Jecun puuhailuja

Jeccu on nyt ollut meillä vajaat 3 viikkoa ja ajattelin vähän kirjoitella sen touhuista tänne.

Kotimatka Rovaniemeltä Villähteelle kesti 9 ja puoli tuntia, etukäteen ajattelin että mitenköhän poitsu sen matkan niin pienenä jaksaa. Varuiksi käytiin ostamassa pullo tolua ja talouspaperia :) Saatto ne vähän Pohjanhovissakin ihmetellä kun pyysin vanhoja sanomalehtiä respasta...ei kyllä räpäyttänyt silmäänsäkään, kai ne on tottunut kaikkiin kummallisiin pyyntöihin. Oli kyllä pakko sitten selittää että koiranpentua ollaan hakemassa ja Lahteen asti tuomassa sitä. No saatiin Riikalta ruokakuppi ja pari lelua ja pala omanhajuista peittoa ettei tule niin ikävä. Matkalla pysähdyttiin 3 kertaa ja annettiin ruokaa just ennen pysähdystä, kävi hienosti hädällä hihnassa (mulla oli Cassun pentuhihna matkassa) ja Jecullahan oli jo hieno sininen panta minkä Riikka oli ostanut. Sanomalehdille ei sitten ollu mitään käyttöä kuin kotona vasta. Ei kyllä pissapapereina vaan Jeccu on sitä mieltä että niitä roudataan eestaas ja revitään paloiksi :) Hienosti kyllä osaa jo pyytää ulos mutta jos et ole heti avaamassa ovea niin ehtii tulla lattialle. Mikä tarkottaa että pitäis havaita kun on menossa ovelle päin niin mennä perässä portsariksi. Kaikki väliajat matkalla poitsu vaan nukkui onneksi, aateltiin että johtuisko siitä kun on eka kerta kun on niin rauhallista eikä kukaan muu pentu ole haastamassa leikkimään :) Oli ehkä tunnin yhteensä hereillä koko reissusta. Tultiin muuten kaikista nopeiten toi matka kun pentu oli kyydissä, ei jääty istuskelemaan kahville tai syömään.

Käytiin sitten Annelta hakemassa Cassu hoidosta ja siellä vähän aikaa piti pentua tietysti esitellä, reippaasti Jeccu Lunan ja Sonan kanssa tutustui vähän aikaa. Ja sitten takaisin autoon ja kotiin vihdoinkin. Cassu vähän autossa ihmetteli että tuleeko toikin meille? Kotona sitten Cassu seisoi asennossa eteisessä ja Jeccu haisteli ukkelin läpi ja siinä se sitte olikin, kavereita ku olisivat aina olleet yhdessä! Heti piti esitellä kaikki lelut mitä löytyy ja paras ekana eli vanha villasukka. En olis ikinä uskonut, olin ihan varma että Cassu on ihan äärettömän mustis kun on aikalailla mun koira. Vähän etukäteen arveluttikin että miten suhtautuu ja kavereilta sain neuvoja aidoista ym. mitä sisälle voisi laittaa. Mitenköhän korkeat ne aidat muuten olis pitänyt olla ettei toi olis loikannut niitten yli? ;) Järjestin vähän vapaita niin melkein viikko oltiin ennenkuin joutuivat jäämään kahdestaan, eikä siinä sitten onneksi mitään ongelmaa ollutkaan. Eka yönä pari kertaa piippas ja meni sitten Cassun viereen nukkumaan, siinä se! Änkes muuten alussa aina ihan kylkeen kiinni, Cassulle tuli välillä kuuma ja siirtyi pois ja pikkunen perässä :) Sitte se vaan huokaili ja anto olla, nyt Jeccu voi nukkua jo vähän kauempanakin, yleensä mun jaloissa tai siinä missä sattuu olemaan kun väsy iskee. Ja töistä kun olen tullu niin Cassu tulee olkkarista ja Jeccu kodinhoitohuoneesta, tykkää vissiin kun siellä on lattialämmitys.

Yhden ainoan kerran olen kuullut että Cassu on pikkuselle ärähtänyt, oltiin hallille menossa ja Jeccu alkoi takana häkissä vinkumaan kurjuuttaan niin silloin Cassulla palo hiha. Ollaan HÄNEN parhaaseen paikkaan menossa ja toinen vaan itkee niin kaks kertaa sano räyh, siihen loppu vikinä. Muuten saa syödä ruoat ja viedä lelut ja vaikka herkkuluun suusta niin ei sano mitään, kattoo mua vaan että anna mulle uus herkku kun toi vei sen...Ollaan yritetty Jeculle opettaa että toisen kupille ei saa mennä, Cassu syö sen verran hitaammin ettei sais ikinä ruokaa muuten.

En ole muuten ikinä tiennyt että koiranpennusta voi lähteä niin järkyttävä ääni ku tosta kun se huutaa ruokaa! ruokaa! Syö niin ahneesti että pelottaa että halkeaa joku kerta. Kimi käski Riikalta kysyä että voiko se syödä ittensä hengiltä :) Täytyy aina keksiä jotain tekemistä sille siksi aikaa kun nappulat turpoaa, jos vähänkin kupissa kilahtaa niin hirmu ravia keittiöön ja alkaa huutamaan kun joutuu odottamaan liian kauan omasta mielestään sapuskaa. On kyllä muutenkin aika äänekäs, jos ärsyttää ettei Cassu reagoi sen leikkiinkutsuun tai  Cassu tulee sohvalle hetkeksi omaan rauhaan niin komennus alkaa ERITTÄIN kimeällä haukulla :) Loppuu sekin turvapaikka muuten varmaan ensi viikolla viimeistään, aika lähellä on jo että pääsee sohvalle loikkaamaan/kiipeämään. Joo ja tähän on pakko kertoa silloin kun Cassua oltiin ottamassa ja Anne kertoi rodusta niin sanoi että nää ei paljon edes hauku (!?) Taitaa Annella olla ainoa yksilö koko rodusta mikä ei hauku :D Luna ei oikeasti kyllä haukukaan, Sona sen edestäkin sitten.

