, siitä nelosen ohivienti kepeille hyvin, takaosassa ysille valssi ja jäin yhdentoista taa kutsumaan, siitä muurille ja pussiin, 14-hyppy ja taas kuvasta poiketen tuo 15 hyppy vei ihan suoraan vitosputkelle, Cassun hyppytyylin tuntien oli ihan pakko ehtiä tekemään valssi ja ottaa haltuun se siinä jotta saa oikeaan putkeen. Tälläsissä kohdin pystyy tosiaan käyttämään kaukaa ohjausta hyväksi, en menny lähellekään 14-hyppyä vaan lähetin sen sinne ja ns. pitkä valssi ja hirmu tähän tähän taas. Oikeeseen putkeen meni, hieman epävarmasti taas tuo 17-hyppy, sillain vähän kysellen mutta kääntyi nätisti backlapillä (?) renkaalle. Hauskat mun nuo ohjausten nimet kun ei hajuakaan meneekö oikein. No kummiski siis olin putken oikealla puolella, lähetin hypylle vasemmalla ja käänsin takas oikealla. Eikse backläppi oo? :D ja taas maalissa nollalla!! Jihuu!!

Nythän kun tosiaan kerran kulkee niin on hyvä pitää kisatauko ja vaan treenata/relata välillä. Rupeaa kypsyttämään tuo jokaviikonloppuinen johonkin ajelu itteään, ens vkloppuna tokomestikset ja sitten seuraavana luonnetesti vielä niin sitten kyllä pysytellään kotinurkilla jonkun aikaa. Ja myös se hemmetin alituinen vesisade, me ootellaan että päästään hallikisoihin :)



Kommentit