Kääntymis-ja muuta treeniä

Sattupa hyvin Korkeavireen treeneissä että treenattiin juurikin sitä kääntymistä mikä on nyt meidän tai lähinnä minun ajoitus/sijoittumisongelma. Ei sen puoleen, ei Emiliakaan ekana uskonut miten kauas se loikkaa kun sanoin jossain kohdassa että jos mä tulen näin kauas niin se menee tonne hevonkuuseen. Emilia sanoi että no ei se niin kauas mee, mentiin sitten se pätkä niin tuumas vaan että no oikeessa olit :) Eihän siinä muuten mitään, kääntyyhän se mutta järkyttävillä kaarroksilla ja ne on vaan pakko saada pienemmiksi kun ei kakkos-ja kolmosluokissa yksinkertaisesti ole aikaa tehdä mitään älyttömiä lenkkejä. Siinä kummasti säästää sekunteja jos parikin semmosta kisaradalla tulee. Ja onhan se siistimmän näköstä kun kääntyy pelkällä ohjauksella eikä myöhässä olevalla ohjauksella plus karjumisella :D Melkolailla puoleenväliin asti ainoastaan saa mennä jos esim. tulee putkesta ja edessä on hyppy miltä pitää kääntyä takaisinpäin tai viistoon. Treenattiin takanaleikkausta, viskileikkausta, ennakoivaa valssia kokeiltiin pituudelle mikä onnistu ihan loistavasti, ei aikonutkaan tulla keppien välistä ja kääntyi tosi nätisti. Takanaleikkaus kääntää kanssa tosi hyvin, siinä ajoitus tärkeä.

Viskileikkausta ei ole hirveesti harjoteltu, ihan joskus pari kertaa kokeiltu. Siis mun kroppa pitää olla menossa sinne suuntaan mihin rata jatkuu, ainoastaan käsi ohjaa esteen yli ja toinen käsi ottaa takaisin mukaan. Älä mene koiran eteen! Tätä pitää treenata yksinkin. Viskileikkauksessa jos oli kahden hypyn jälkeen suoraan hyppy niin kättä ei saa nostaa juuri ollenkaan, muuten ehti taas kaartamaan sen hypyn ohi. (Näitä ei varmaan kukaan ymmärrä miten ne hypyt oli kun ei ole sitä ohjelmaa millä piirtää mutta mä ne päässäni muistan ja itelleni tätä treenin vuoksi kirjoitan.) Tai sitten siihen tarttee lisäksi vastaista kättä...hmm.

Kävin yksin treenailemassa hallilla kääntymistä ja yhtäkkiä kun katselin ratapiirroksia jostain kisoista niin tuli semmonenkin eteen että A:lta mentiin suoraan kepeille mitä ei oo kyllä ikinä tehty. Tai siis onhan sitä varmasti paljonkin asioita mitä ei ole harkattu mutta tommonen tuli nyt huomattua. Ja onnistuhan se, no problemo. Meillä kun siis ei ole A:lle pysäytyskontaktia vaan luomujuoksukontaktit niinku Emilia kerran sanoi kun kysyi että oletko sä jotenki opettanu sille noin ja kerroin että ei, kai se on sopivan kokoinen ettei loikkaa liian ylhäältä. No kun kuulemma minitkin loikkaa sen ettei se askelista riipu niin Emilia nimitti Cassun kontaktit luomuiksi :)

Ai niin ja ARGH! Teki pitkästä aikaa sen että varasti lähdöstä, prkl. Ei kyllä kuin yhden kerran ja heti siinä kun ekaa kertaa mentiin mutta kummiskin. En ehtinyt kuin kävellä seuraavan esteen luo ja kääntyä kattomaan niin silloin läks. On siinäki tokokoira. Joo ja on ruvennu nyt sitten komentamaan mua aksassakin, jos ei jotain tehdä niin haukkua tulee. No tässä lajissa parempihan se on että on niin innoissaan! Tehtiin putki-puomi erotteluakin kun joku oli sopivasti ne laittanu vierekkäin siihen. Kerran lipsahti putkeen kun en ollu tarpeeks selkeä. Jaa niin mitkä suunnitellut treenit? :D Joo ja sitten "lipsahti" mun selän taakse putkeen vaikka kaikki ohjaus, rintamasuunta yms oli A:lle. Tai sitten siinä on joku ihme juttu mitä en tajua tosta videostakaan.  Katsekin oli koirassa koko ajan, pään käännöstähän se ottaa tosi herkästi puolenvaihdon. Heti jos alkaa kääntämään katsetta niin se lukee sen et nyt lähdetään tohon suuntaan, no onneks kun sen tiedostaa niin sitäkin voi käyttää hyväksi, muistais vaan radallakin vielä.