Pari kertaa Jeccu on roudannut ruokakuppinsa keittiöstä olkkariin kun on ollut sitä mieltä että: tää on tyhjä! mullon nälkä!! Nappi teki muuten saman kun käytiin kattomassa pentuja ekan kerran, kolautti kupin lattiaan ja katsoi syyttävästi Riikkaa, äitiltään poika vissiin oppinut :) Oletettavasti aika helppo motivoida nameilla kouluttaessa... Mut ei jos on ihan nälissään, silloin tarttuu etutassuilla kädestä kiinni, roikkuu siinä ku henkensä hädässä ja syö koko käden. Tykkää muutenkin roudata kaikkia tavaroita lusikoista lähtien, ja yleensä mitä isompi niin sen parempi. Nostaa pään korkealle ja hinaa niitä ravilla ympäriinsä, leuhka vissiin saaliistaan :) Onneksi ei kumminkaan ala jyrsimään, kantelee vaan eestaas. Mun crocsit on kans yks lemppari mitkä löytyy yleensä pediltä. Onkohan olemassa jotain minimetallikapuloita minkä vois antaa sille, tulis noutokin samalla kuntoon :D

Äkkiä sen muuten unohtaa miten hirveästi toi ulkonäkö muuttuu muutamassa viikossa, hauskasti tullut pari mustaa pistettä niskaan mistä kasvaa aikanaan kivat raidat :) Ja tassuihin on tullut kärkiin ja alapuolelle mustaa karvaa, eipähän näy lika niin hyvin (muka). Oon jo aatellut että mitenköhän valkosesta saa pissakarvat puhtaaks kun harmaassakin meinaa olla ongelmia? Tulihan sitten kerran Cassulle kokeiltua mäntysuopaa jonkun hyvästä neuvosta, ei muuten tullu yhtään sen puhtaammaks kuin millään muullakaan aineella mutta tuoksuhan koira puhtaalle matolle pari viikkoa :D :D 

Hihnassakävelyn se oppi sitten vissiin kerrasta sillä automatkalla, ei oo ollu mitään ongelmaa että puris hihnaa tms. Ei ollu kyllä Cassunkaan kanssa, helppoja siinä suhteessa molemmat. Hirmu into sillä on kyllä olla ulkona, pääs vissiin niin lämpimään ilmanalaan tänne etelään sieltä napapiiriltä :) Pihalla olis jatkuvasti vaikka tuolla takapihalla ei vapaata tilaa hirveästi ole sen hemmetin valkosen aineen takia. Käytävät mitkä on jaksanut lapioida ja pari aukeaa aluetta. No nyt kun se hanki kantaa niin poikien elintila vähän laajeni. Eikä pelkää näköjään pimeää yhtään, iltalenkille mennään yleensä metsän kautta kävelytielle (eikä sielläkään ole valoja), siellä saavat olla vapaana kun ei täällä "maalla" ketään muuta yleensä liiku. Ollaan tehty niin että toinen sitten kantaa pennun kotiin kun näyttää että sitä alkaa väsyttämään ja toinen jatkaa Cassun kanssa lenkkiä. Se pitää vaan kantaa niin ettei näe missään Cassua, muuten vinkuu alas veikan luo ja jatkaisi porhaltamista.

Vein pojat yks päivä hallille hillumaan keskenään kun lattia oli raivattu tokon takia tyhjäksi. Pitihän sinne kaverin tuoda cockerin pentukin,  hänelle oli vaan tullut ajatusvirhe ja tuli tunnin myöhemmin. Vähän aikaa ehti Chilin ja Maxin kanssa leikkimään, pikkasen piti jännittää aluksi niitä mustuaisia mitkä hänet nokosilta mun sylistä herätti :)  Mut ei se mitään, pidetään pentutreffit uudelleen paremmalla ajalla toinen kerta. Meillähän on seurassa aika monta pentua, suunnitelmissa on oma pentuagilityryhmä keväämmällä. Ainakin kaksi cockerin pentua ja kiinanharjakoiran pentu mitkä mä tiedän. Siitä tulee hauskaa, oikein innolla odotan että päästään aloittamaan! Kokeiltu on jo putkea ja pussiakin, painu pussiin leikkiessä kun Mari otti Maxille sitä vähän niin koko kolmikko painui sinne. Virtaa tolla poitsulla kyllä riittää pienen kylän tarpeiksi, riehuu 2-3 tuntia ja nukkuu puoli tuntia ja taas pitäis jotain tehdä :) No sehän tietää vaan hyvää tulevien harrastusten kannalta. Ajattelin muuten Jecun kanssa korkata ton näyttelyharrastuksenkin, Heinolassa on pentunäyttely 1.5. niin sinne suunnistetaan sitten ensimmäiseksi.

Loppuun video siitä kun Jeccua ärsyttää ja miten pitkämielinen Cassu on (ehkä vähän havaittavissa tahallaan ärsyttämistä ;)) Tää on jo viikko sitten otettu video, aika lähellä on jo tässäkin sohvalle pääseminen...


Kommentit