Lomaviikon reenailut

Tällä viikolla ollaan käyty kolme kertaa harkkaamassa pelkästään puomia, omat treenitkin peruttiin pakkasen takia. Ideana lyhyet ja onnistuneet treenit. Ja paluuta alkuun, siihen kun ne joskus on jopa toiminut noi kontaktit ilman himmaamista alastulosta lähtien. Toiveissa olis joskus saada aikaan semmonen puomi mikä juostaan täysiä loppuun asti ja pysähdytään sekunnin murto-osaks kontaktille 2 on 2 off-asentoon. Ehkä Jeculle sitten...tai seuraavassa elämässä viimeistään :)

Aloitin joka päivä sillä että muistutettiin mieleen mikä se "pinta"-käsky nyt sitten olikaan ja missä kohtaa pitäis pysähtyä. Ekana päivänä oli vielä targetti sitten kun mentiin kokonaan puomia, tokana ja kolmantena ei muuta kuin parina ekana kertana. Ehkä se nyt on hiukan auttanut, muutaman kerran (3? kertaa) himmas noina päivinä niin silloin vaan sanoin että tule!, kävelin pois enkä palkannut. Aina kun teki oikein niin palkka maahan ja pallo lentoon ettei nyt sitten luule että siihen jäädään asumaan. Loikkii kontaktin silloin kun on oikee hetsannut ennen puomia (siis kun alkuunhan se vaan ravas koko puomin mitan ja nykyään sentään laukkaa, mut silloin otti kontaktit hehheh) ja eniten vauhtia niin ei enää maltti riitä ottamaan kontaktia. Mut kun vaan tietäis että mistä hitosta se himmaaminen johtuu??? Jotain mä olen matkan varrella tehnyt mikä sille on jäänyt päähän, vaatii vaan kai toistoja ja toistoja ja toistoja että tulis uusi mielikuva koko esteestä.

Aloitin mä erillisenä sen laatikkoleikinkin, katotaan jos siitä olisi apua. Ei vaan ihan nopea juttu ole opettaa, ehkä kesällä sitten näkyy tulokset. Ideana on se että seisois siinä laatikolla 2 on 2 off-asennossa ja itse hakeutuisi siihen neuvomatta ollenkaan, se sitten siirretään joskus kontakteille. Ei sitä laatikkoa vaan se itse idea. Sitten siinä vaiheessa kun se pihallakin hakeutuu käskystä sen laatikon päälle asentoon. Mut kyllä se yllättävän äkkiä hokas että mitä sille laatikolle pitäis tehdä, Jonna kävi alkuun neuvomassa. Tätä nyt tehdään ajan kanssa, ei hätäillä yhtään. Laatikko meni vaan rikki kun poitsut hajotti sen kauppareissun aikana, tarttee vaikka itte tehä uusi :)

Tästä päästäänkin sitten Jecun naksutinkoulutukseen näppärästi, pari iltaa naksuttelin ja annoin namia että tajuais asiayhteyden. No sitten kun hokasin että nyt se tietää mitä se ääni tarkottaa niin otin hiirimaton ja opetan nyt kosketusalustaa. Eilen oli hauska huomata että kun oikeesti käytti aivojaan niin valui lattialle maahan makaamaan, pikkasen väsyttävää puuhaa toi ajatteleminen :D Hah mutta tänä iltana tuli läpimurto ja tajusi tosiaan että sinne pitää hakeutua ihan ite eikä nuuhkia maata jos vaikka sattuis nami löytymään! Meni hiirimaton luo, länttäs tassun siihen ja katto mua että näinkö? Hieno pikkupoika! Siirtelin mattoa aina kun olin namin antanut niin kyllä se vaan joka kerta sinne meni! Jee onnistuinki jossakin :) Seuraavaksi täytyy matkaa pidentää pikkuhiljaa. Nyt onneks sain sen Naksutinkoulutusta koirallesi-kirjankin kirjastosta niin voi lukea sieltä lisäoppia.

