Eka lomapäivä!

Joten mentiin tietty halliin treenaamaan :D Kaverit vähän arveli että mun loma tulee vietettyä kokonaisuudessaan siellä. Mikäs siinä, päästään nimittäin maanantaina jo uuteen halliin, kannan korteni kekoon sunnuntaina käymällä rakentamassa väliaitoja. Eiköhän niistä hyvät tule, kyllähän mulla vasara kädessä pysyy :) Ihan luksusta, lämmin halli, ja tilaa entiseen verrattuna enemmän, mitoista en tiiä mutta kisamittanen kumminkin. Kyllä tätä on odotettukin!

Mutta tänään vielä vanhassa tutussa paikassa, Hannan kanssa osan aikaa. Ensin piti Tessankin päästä mutta sen auto hajos, sitten jo siinä välissä Tainakin innostui mutta Wandalla olikin alkanut juoksut. Hanna ei päässyt autotallista ulos kun joku oli parkkeerannut näppärästi hieman eteen...et ihme että sain edes yhden kaverin mukaan :D

Aloitin pikkuipanan kanssa aksalla, eilistä Cassun treenirataa hyväksikäyttäen. Ensin vaan suorasta putkesta mutkaputkeen. Olipa muuten kiva taas kun toi apina treeni-innossaan hyppäs selkään ja nappas just niskan alapuolelta hampailla. Joo ja siis mä kävelin siinä vaiheessa...on se törkee. Mut tykkään sen tosta asenteesta agilityyn! Muun muassa karkas kerran keinulle ennenkuin ehdin himmaamaan, tuli siis ihan oikean keinun eikä välitä yhtään siitä humauksesta alas eikä kolahduksesta. Katto mua vaan että missä palkka? Eikä menny tosiaan hitaasti..pääs karkaamaan myös A:lle ennenkuin ehdin hätiin, siinä kynnet raapi ja raapi kun kiipes, käänty kesken matkaa kattomaan että missä sä nyt sitten oot? ja jatkoi ylöspäin. Voi hitto, pitäis jonkun olla aina siellä apuna blokkaamassa esteitä. En nyt tiiä olisko sekään kovin hyvä. Yllättäen noi kontaktiesteet vetää puoleensa kun siitähän sitä on palkattu. Tarjos muuten kontaktia hypyllekin, takajalat nätisti riman päällä :D Tätä samaahan Jeccu teki aikanaan, sen homman kun aloittaa jo pentuna niin tosiaan jää päähän ja sitten sitä tarjotaan joka paikkaan. Ei haittaa, jos samanlaiset kontaktit tulee kuin isällään niin hyvä!

Oikeen suunnitellut treenit oli semmosta että takaakierto, muuri päällejuoksuna ja siitä putkeen. Loisto-otushan meni tätä kuin vanha tekijä! Niin että suunnitellut vai? Tässä vaiheessa tajusin etteihän se mitään muuria oo ennen nähnytkään joten sitä tehtiin yksittäisenä. Mulla oli siis vaan ne ylimmäiset palikat siinä välissä. Hyppy-rengas vauhdilla, meni pari kertaa väärästä välistä ja kun ei tullut palkkaa niin tajus että jaa, eihän se tosta ollutkaan. Takaakierto-ennakoiva valssi ja tääkin meni heti oikein siivekettä nuollen?!?! Eli kai se niin on että kun osaa ohjata niin se koirakin osaa vaikkei olis opetettukaan. Tulee automaattisesti ne rintamasuunnat yms minkä mukaan koira joka tapauksessa menee. Tän setin jälkeen lopuksi yhdessä sitä keinua.

Toi on kyllä niin hauska kun sen käpy käryää ihan täysin jos ei tuu palkkaa, kun tekee jotain mistä nyt ei pidä palkata. Niinkuin sen riman päällä seisominenkin. Päivä päivältä tykkään vaan enemmän sen luonteesta. Siinä on semmosta kiihkeyttä tohon tekemiseenkin. Ihan pehmee se ei oo, on me yksi tahtojen taistelukin käyty jo. Siitä että mennäänkö maahan vai ei ennenkuin ruoka tulee. Muutaman kerran se ruoka meni takas pöydälle kun kerran ei mennä ja hetken päästä kokeiltiin uudestaan. Ei vieläkään ja ruoka taas pöydälle. Tais olla neljäs kerta kun anto periks...Jeculta palo ekan kerran hermo siihen tänään, ei antanut toisen levätä vaan härkki koko ajan, Jeccu muris ekana hiljaa että mee pois. "Eiku mulla on tylsää, leikitään!" Jeccu murisee kovempaa että usko jo! "Mutkun mä oon ihana ja söpö niin mun kanssa pitää touhuta!" Sitten Jecun hihat palo ja muka-näykkäs sitä että mee nyt ihan oikeesti niin Jippo vaan yltyy ja näpsii sen tassujen kärkiä :O Että joo: Aldrig Ger Jag Upp tuli taloon ;)

