Sosiaalistumista, tokoa ja agia Bat-hallilla 13.2.

Lähdettiin sunnuntaiaamuna ajelemaan Keravalle Bat-hallille tokotreeneihin ja loppuun oli tarkoitus ottaa vähän agiakin. Unenpöpperössä keräilin kamoja ja unohdin puolet kotiin, tärkeimmät tuli onneks mukaan eli koirat. Aina pitää reissussa ajaa kerran harhaan, mut löydettiin me sitten perille.

Jeccu sai tosi hyvää sosiaalistumista, ei se kyllä mitään eikä ketään arastellut, kelpiet ja schapet ja porot piti kaikki innolla moikata. Ihmisiä se rakastaa jos mahdollista vielä enemmän, eikä malttanut nukkua koko reissun aikana muutakuin autossa. Joo nukku se ehkä 5 minuuttia häkissä kun Cassukin oli siellä, yksin ei tehty muutakuin huudettiin... häkkiopetusta vaatii. Väsytti selvästi ihan älyttömästi jossain vaiheessa, ei vaan antanut periksi unelle kun oli niin paljon kaikkea kiinnostavaa. Onneks oli leikki"tätejä" useampi, seuraamaankin oppi jo kuulemma sillä aikaa kun Cassun kanssa oltiin pihalla. Kiitos vaan kelpien omistajalle :) Pikkusen treenattiin Jecun kanssa sylkkäriä ja kontaktilla vähän syötin lihapullaa, nekin on siis jo hallussa. Eikä tullu yhtään vahinkoa sisälle, onneks kun unohtu se tolukin kotiin...

Jeccu seuraa :)

 No juu sitten sitä tokoa treenattiin Cassun kanssa Sanna Malkamäen johdolla, oli oikein kiva koutsi, kiitos vaan Raution Sannalle kun järkkäsi! Ajattelin että jos nyt sitten siihen noutoon saisi alkuopit kun viimeksi se suunnitelma meni vähän pieleen...Sanna R. pelasti ja lainasi kapulaa, se oli siellä unohtuneissa tavaroissa (tällä kertaa Jonnalta ;) ) ja muovinen valittiin sitten. Mikä oli kyllä hyvä ja kuulemma ei kannata ottaakaan vielä puista kun aikalailla olis ollut hampaanjälkiä siinä. Piti siinä päättää että kummallalailla aletaan opettamaan, vauhdilla vai pidolla. Sitä pitoa olen yrittänyt tunnarilla opettaa ja siitä tulee heti erittäin epäilyttävä esine jos jotain tarjoaa että otappa tämä tästä kuule, aivot rupeaa käymään että mikä hitto toi on kun sitä oikeen tyrkytetään. On kuulemma joillain muillakin schapeilla sama homma. Päätin että tehdään sitä vauhtia, sopii luullakseni Cassulle paremmin.

Ei tarvinut ottaa perusasentoon, lähelle vaan itseä ja pannasta kiinni, hetsausta kapulalla että kato ku kiva tämmönen tässä ja sitten heitettiin kapula ja koirasta irti kun kapula oli lennossa. Hakihan se kapulan ja tuli luo sen kanssa mutta tarkoitus oli vaihtaa se leluun ja kävi niinkuin epäilin että lähdettiin rallattelemaan kapula suussa kun vaihtolelu ei ollut tarpeeksi hyvä. Narulelu vaihtoon ja pallo tilalle. Niin ja se palkka pitäis heittää selän taakse että tois kapulan mua kohti eikä poispäin, urpo agi-ihminen mikä palkkaa siitäkin kun ei edes tuonu kapulaa...Tähän täytyis sitten yrittää kehittää edistyessä joku parempi kuin pallo että tois kapulan luokse asti ja sitten kun irrottaa kapulasta niin saa repiä jotain, narupallo ehkä? Kun noi pallot näyttäis olevan sen juttu eniten. Niin ja toi pannasta irroituksen ajoitus on aika tärkeä, jos kapula oli maassa jo ja "kuollut" niin ei kiinnostanut yhtään ja jos laski liian aikasin niin Cassu oli jo arvioimassaan laskeutumispaikassa ennen kapulaa, Sanna sanoi ettei kyllä ymmärrä miten :) Tosta että kantaa laipasta ei kuulemma alkuun kannata välittää kunhan tuo kapulan, ei tehnyt sitä kyllä kuin kerran kai? Huomaa kuulemma kyllä että nopeiten saa kannettua oikeasta kohdasta. Mutta hauskaa näytti tämä olevan, muovikapulan ostoon vaan!




Päästiin kokeilemaan nyt sitten myös sitä hiljentymistä treenien aikana kun Sanna mulle jotain yritti selittää niin heti alkoi komennus, laitoin maahan ja Cassu oli hiljaa!! Jee, se auttaa!

mitä tehdään, tehdään jotain mitä mitä? ja häntä heiluu :)
Loppuun otettiin yhdessä paikkamakuu, oli kaks voi-luokan koiraa ja niitten omistajat meni piiloon sen ajaksi, mä menin niin kauaksi kun pääsin (joku 15 askelta?) ja jäin näkyville. Cassun viereisen koiran omistaja jäi puoleen väliin ja kävi välillä palkkaamassa. Tehtiin ihan kokeenomaisesti, koirat yksitellen maahan ja me oltiin ekoja. Joo ja tätä liikkurin kanssa hommaa on ihan pakko treenata, olin taas heti lähössä menemään kun laitoin koiran maahan...aika oli 3 minuuttia, Cassu pysyi koko ajan rauhallisesti ja Sanna sanoi lopuksi että tosi hienoa työtä, olis häiriötäkin ollut (kun mäkin eestaas kävelin kun lähdin liian aikaisin) mutta poitsu oli vaan. Eikä olla noin pitkää aikaa edes ryhmässä tehty, onkohan ikinä yksinkään? Voi kuulemma ihan hyvin jo ottaa piilossaoloa sen kanssa, tosi tyytyväinen!

Sitten tehtiin vähän agia lopuksi, otin muuten keinua yksinään etuosassa siinä jossain väliajalla. Ihan erilainen kuin meidän hallilla, tosi kovaäänisesti rämähtävä keinu eikä tuntunu missään! Tästäkin tosi tyytyväinen, ei pelänny eikä himmaillu ollenkaan. Ja ei Cassua noi vieraat paikat/esteet näytä juurikaan hetkauttavan, laskin tossa yks kerta että ollaan noin 10 eri paikassa käyty treenailemassa ja möllikisoissa. Kivan radanpätkän Marko oli jostain hommannut, kertoi kyllä kenen mut en enää muista. Sitä tehtiin yhdellä karmean laajalla kaarroksella takana (vetiköhän A mikä ei kuulunut rataan, ohjaus nyt jokatapauksessa myöhässä) ja radalla oli niin inhottava putki puomen alla -kohta mistä ei meinattu selvitä. Ehkä vähän kontaktille hakua ihan vaan namin takia havaittavissa...Keinu oli sitten radallakin mukana, tosi hienosti meni siinäkin. Hah niin ja kun meidän hallilla mennään toppahousuagia niin tuolla menin sukka-agia, juoksukengätkin jäi kotiin...


mee sä sinne, mä meen tänne...alla näkyvään putkeen piti mennä, poika puomille ja ehti heittää jo uparin ku mä töllötän et mihin jäit? :D

kyllä mä oikeesti ohjaankin välillä :)


Tosi mukava päivä oli, kiitos järjestäjille Markolle ja Sannalle! Ja erityiskiitos taas Sannalle kuvista, upeita ovat.

Kommentit