Yleisesti ottaen Jecun kanssa on kauheen kiva tehä tota, tarjoaa ja puuhastelee jotain koko ajan kuitenkin. Cassu ei oikein tota hommaa hokaa, odottaa vaan että mä annan käskyn sille että mitä pitäis tehdä. Tietysti huomaa että okei, nyt ruvetaan treenaamaan ja kattoo vaan mua koko ajan että no mitä? Käske jotain! Sitte siinä vaan istuttiin ja tuijotettiin toisiamme...Jatketaan siis vanhalla koulutusmallilla ilman naksua :) Mutta tulipahan treenattua Cassun paikkamakuuta Jeculle naksuttelun aikana, jätin sen olkkariin ja me keittiössä tehtiin niin hienosti pysyi koko ajan maassa! Piippas kyllä perkule kuulemma vähän..no on siinä kyllä aikamoiset häiriöt kun kuulee että yhet leikkii jotain kivaa ja makkara haisee nenään.

Hallilla perjantaina muutaman kerran treenattiin noutoakin aksatreenien jälkeen, siellä on eri kokoisia puisia kapuloita. Tilasin sen muovisenkin, sitä odotellessa..hampaanjälkiä olis ollu, siirtelee sitä kyllä pari kertaa otettuaan sen. Mut meni hienosti kapulan taakse, otti ja toi melkein luokse asti ennenkuin tiputti :) Pari kertaa tehtiin vielä tokohyppykin siinä, sitten multa loppu namit ja herra päätti että miks mä mitään tekisin ku ei kerta saa namia? Pallo ei näköjään riitä palkaksi. Tajusin tän jälkeenpäin että jätkähän vaan vedätti mua 6-0 ettei ollu enää tajuavinaan mitä piti tehdä..Käskin Hyppy! niin meni maahan ja katteli muka seinille että joopajoo...Ja minä menin vielä retkuun, aattelin jo että mitähän helvettiä mä nyt pilasin. Tänään illalla treenattiin vähän seuraamista ja käännöksiä, ihan ok meni. Ja jääviä liikkeitä molempia kerran siinä lomassa, molemmat ok.

Jecun sosiaalistamistakin on jatkettu, eläinlääkärissä käytiin ekat rokotukset ottamassa niin älyttömän rohkeesti vaan menee ja on joka eri paikassa. Lääkäritäti ihastu Jeccuun täysin, meinas vielä viedä poitsun kotiinsa ja kävi kassan takahuoneessakin esittelemässä että kattokaa nyt kuinka ihana pentu! Eikä pikkunen edes huomannut että pistettiin kun oli herkkua nenän edessä pöydällä. Pentutreffeillä käytiin torstaina leikkimässä Chili-cockerin kanssa, lähinnä kyllä painittiin eka puoli tuntia. Jätin silloin Cassunki himaan ettei aina saa siltä tukea ja että osaa sitten olla yksinkin noilla reissuilla, autossa ym. Tänään käytiin ekaa kertaa koirapuistossa, kauheen kivoja olis pinserit olleet mut mentiin eri puolelle kun en oikein uskaltanut niitten sekaan viedä. No sai se aidan läpi niitä haistella ja häntä heilui koko ajan :) Tuli sinne sitten 17-viikkoinen staffin pentu mutta se mies taas ei uskaltanut/halunnut tuoda sitä meidän puolelle. Juoksentelivat sitten aidan vastakkaisilla puolilla, leikkiä molemmat olis kyllä halunnut.

Onhan sitä näköjään jotain tullut tehtyäkin vaikka tuntui siltä että mitään en ole saanu aikaseksi tällä viikolla muuta kuin ne puomireenit.

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Minäkin innostuin naksuilemaan silloin kun Ikwil oli pieni. Oli kosketusalusta ja kaikkea, mut se oli sitten siinä. Olin ajatellut että olisin siirtänyt alustan kontakteille, mut en tehnyt sitä.
tuija sanoi…
Joo sitä mä vähän haaveilin että josko sillä saisi aikaiseksi vauhdikkaan kontaktille menon, ainakin sitä voi käyttää ruudun opettelemisessa sitten joskus. Eiköhän sille muutakin käyttöä keksi :)