Hyvä energia!

Elikäs tänään päästiinkin yllättäen taas Marko Mäkelän treeniin, VAU:n koulutusohjaajille järjestämään treeniin. Jäi tilaa, ja mehän kyllä mielellään mentiin mukaan. Jippokin oma itsensä, ja Marko sanoikin että on kyllä kuin yö ja päivä, millainen oli viimeksi. Ne juoksuhuurut vaikuttaa kyllä tosiaan aika paljon Jippoon. Semmoinen kuukausi menee juoksujen jälkeen, ennen kuin se tajuaa että pentuja ei oo tulossa. Ei se mitenkään valeraskaana ole, hoivaa pentuja, tai tee pesää mutta on vaan ylettömän rauhallinen normiin verrattuna. Tämähän on harmittavaa siksi, että jos se nyt on yhtä tarkka niiden juoksujensa kanssa, niin ollaan juuri siinä vaiheessa sm-kisojen aikaan.

Rata tällä kertaa tämmöinen. Ensin kun näin tuon kuvan, mun aivot lukkiutuivat ajatukseen, että 33 estettä! Järkytys! Tuo yksikin hyppy mennään neljä kertaa, kraak ja total shutdown. En ehtinyt sitä edes ennen treeniä tarkemmin katsoa, joten tutustuminen jäi paikan päälle. Päätin sitten että ei edes yritetä koko rataa tehdä, kun treenataan pätkiä joissa jotain uutta tarjolla. No ei se sitten ihan niin mennytkään...


Mietinnän aihe oli tuo A.n edessä oleva putki....piirroksesta poiketen, oli tosiaan melko liki A:n edessä tarjolla. Tai siis lähinnä mietin sitä, miten saan käännettyä Jipon kolmoselle, kun meillähän on ne juoksukontaktit A:lla. Eihän siinä, Marko sanoi että semmoisena toiveena, tai joskus koiralle opetettavana asiana olisi se, että mentäisiin jo kolmosen nurkalle pakkovalssipaikkaan, lähdöstä tönäisy A:lle ja siellä sitten vartuttais nätisti koiraa, kun suorittaa esteen ja silviisiin. Mun ensin miettimällä persjätöllä Marko sanoi, että saa kyllä putkesta ohi, mutta vie varmaan väärälle puolelle hyppyä. Niin ahdas väli, ettei saa jätettyä tarpeeksi tilaa siihen. No, tehtiin tuota Markon utopia-osiota pikkusen helpompana, eli jätin Jipon lähtöön, koira mukaan kun itse A:n puolivälissä, ja siitä vaan valssilla kolmosen yli. Ja toimihan muuten sairaan hienosti! Suorittaa A:n ihan oikein, vaikka sivuirtoaa siitä. Tästä niin ylpeä!!

Jatkoon sitten ite tuosta 17-18 hyppyjen välistä tekemään kutoselle backlappia. Tätä ei oo ehkä Jipon kanssa edes koskaan tehty, mutta Cassun kanssa tätä kyllä harrastettiin. Toimi hyvin sille, ja niinpä se toimi Jipollekin. Olin ite eka yrityksellä ruosteessa (milloin lie tätä tehnyt ite?), mutta heti seuraavalla onnistui loistavasti. Tuo koira on kyllä ihan uskomattoman taitava, sitä Marko kehui useaan otteeseen treenin aikana. Sain jopa itekin tästä kohdasta kehuja, miten hyvin sen teen. Kepeille sitten taas sitä mitä jo viimeksi Markon treeneissä kokeiltiin, eli ollaan keppien vasemmalla puolella ottamassa vastaan, ja siitä kääntö jatkoon. Hienosti toimi tämäkin. Sen eka kerran jälkeen, minkä ihan ite yllättäen sössin.