Cassun kanssa tehtiin ensin sitä että "Putket on maailman mahtavin asia!" Näihin on nyt löydyttävä eri asenne siellä kisoissa ja muutenkin. Aina eikä vaan joskus. Hyvältä näytti nyt ainakin tänään. Muutaman kerran myös yksittäin keinua, varmuutta tähän pitää tehdä jatkuvalla toistamisella. Muuten se on aina huono. Ei ollut sen näköisiä toistoja mitä ne parhaimmillaan oli kun tätä tehtiin uudestaan alusta, mutta parempaa mitä kisoissa viime aikoina. Aksaa on tullut treenattua viimeks Lotan koulutuksessa. Kolmen viikon tauko tuli eilisiin viikkotreeneihin. Et silleen, mulla on paha masennus ton Cassun kanssa tähän hommaan. Melkeen oon jo luovuttanut sm-kisahaaveetkin. Keritään niin harvoin kisaamaan että siitä tulee kohta "Pakko saada nolla" niin silleen siitä ei tuu mitään. En ilmoittautunut Ojankoonkaan tälle viikonlopulle vaikka on loma, ei vaan huvittanu. Ens viikonloppuna kyllä mennään Janakkalaan kun siellä on Mujunen tuomarina. Oon aina halunnut sen radoille mutta ei oo ikinä sopivasti sattunut kohdalle. Käydään nyt ne kisat kattomassa että miten tästä eteenpäin. Treenataanko vaan ens vuoden kisoja varten vai miten. Taitoahan sillä on vaikka mihin mutta itseluottamusta ja vauhtia vaatis vähän lisää. No siitä itseluottamuksestahan se vauhtikin tulee, on vaan niin raastavaa rakentaa sitä aina uudestaan ja uudestaan. Sitten tulee joku ihme pieni asia mikä kaataa koko sen maailman. No mutta eiköhän tää taas tästä, nyt vaan on aallonpohja.

Tokoa sitävastoin voi tehdä kun siitä tulee aina hyvä mieli! Paitsi ettei heti sen jälkeen kun on kiihdyttänyt koiran ihan pöljäks agissa...ruutua ei löytynyt, ainoa mikä kiinnosti oli avoin nakkipussi pöydällä. Jätin sen nimittäin sinne kun menin taputtelemaan ruutua ja ihmettelin että mitä se koko ajan tohon suuntaan zuumailee. No kun tajusin sen niin namipussi suurieleisesti taskuun ja johan rupes ruutukin löytymään. Yks loistotoisto viereltä ja se lopetettiin siihen. Pääs lenkille ja autoon Jecun vuoron ajaksi, sen jälkeen tehtiin vielä tunnari kun Hanna tuli appariksi. Tehtiin niitä kasoja mitä Marko käski, oma sinne väliin ja etsimään. Tänään sen näki oikein selvästi että on epävarma mitä tässä liikkeessä nyt haetaan ja mitä sen pitää tehdä. Löyti kahdella ekalla heti oman mutta tiputti ja haisteli kaikki muutkin, ja toi vasta sitten. Ei nostellut kyllä vääriä onneksi. Viimeisellä otti heti oman, ei hajottanut kasoja etsiessään onko se nyt varmasti tää vaan toi samantien, jes!! Joten itsevarmuutta tähänkin vaan! Hyvin meni, pitäis pystyä vaan tekemään useammin.

Jecun kanssa tokoa, ensin hyppyä ja tää alkaa olemaan jo valmis. Kolme toistoa, tekee ihan samallailla joka kerta. Eli ok. Muuten mun suunnitelmat meni vähän uusiks kun saatiin sitä paljon toivottua treeniseuraa ja häiriötä. Menin Hannan viereen kun se laitteli kujakeppejä Raipelle valmiiks, siinä otettiin pa:ta ja muutaman askelen seuruuta. Ei kyllä juurikaan kontakti tipahdellut. Sitten Raipen keppitreenin jälkeen tehtiin yhdessä, molemmat palkkaili kontaktista, kerran vaan tipahti kun Hanna jotain tosi iloisesti kiljahti. En nyt kiinnittänyt huomiota mitä me noinniinkuin muuten tehtiin, seuruutin ja käännöksiä ja semmoisia, tällä kertaa fokus oli siinä häiriön siedossa. Jätin jopa paikkamakuuseen kun Raipe teki tokohyppyä vieressä, meinas tulla tilanne päälle kun Jeccu nousi pa:han ja sitä olin siinä palkkaamassa nakki kädessä niin Raipe tuli siihen iloisesti nakin hajun perässä. Otin Jeccua rauhallisesti rinnasta kiinni, se vaan istu siinä pa:ssa ja mä kehuin ja Hanna sai kutsuttua ihan sekunnissa Raipen pois. Vähänkö hoidettiin molemmat tilanne hyvin! Jos olis ollu Cassu niin tilanne olis ollut vähän eri...Otettiin vielä yhdessä paikkamakuu, en tiiä miten pitkä siitä nyt tuli mutta palkkailin välillä pari kertaa. Varmaan puoltoista minsaa ehkä? Hyvin oli, Hannalla oli alkuun vaikeuksia saada Raipe maahan niin sen kesti hienosti. Sitten oli molemmat rauhallisia loppuajan. Nousi vasta käskyllä. Taitaa olla ainoa virhe mitä Jeccu noissa liikkeissä tekee, eli se ennakoi viimesen perusasennon. Ihan mahtitreeni saatiin aikaiseksi, Jeccua ei tosiaan kiinnosta yhtään mitä muut tekee kun se on se mamma vaan mitä tuijotetaan! Oli taas ihan pähkinöinä ulkona ennenkuin pääsi halliin tekemään, onskuponsku poika <3


Kommentit