Jippo Janitalla

Jippo pääsi viime viikonloppuna Janita Leinosen koulutukseen, taasen Kati Rouhennon järjestämä schapekoulutus. Ipanan kanssa suoriuduttiin 26 esteen radasta jopa kokonaan! Pätkissä tietysti, mutta kumminkin! Saatiin jopa kehujakin jossain välissä ;) Tärkein muistutus ja anti taisi olla se, että mieti jo valmiiksi missä palkkaat sen nuoren ja kokemattoman koiran, ja pysy siinä! Eikä rynnitä eteenpäin ahneena vaikka meniskin hyvin. Niin ja persjätöt kannattaa palkata kädestä, koska siihen sen koiran on tultava. Viimeksi muistan että sama oli valssissa, joten ne sitten niin.




Niistossa Jippokaan ei tartte sitä toista kättä huiskimaan sinne turhaan, tekee ekalla kerralla tooosi laajan kaarteen siinä ihan turhaan. Sekä peitän siivekettä vähän liikaa. Tulihan muuten tehtyä tuota pimeeseen putkikulmaan lähetystä ihan urakalla tuolla, hyvä treeni siitäkin aiheesta :D Kepeille vientiä treenattiin kahdella eri tavalla, todella vaikeat kulmat ja hienosti ne onnistui ihan ekalla molemmat! Noita voi siis treenata heti alkuun, palkkaa siihen toka väliin vaikkei keppejä vielä osaakaan. A:lle aion tehdä juoksukontaktit, joten siinä kannattaa palkata tietenkin eteen vaikka itse olisi missä. Tuo taitaakin olla se nykysuuntaus, A:lla kun ne kyynärät ja etuset muutenkin ottaa eniten sitä tärskyä. Janitakin sanoi että näin hänkin on nuorimmalleen opettanut. Eka pätkä lopetettiin siihen ja oltiin jo puolessa välissä rataa.

Toka pätkälläkin oltais ehditty tekemään enemmänkin, jos joku vaan osais valssata! En tajua mikä ihme siinä on että se nurkka ei mennyt mun jakeluun millään, eikä nyt edes kovin vaativa ohjauskuvio ollut, jestas sentään...




Ja sitten kun se valssi menee, niin joka kerta joku ihme huiskasu hypylle, ei se nyt vielä tommosia ota jos ei ohjaa kunnolla! Kiipee-ja bäng-erottelu ei vielä ole selvä, no eipä tietenkään kun ei niitä ole kovin paljoa mitään kontaktiesteitä tehty. Keinua eniten itse asiassa kun sitä bäng-leikkiä on tehty. A:ta vissiin nyt 5 kertaa ja kokonaista puomia saman verran. Paitsi viime viikolla sitten kävin sitä tekemässä, vauhti lisääntyi huimasti ja otin sievästi videolle. Sen kohdan missä mä kannan kameraa pois puomin kohdalta. Ehhehe. Mutta superkontakti sillä on ja kestää mun juoksemisen loistavasti! Tarttee joku päivä ottaa taas video mukaan. Nyt vaan tulee muutaman viikon treenitauko, Jippo kun aloitti juoksut viime viikolla ja on nyt sitten taas Tessan ja westieitten hellässä hoivassa jonkun aikaa.

Pakkohan se oli sitten viime maanantaina käydä rakentamassa hallille sama rata, vauhtia olikin sitten normaalisti eli pikkasen enemmän kuin tuolla koulutuksessa. Tein tuolle kolmoshypylle sitten vastakäännöksen, hienosti kääntyy ja lukee sen ohjauksen jo. Irtoaakin ihan kivasti, tietty kun on jo tuttua rataakin mutta onpa taitava Ipana! Putkijarruakin tarttee sitten jo hieman vahvemmin. Tuota pidempää pätkää ei sitten tehtykään kun oltiin just pitkässä koulutuksessa oltu. Paitti siis sitä puomia mitä ei nyt ole videolla. Keppien suhteen muuten luovutin sen 2by2-menetelmän, en hitto vaan osannut sitä niin opettaa, Jipon katse oli kuitenkin koko aika mussa vaikka salaa sivusilmälläkin. Ja vauhti tuli vasta sitten kun palkka lensi. Siirryin kujakeppeihin, niillä kun kaksi koiraa on aika hyvät ja nimenomaan itsenäiset kepit oppinut niin miksei sitten se kolmaskin. Ainakin osaan opettaa niillä. Hitto vaan nyt tulee niihinkin tauko, ei ehditty kovin paljoa vielä mennä eteenpäin. No, eihän meillä tässä mikään kiire olekaan.





Keppejä hieman aloitettu kujilla:


Sekin on semmoinen porsas että jos palkka on valmiina, niin varastamassa käy. Eli palkka tulee kun on tehty oikein, targetti on sitä varten että katse kohdistuu siihen eikä minuun. Ollaan jo aavistus pidemmällä, kotipihassa kun kepit on myös niin niitä voi melkolailla jokatoinen päivä tehdä. Joutuu jo pikkasen pujoliikettä tekemään. Jatketaan sitten siitä pakollisen tauon jälkeen :)

Kommentit