Korkeavirittelyt


(Kiitos kuvista Tanjalle ja Teresalle joiden blogeista surutta ne varastin :))

13.9. Tämmöstä tekniikkatreeniä tehtiin ekalla kerralla, lisäksi puomin kontakteja ja keppejä. Tarkistus minkä tasoisia ollaan :) Joissain ohjauksissa olin myöhässä. Yllättäen. Hirmu tarkkaan en enää muista missä mutta tätä voi ja kannattaa tehdä lisää. Mun takia.


Seuraava kerta jäi väliin iltavuoron takia, sitten 27.9. tehtiin tälläista rataa. Lähdössä vastaanottamaan kolmosen luo, valssilla vitoselle ja niisto kutoselle ja putkeen. Siitä A:lle ja minä siis vasemmalla puolella estettä. Kun ei niitä pysäytyskontakteja ole niin sain vedettyä sen ysiputkeen. Lähetys siis sinne ja takaaleikkauksella 10-putkeen. Emilialta kysyin että kummalta puoleltakohan se tulee jos näin teen niin Emilia sanoi että periaatteessahan sen pitäisi tulla sieltä puolelta missä mä olin kun putkeen meni mutta jos on fiksu koira niin kyllä se takaaleikkauksen lukee oikein, jos sen tekee niin kuin tekisi sen hypylle. Pakkohan sitä sitten oli kokeilla :) Ja hah! Oikein meni, huusin innoissani että loistava! kun tuli putkesta niin tuli tietysti mun luo hakemaan palkkaa. Emiliakin oli ihan innoissaan että tee uudestaan jos se oli vaikka vahinko mut eipä ollut, joka kerta kääntyi oikein :) Fiksu mikä fiksu. Siitä sitten odottamaan 11-hypyn viereen, (tässä Emilia joutu huutamaan mulle odota! kun mulla on tapana rynniä jokapaikkaan...) lähetys 12-hypylle ja poispäinkääntö kepeille. Jos siinä ohjauksessa oli myöhässä niin ehti pomppaamaan myös 22 hypyn... Keppien jälkeen valssi 14:sta, toinen valssi 15 ja putkeen lähetys. A ja siitä putkeen, toista putkea ei hakenut jos jätin rintamasuunnan liian kauaksi aikaa auki kepeille päin. Lopussa on tullu Tessalle numerointivirhe, 11-hyppyä ei enää hypätty vaan seuraava hyppy oli nro 21 ja 22 vika. Siinä piti kanssa jäädä odottamaan että sai otettua mukaan, muuten pomppas sen 11-hypyn.

4.10. oli myös ratatreeniä, kuvaa ei ole ja lisään tänne selityksen kera jos semmosen jonkun blogista löydän :)

11.10. Oli sitä kääntymistä mistä jo bloggasinkin.



Tämmöinen rata oli sitten 18.10. vikalla kerralla vuorossa. Ensin tutustuttiin rataan niinkuin kisoissa ja sitten kaikki sai suorittaa omalla tavalla minkä jälkeen katottiin missä olis parantamisen varaa tai mikä menisi jollain toisella ohjauksella paremmin. Menin lähtöön 2-hypyn taa viistoon, kutsuin ja siitä putkeen, 4 ennakoiva valssi ja 6 taas ennakoiva valssi. Putkeen, hyppy ja keinu (olin siis koko ajan koiran oikealla puolella). Takaakierto kympille, lähetys 11 ja takaakierto 12. Valssi 13 ja siitä A:lle, ennakoiva valssi  hypylle 15 (mikä oli kuvasta poiketen suoraan A:n edessä.) Lähetys 15 ja pituudelle minne ei sitten irronnutkaan niin kuin kuvittelin, siitä kielto, uudestaan pituudelle, vastaista kättä ja vika hyppy. Maaliin tultiin siis vitosella. Mikä hirmuinen yllätys :D Ja virhe toka vikalla esteellä. Haha.

No sitten se arvostelu:
Lähdössä liian kaukana 2-esteestä, tuli turhan pitkä kaarros kolmoselle. Ennakoivat valssit:
Jokaisella näistä oli karmeita loikkia ja skriits-käännöksiä tassut sutien kun meni "vähän" pitkäksi vaikka mä kuinka yritin lähettää kauempaa...Palkkausta näihin vaikka mä jäisin tooodella kauas tekemään sen ohjauksen että menee rohkeasti ettei tartte miettiä oonko liian kaukana että se hakee sen hypyn. Ja mennä sen takia liian pitkälle viemään. Oppii myös että siitä ohjauksesta käännytään aina takasin siivekettä nuollen. Tosta pituudelle irtoamisesta tuli neuvo että sitä kannattaa myös harkata, harvemmin ylipäätään tulee tehtyä ja Emilia sanoi että normihypylle olisi sillä ohjauksella irronnut. Hyvä huomio.

Kokeiltiin sitten vielä lähtöön paria erilaista ohjausta, törkkäystä (siis että itse oli 3-putken suulla jo ja siitä tökkäs kakkoshypylle.) ja niistoa. Kaikkein parhaiten toimi loppujen lopuksi niisto, tuli pienimmällä kurvilla putkeen. Törkkäys ihan jees mutta kaartoi kauempaa. Keinulle vientiä Emilia kehoitti kokeilemaan niin että ohjaa pitkällä valssilla kasin yli, tuli nopeammin. Kuulemma sopii monelle koiralle paremmin. 10-hypyn kierrätys oikean siivekkeen puolelta, lyhyempi matka. (Ei ollut kyllä ihan noin vinossa se hyppy mut jokatapauksessa jonkun verran.) Kysyin myös neuvoa tohon keinulle vauhdin saamiseen, ei siihen auta kuulemma muu kuin treenaa sitä tooodella paljon niin siitä tulee sitten rutiini. Siis tässä meidän tapauksessa kun sillä on ollut se keinukammo ja joskus se iskee ja joskus taas ei. Ja palkka ihan tasan samalla hetkellä kun keinu kolahtaa maahan. Kokeiltiin myös muihin kohtiin erilaisia ohjauksia mutta noi ennakoivat valssit oli loppujen lopuksi parhaat.
Ainiin ja paras juttu meinas jäädä kertomatta, toi putki-A systeemi ei ollut missään kohtaa ongelma, mentiin sitä aika monta kertaa loppujen lopuks. Mut yks kerta kun mä ohjasin A:lle, Cassu kiltisti sinne oli menossa mutta sitten mun suusta pääsi put ja sinne sitten korjas :)) Eli erottaa mitä tarkoittaa käskyt a ja putki, on se oikeesti kyllä fiksu koira.

Joo ja taas meinas varastaa, tällä kertaa vasta toka kierroksella. Ei hypänny kyllä yli mutta nousi seisomaan ja astui askeleen. PERKELE! Mä en tätä ongelmaa kyllä halua millään takasin. Istu kyllä kun kaukaa käskin mut haukku mulle! No onhan se hyvä että on intoa radalle mut apua! Tähän täytyy ruveta kiinnittämään huomiota treeneissä että pääsee korjaamaan jos yrittää varastaa.

Hyviä ja hyödyllisiä treenejä oli kyllä, harmi kun loppuivat mutta jospa sitä sitten keväällä vaikka uudestaan ottaisi tommoisen kuurin. Yksi kerta meillä on vielä plakkarissa mikä päästään sitten joskus korvaamaan. Suosittelen lämpimästi kaikille Emiliaa ja Korkeavirettä, sinne vaan!




Kommentit