Aksatreenit vk 5 ja koulutusohjaajien koulutus


Tämmöistä rataa mentiin Timon treenissä viime viikolla. Alkuhan on helppo, kun jättää koiran vinoon niin että katsoo jo estettä kaksi, ei edes näe houkuttelevaa putkea siitä. Tuo kohta 8-9 mua itseä huoletti eniten. Mutta ihan loistavasti kääntyi rytmityksellä ysille, pitäis jo luottaa että tämä toimii. Kun on ajoissa vaan, kerran sujahti putkeen kun se rytmitys unohtui. Ja siinä vaiheessa oltiin jo menty suoraankin kerran, että sekin vaikutti. Toinen kohta oli tuo kepeillemeno, mutta ehdin siinä auttamaan sen verran, että ysikympin kulma onnistui hyvin.

Toka yrityksellä mentiin koko rata nollana läpi, paitsi että palkkailin puomilla. En edes ajatellut sitä treeneissä. Videolta vasta kattelin, että jaa, näin pääsi käymään :D Eli siis tässä videota treeneistä, Krista oli niin kiva että kuvasi meidät. Pitkästä aikaa pääsi itekin näkemään mitä sitä tulee husittua.

Ja nyt on sitten uusikin puomihommeli, tästä äkkiä eroon, ennen kuin tulee ongelma. Se jää siis seisomaan ihan kontaktin reunaan, eikä astu alas 2 on 2 offiin. Tuo treeni oli eka kerta, kun niin teki. Jatkossa menee kyllä suoraan alas. Täytyy kiinnittää tähän huomiota.

Puomitreeniä:

Tästä päästäänkin aasinsiltana sunnuntaiseen koulutusohjaajien koulutukseen. Aiheena kontaktit ja kepit, ja perusohjaukset. Kontakteilla oli ihan alusta asti alkavien opetusta, ja sitten esimerkkinä näitä jonkunmoisen ongelman omaavia, niin kuin me. Eli ei malta kisoissa tehdä oikein (myöskään koska ohjaaja ei pidä kriteereistä kiinni), ja kun tarpeeksi analysoitiin, niin Jippo osaa kontaktit kun ohjaaja on edellä. Eli nyt sitten opetetaan sille myös se, että kun ohjaaja on takana, niin Jipon pitää pysähtyä, ja jäädä kontaktilla suoraan, eikä kääntyä esim. sivulle mua kohden. Palkka ei saa tulla koskaan minulta, vaan edestä. Tässä paras tietty appari joka palkkaa, ja sehän rupesi menemään tosi hyvin kun Lotta palkkasi. Jos nyt on yksin, niin eteen alusta, ja palkka pitää heittää siihen. Kun ei ole varaa ostaa sitä automaattikonetta jolla palkata. Ootellaan että seura semmosen hommaa ;) Aika suolainen hinta noin 150 egeä siitäkin laitoksesta.

Ja tästä lähtien ohjaaja sitten pitää niistä kriteereistä kiinni, ja jos puomilta juoksee läpi, niin palautetaan ja piste. Tässä huomasi, että kun vähän edes hetsasi Jippoa tuossakin pikku treenissä, niin se alkoi lipsumaan. Ja sitten ihan joka ikinen kulma sen puomin alastulon ympärillä käydään läpi. Keskusteltiin myös juoksukontaktien opettamisesta, mutta lopulta päätin että pysytään tässä vanhassa ja vahvistetaan jo sitä mitä osataan, eikä lähdetä ihan alusta asti. Koska Jippo ihan oikeasti kyllä ne osaa, kun vaan sitten siinä kisavireessäkin ne kontaktit ottaa. Mun työ on sitten huomauttaa, että tuossakin vireessä ne otetaan, eikä vaan jatketa eteenpäin. Kun sattuu olemaan armoton kilpailuvietti, on ihan hiton hankalaa se kyllä tehdä. Kaverit lupaili potkia, jos en sitä kontaktia korjaa kisoissa jos (ja kun) se sieltä läpi tulee.

Tässä eilinen treeni itekseen. Haastavaa on takaa nähdä, missä asennossa se just on, ja on niin nopea kääntämään päätä, että heti siitä naksauttaminen kun on katse eteen on myös haastavaa. Ja pitäis mennä ihan ekalla oikein, muuten ei palkata kuin kehulla. Mietin että pitäiskö yksinään lähteä ihan vaan siitä naksuttamaan, että olis kontaktilla, ja kun katsoo eteen, niin naks-nannaa. Sitten vasta lisää tuon pyörityksen siihen. Ja sitten taas toisinpäin, näköjään pidemmän vauhdin kanssa helpompi. Ainakin mulle. Hyvä tästä tulee, äkkiä se Jippo oppii. 

Keppejä:

Keppitreeniä ysikympin kulmaan kovasta vauhdista. Avustettuna onnistuu useimmiten, kisoissa taas ei. Ei siis osaa hiljentää, painaa täysiä ja kuuluu se perinteinen -uh- kun törmää tokaan keppiin, eikä yleensä sitten enää siitä pysty taivuttamaan oikeaan väliin. Pakko mainita tässä kohtaa, että lauantain eka radalla kisoissa onnistui Jipolle aiemmin vaikea keppikulma, tai lähinnä kepeille vienti niin, että lähetän kepeille ja takaaleikkaan perään. Ihan supermahtavaa!!! Olinpa iloinen tuosta. Sitä on ehdittykin treenata. Harmillisesti tästä ei tietty ole videota, pyysin jotain tuntematonta ihmistä kuvaamaan, hän ehti vasta radan puolesta välistä kuvaamaan. Se kyllä tuli kuviin, että nyt se hiton putki-puomierottelu ei toiminut, ja siihen kaatui meidän nolla. Dammit. Toka radalla se toimi, mutta ei kepit. Uusittiin ne pari kertaa, ja puomillakin otettiin kontakti! Hylly sitten siitä, kun kehuskelin sitä siinä kontaktilla ja lähti ilman lupaa. Mutta hei, aloitin jo sen puomihommelin ennen ripitystä :D Mutta ollaan siis edistyttykin noissa keppijutuissa!

Tämä ysikympin kulmaan vauhdilla oli vielä liian vaikea treeneissäkin, mulla oli kaksi putkea, hyppy ja siitä kepeille. Ei onnistunut kuin avustettuna, ja joka kerta ei niinkään. Vähemmän vauhtia sai onnistumisiakin aikaan. Ja ihan ite, en oo yhtään siinä sössimässä tai auttamassa. Onni on myös koira, joka ei masennu, tai lopeta yrittämästä jos menee väärin. Seuraavalla kerralla täytyy olla tarkempi, että tulee enemmän onnistumisia versus epäonnistumisia. Nyt prosentit pikkusen väärät. Ovat melkein fifty-fifty. Lopuksi kuitenkin kolme onnistumista peräkkäin, että hyvään mielikuvaan lopetettiin. Vauhtihan sillä hidastuu, kun joutuu ajattelemaan, mutta se on vaan hyvä merkki. Tosiaan miettii, mitä pitää tehdä. Vauhti tulee sitten takaisin kun osaa paremmin. Saatiin tähän siis vinkki, että kujakeppien alkua vähän auki, että helpottuu kepeille meno. Tätä pitää tehdä paljon!
Kommentit