Nopeasti oppiva koira

Täytyy taas kerran ihastella schapen nopeaa älyä ja oppimista. Toissapäivänä aloitettiin tätä kontaktia treenimään, ja tänään vuorossa siis kontaktitreeni nro 2.

Huomioita:
-lopeta pyöräyttäminen kontaktille aiemmin, mun liike tuo sen joskus "yli".
-YRITÄ nyt edes heittää se palkka koiran eteen eikä vinoon....
-älä klikkaa niistä, joissa ei mene heti alas, vaan jää ihan reunalle. Onneksi tätä ei edes enää tarjonnut kuin kerran tai kaksi. Ja klikkasin TIETTY siitä toisesta ainakin.
-vauhdin kanssa menee paremmin suoraan. Mietin tätä, että tietysti kun pysähdyn terävästi, se saa Jiponkin pysähtymään ja kääntymään,  koska se nyt muutenkin reagoi mun liikkeeseen hyvin. Vaikka tässä ei sitten saisi...
-noin kohdasta 5.39 alkaa näyttää jo aika hyvältä!
-tässä piti treenata kaikki kohdat puomin ympärillä semmoisessa puoliympyrässä, mä nyt en tiiä missä mä oikeen seisoskelen, mutta on mun paikka kyllä eri ainakin noissa kun liikutaan :D
-hetsaamisella sai menemään nopeaan 2 on 2 offiin.
-ei lipsunut kertaakaan!

Ja tässä se tärkein muistiin taas kerran:
- se kun oppii nopeasti ne oikeat asiat, niin myöskin ne väärät! Ole hyvin tarkka mistä naksutat!!

Treenattiin tietty sitten niitä keppejäkin, ja kun se ysikympin kulma on tällä hetkellä vaikea, niin sitäpä sitten.

Tässäkin part two  videolla.

-tänään ei tehnyt kuin kerran väärin! Eli onnistumisprosentti nousi kertaheitolla viidestäkymmenestä yhdeksäänkymmeneen.
-mietin että kun helpotin tuota niin, että nyt oli vain yksi putki, ja eilen mentiin kahden putken kautta hypylle, ja siitä sitten kepeille. Toki sitten helpotin että vaan pelkän hypynkin kautta, ja vaikeampana yhden putken ja hypyn kautta.

Että siitä putkesta on helpompi ne jalat suunnitella sinne keppien väliin, kun siinä vaan juostaan. Ja hypyltä kuitenkin pitää koota itsensä alastulolle ja ihan parilla askelella jarruttaa ja suunnata niille kepeille, ja kääntyä ihan eri suuntaan. Että noinniinkuin koiran näkökulmasta ihan varmasti paljon vaikeampi. Tai ainakin Jipon. Nimittäin kisoissahan mentiin pituudelta sinne, ja vielä enempi joutuu venyttämään itteään sille, ja siitä sitten kepukoille. Joten ensi kerralla täytyy ottaa taas putki-hyppy-kepit.

-tein myös takanaleikkauksen, sekä juoksin perään toistakin puolta, kun jo meni keppejä. Nämä on olleet sille erityisen hankalia, että takana tapahtuu jotain. Nyt ei mitään hankaluutta, eikä epäröintiä. Ihan loistavaa!!

Jännä että treenaamalla edistyy! Mulla on ollut tämä koko syksy/talvi ihan älyttömän vaikea saada itteni motivoitua treenaamaan mitään ylimääräistä. Nyt on taas ihan intoa täynnä, eikä tommoisen treenikaverin kanssa voi huono mieli tullakaan <3

Kommentit