Treenattiin Jecun kanssa etenemistä ensin kahden ja sitten kolmen esteen päähän musta. Kaks menee jo mut vauhti on kyllä semmosta että ei ryntää sinne alustalle niinkuin pitäisi. Kolme meinas olla liikaa. Menin ekan esteen siivekkeen luo ja siitä lähetin niin sitten meni. Tyyli on siis se että esitetään sille että kato kun täällä on ihanaa herkkunamia ja viedään se takas, sillä pitäis edetä innolla hakemaan herkkuja. Joo tai sit ei. Ihan niinkuin se ehtis matkalla unohtaa että siellä on palkka kun niin kaukaa mennään takasin ekan esteen luo. Kuminauha oikein veeeenyyyyy kun lähtee mun luota, vauhti hidastuu matkalla. Kimikin kun sitä kutsui edestä niin ei tajunnu. Huoh. Sitten aattelin että jos se näkee kun vien namin niin auttaisko. No oli se sitten jo vähän parempi. Putkiin menee kyllä vähän kauempaakin. Tarkottaa Jecun tapauksessa sitä ettei tartte ihan vierestä viedä :) Pikkusen otettiin videota kun Kimi (!) lähti hallille mukaan. Keinu sillä on ihan loistava, millähän sais Cassun menemään samalla vauhdilla? Tajus jopa kun en palkannut kun tuli yli eikä jäänyt kontaktille, että teki väärin, yritti mennä takas muttei sitä nyt oikeen voi kun se nousee...Lupaa tulla pois odottaa joka toinen kerta, liikettä ei kestä ollenkaan. Taisin saada tästä aikaiseksi sen lempiesteen, sinne olis koko aika menossa jos ohi mennään :) Mutta on se agility vaan kivaa!!


Cassun treenit:



Jecun treenit:

Kommentit

Liinu ja Prikka sanoi…
Oon puhelimella tätä katsomassa joten täytyy videot katsoa koneella. Mun koirista kumpikaan ei hauku agsatessa mutta Liinu päästää joskus pari into haukkua ennenku pääsee halliin sisälle ja se on ok kun kertoo innosta. Mut tuo komennushaukku onkin vähä toinen juttu olisinko siitä iloinen.. Kun niin paljo näkee omissaki treeneissä niitä ohjaajia komentavia koiria joilta menee keskittyminen ja energia siihen haukkumiseen eikä tekemiseen. Mä en omilleni haluais sitä tavaksi siksikään kun mua se ainaki rassais ja haittais keskittymistä. Mutta tää on vaan mun mielipide ;) Ei vitsi pitääkö se ny mennä koneelle katsoon ne videotki...? :D
tuija sanoi…
Joo en mäkään halua että se rupeaa jatkuvasti haukkumaan, se näkyy/kuuluu kyllä siinä videollakin kun haukahtaa pari kertaa siitä johtuen ettei pääse menemään puomille :) Siinä se komentaa että mennään jo prkl! Mä oon kyllä siitä tyytyväinen että olen saanut sille tekemisen ilon ja sen aikaseks että mieluummin mennään esteitä ja tehdään. Että ei se silleen koko aikaa louskuta onneks. Ja toivottavasti ei aloitakaan. Sun on vaan pakko kattoa se video ;))
Liinu ja Prikka sanoi…
No osaattehan te Jecun kans vaikka mitä! Hyvin haki tuon 2-hypyn hyppykulman, Liinusta en menis takuuseen että malttaisko katsoa ohjauksen loppuun asti... Hieno keinu ja tosi taitava Jeccu millaisen kontaktin otti :) Mulla on ton höyrypään (Liinun) kanssa vain unelmissa vielä tuollaiset kontaktit - no ehkä joo kun keinulla ei olla koskaan käyty ja puomiakaan olla oikeastaan treenattu.

Voi vitsi mun piti mennä tänään Ransun ja Liinun kans hallille tekemään treenit ja Antti olis voinut kuvatakin, mutta auton katsastus vei sitten sen ajan.

Olis kiva saada Liinustakin treenivideota, olis munkin korkea aika tarkkailla omaa käytöstäni sen kans treenatessa videolta!
Liinu ja Prikka sanoi…
Ja toinen kommentti vielä Cassusta, sillä oli kyl tosi hyvä into tuolla videolla nyt :) *peukku pystyssä*
tuija sanoi…
Mä en ole erikseen opettanut keinulle kontaktia, sillä pesupalli (eli laatikkohommalla) opetin ja se ihan ite tajus tehdä sen tonne loppuun :O Joskus sillä puomin irtonaisella päällä matalalla pöydällä pari kertaa tein mutta muuten en ole kontakteja opettanu. Eli ota vaan se tyyli käyttöön! Ainakin mä suosittelen, Cassukin oppi ton puomin sillä tosi hyväks. Jos joku vielä kisoissa muistais vaatia ne kontaktit krhm...mut en halua sille sellaista paineistumista minkä näki taas siellä hiton ekoissa kakkosten kisoissa, mieluummin annan sen juosta ne läpi nopeasti kontaktin ottaen kuin että se seisoo siellä epävarmana. Noissakin treeneissä huomaa että jos mulla on väärä äänensävy niin ei tule kontaktilta pois :O Onneks toi Jeccu ei ole niin herkkä luonteeltaan, en saa sitä pilattua niin helposti :) Ainakaan toivottavasti. Ota vaan video mukaan, on niitä sitten kiva ainakin katella kun ootte Liinun kanssa kolmosissa että mistä sitä liikkeelle lähdettiinkään :D