Tokokouluttautumassa

Ehdin eilen iltapäivällä vielä Marko Vuorenmaan koulutukseen, päästiin taas peruutuspaikalle. Meillehän tämä sopi vallan hyvin. Cassulla oli ihan pikkasen virtaa kun oli ollut yksin kotona koko päivän, en ehtinyt lenkittää ollenkaan ennen treeniä, sen että hädät teki ja sitten aloitettiin.

Ensin tehtiin ryhmäliikkeitä, kaksi paikkamakuuta, molemmissa menin piiloon ja oli jotain 2-3 min aika. Hyvin meni. Tosi hyvä saada näitä porukkatreenejä, paikkamakuitakin on yksin aika hankala tehdä :) Viime ja tällä kerralla meidän ryhmässä oli eri koirat joten sekin oli hyvä! Eli siinähän tulee sitä kisatilannettakin kun ei ole tuttuja koiria. Vaihdettiin paikkoja makuitten välissä, olin piilossa pilkkomassa nakkeja kun en ehtinyt ennen koulutusta :D Kysyin että piippasiko kun virtaa taas oli ja nää tehtiin ekana. Mua jotenkin hirvittää että se nykyinen ääntely liikkeitten välillä siirtyy noihin mutta ei kuulemma piipannut.

Ryhmäliikkeenä vielä häiriötreeniä, tosi hyvää tämmönenkin. Ei ikinä tehty, eli ekaks Cassu paikkamakuuseen ja Ruska-saksanpaimenkoira juoksenteli eestaas siinä sivussa. Pikkasen vilkuili mutta pysyi koko ajan hyvin maassa. Kehuin ja kävin palkkaamassa muutaman kerran, enempi vaan kehuin. Rauhallisen oloinen kumminkin vaikka vilkaisi välillä Ruskaa. Sitten oli meidän vuoro häiriköidä sitä toista koiraa, Marko kysyi että tuleeko se mun luo jos kutsun, en osannut sanoa mutta molemmat epäiltiin että se ei tulis. Aika hyvin se Marko osaa koiria lukea. Tehtiin sitten niin että me treenattiin omiamme siinä, luoksetulon stoppia pallopalkalla niin saatiin Cassu juoksentelemaan. Stopit melko hyvät. Tehtiin myös yksi liikkeestä istuminen joka meni makuuks, ups. Toka häiriöhomma oli sellainen että kumpikin jätti koiran paikkamakuuseen, toinen kutsui omansa luo ja seuruutti takaisin paikalleen ja käskytettiin taas maahan eikä saanut sen toisen koiran käskyjä kuunnella. Ensin oltiin vähän kauempana, silleen että yksi koira olis puuttunut paikkamakuusta välistä. Siirryttiin lähemmäs eli olivat vierekkäin. Cassu oli tässäkin ihan pro, ei sillä ollut aiettakaan mihinkään lähteä ennenkuin minä käskin <3

Omina liikkeinä halusin ensin näyttää missä vaiheessa ruudussa ollaan, tehtiin ensin yksi luoksetulo (mikä meni normaalisti eli niin että mun käskyt myöhässä joten tulee merkistä metrin ohi) ja siitä seuraavana liikkeenä ruutu, vähän niinkuin kisanomaisesti. Joten siis lähetin pitkältä matkalta taputtelematta ruutua, katsottiin miten sujuu. Sinnehän se meni ja kääntyi kun oli oikeassa paikassa, melko keskellä vielä, mun Sassuli :) Kerroin että ollaan ehditty kaksi kertaa siinä välissä treenaamaan, päätettiin että sitä tyyliä jatketaan kerran toimii noin hyvin niinkin vähällä treenillä. Ei ollut ihan itsevarman oloinen kumminkaan vielä tuosta vaikka oikein menikin, joten sitä varmuutta vielä lisää tarvitsee. Meni ihan vauhdilla kuitenkin, ei täysillä mutta laukalla.

Kaket myös tarkistettiin, tää kyllä tehtiinkin ihan viimeisenä. Kommentti oli: loistava! Nousi tosi nätisti, tehtiin useampi vaihto i-m-s, en muista järjestystä enää. Kotiläksynä tehdään niin että tassut on maton reunalla eikä saa tulla siitä eteenpäin. Sanoo vaan oho, ja laittaa takas. Kun tääkin on mennyt eteenpäin niin äkkiä, saattais tuolla tajuta että "rajan" yli ei saa tulla.

Tunnari oli uutena liikkeenä ja se on ihan rikki. Ei toimi. Tehtiin hallissa ja nosteli ihan mitä sattuu. Aloitettiin siis sillä että kasa ja oma piiloon. Ekalla ihan hukassa, tokalla tais jo etsiä oman tavaroitten takaa piilosta. Pari kertaa samaa. Sitten Marko teki monta kasaa (4?), oma sinne väliin ja parin metrin päästä lähetys. Oli kuulemma hieman hankala nähdä sen kuontalon takaa mitä tekee mutta oma löytyi. Tätä tyyliä nyt sitten jatketaan koska hän oli sitä mieltä että se matto ei haitannut vaan ylipäätään liike ei ole vielä opittu. Tottahan se on kun tuolleen meni. Pitäis kuulemma olla aina uudet tunnarit, otettiin ne mitä oli hallilla korissa eikä se ole hyvä.

Nyt olis toiveissa päästä hyvään treeniryhmään, toivottavasti onnistuu!

Kommentit