Ysille vaan heitto, juoksua karkuun, se kun nuo hyppyset ottaa tosiaan matkalta. Ristiin takaa 12 ja vasemmalla kädellä vaan heitto putkeen, loistavasti toimi tämäkin. Tälläistäkään ei ehkä ole edes kokeiltu, mutta hauska huomata miten tuo epeli vaan osaa. Hyvin irtoaa edellekin, ei jää kyselemään että what? Ja sekin, että etenee noinkin, ihan itekseen eikä tarvi viedä perille asti. Tuosta 14 esteelle "valssista" (kun seurasi miten tutustuin rataan), oli Marko aatellut että mitenköhän se tommosella huitaisulla sinne vaan menee, mutta menee se :D On se tottunut mun näyttöihin, ja onhan siinä se, että nappaa kyllä esteen jos se edessä on. Tosi siistillä linjalla 14-16 kuulemma. 17 kaukaa takaakierrolle, ja itte äkkiä jo samantien tekemään persjättö tuohon 18-19 väliin. Toimi ihan mielettömän hyvin, linjat tosi hyvät. Siitä vaan takaakierto sitten ja kepeille. Tässä sitten mentiinkin pariinkin otteeseen tuolle kutoshypylle, niin pitkä vienti kepeille, että kun en jättänyt tarpeeksi tilaa, niin lähinnä työnsin sen hakemaan hypyn. Tämä nyt olikin semmonen normimpi keppikulma, ja ihan onnistui. (kun sain sen sinne asti, enkä hypylle ;) ).

Siitä taas ihan iisiä suoraa linjaa 24 takaakierrolle, sitten taas Jippo pääsi näyttämään miten upea A sillä on, tässä vielä vahvempi sivulle kääntö mulla, ja edelleen se vaan tekee esteen oikein. Ihan Super!! Sitten mä en vaan millään tajunnut, että putkelle pitää tehdä jarru, jotta se ei käy taas napsimassa tuota hyppyä 6 takaa ja sitten kepeille. Muutaman kirosanan tässä luettelin, kun ei vaan muista sitä hitto tehdä. Marko tuumasi mulle, että ootko sä yleensäkin noin paska, vai pelkästään agilityssä? No, tulihan se sitten se jarrukin sen jälkeen tehtyä :D Ehkä ihan kaikille ei tuommostakaan menis hän sanomaan, mutta sattumoisin samanlainen ronski huumori molemmilla, joten otin ihan kannustuksena tämän :D Tässä sitten kun sain sen kepeille, tehtiin niin että olin oikealla puolella keppejä, ja leikkasin takaa ja lähdin perään. "Knuutituksella" niin kuin Marko sanoi. Siinähän joutuu muutaman askelen ottamaan koiraa vastaan, eli tämä oli meille kyllä se vaikein kohta. Tai siis Jipon taitotasolle. Mutta jestas! SEKIN onnistui! Tästä palkkailtiin pariin otteeseen, ja olin sitä mieltä että tässä meidän treeni tänään. Marko tuumasi, että otetaanko vielä jostain kohtaa "joku pätkä"? Kintut jo ihan hapoilla, ja se Markon joku pätkä oli esteet 1-21. Haha. No ei muutakuin urheasti lähtöön, ja sössin tietysti sen backläpin. Ei muuta kuin alkuun takasin. Hirveellä yrityksellä jaksoin esteelle 19, ja sitten loppui vieteristä totaalisesti veto. Treenikaverit nauroi, että näki kun ohjaajalta alkaa oikeasti puhti loppumaan totaalisesti. No niin teki!

Aivan sairaan hieno treeni, ollaan oltu nyt niin paljon Timolla, että on jo melkein sen ajatusmaailmaan ja ratoihin tottunutkin. Joten hyvä että on vähän tuoretta näkökulmaa ja erilaisempia ratoja treenattavana. Tuli hurjan monta asiaa joita ei olla edes tehty, ja ne silti onnistui ja niitä vaikeita kepukoita saatiin onnistumaan. Jipon taidot ovat kasvaneet vähän niin kuin salaa ja huomaamatta, ja nyt viimeistään pitää luottaa sen osaamiseen!! Marko kehui koiran kyllä maasta taivaaseen, ja sanoi että hyvää energiaa meidän menossa. Että uskoahan se pitää. Ja onhan se hyvä käydä Markon ratoja treenimässä, tuleva agilitytuomari ;) Käytiin läpi niistä 33 esteestä 28, että ihan hienosti ehdittiin siinä parissakymmenessä minuutissa mennä. Ja mentiin koko setti putkeen, kun oli taas yövuoro tiedossa. Ei ihme, että meinas kuolema korjata :D Ehdin viedä koiran kotiin, vaatteita keräsin kassiin että saan töissä ne vaihdettua ja täällä sitä sitten blogia jo kirjoitellaan. Tarttee varmaan venytellä jossain vaiheessa näitä rasittuneita kinttuja....

mun rakas ilopilleri <3

Kommentit