Se asenne!!

Olipa mahtavat aksatreenit eilen Cassun kanssa, hymyilytti koko matkan treeneistä kotiin ajellessa. Ja nykyään kun se matka kestää viitisentoista minuuttia niin rupes poskilihaksiakin jo kivistämään :)

Rata itsessään ei ollut kauhean vaikea, mikä oli kyllä hyväkin sitä aatellen että sunnuntaina on kisat. Pitää saada molemmille itseluottamusta joten sanoin Tessalle että tänään ei saa hirveesti mua haukkua ettei tuu paha mieli ennen niitä :D Ei kuulemma sitten ollut mitään haukkumistakaan, otin asenteen että nyt ollaan kisoissa ja tutustuin rataan huolella enkä vähän sinnepäin ja olin skarppina koko ajan. Johtunee kyllä osittain siitäkin että olen ollut viikon lomalla joten väsymys ei paina, muutenkin oma fiilis on ihan eri kuin mitä sen on vähän aikaa ollut. Agilitymasennuskin katosi tuossa alkuviikosta viimeistään. Mutta siis se asenne! Jumankauta miten tarttui muuten sitten koiraankin, peilataan kyllä toisiamme tosi hyvin :) Josta lisää syy-seurausta oli se että Cassu paineli kuin ohjus tuolla radalla, olis alittunut mitkä tahansa ajat reilusti! Tessan rata oli saanut vaikutteita Oreniuksen koulutuksesta missä hän oli oman koiransa kanssa.

Itse rata mentiin niin että koira todella vinoon lähtöön ettei näe suoraa putkea, siitä takaakierto-päällejuoksu (editoin tätä jo toista kertaa, en noita termejä ohjauksille osaa vieläkään-no mitä siitä kunhan osaa ohjata ne ;)) kolmoselle ja takaakierto-niisto neloselle, sitten ihan suoraan ja lähetin 7-hypylle, leijeröin välissä olevan ja kasin yli persjätöllä. Ekalla kerralla olin tossa persjätössä ihan törkeen myöhässä, kun se vauhti <3


Sitten onnistui kun lähetti, luotti ja paineli menemään ku aropupu ja siihen persjättö ja ai että kun olis ollu joku videoimassa, sitä rataa vois katella aina kun on huono päivä. Sitten taas sai painella vaan menemään, kepeille A:lta, jäin oikealle puolelle, keppien jälkeen persjättö, takaakierto ja valssi ja siitä 14 hypyn yli putkeen. Sitten se mistä saatiin päivän parhaat naurut. Tuolta suorasta putkesta tullessa, ei käänny, ei millään niin että olisin saanut hypyn 16 yli. Tuli sieltä niin kovaa etten meinannut millään saada sitä sujumaan. Kokeiltiin kaikkea, huusin Cas! (mitä treenattiin joku aika sitten aiemmissa treeneissä) muka siinä kohdassa että kääntyis. Ei kuullu, seuraavalla kerralla aiemmin ja kovempaa ja se tuli putkesta täysiä, kääntyi ilmassa ympäri ja hyppäs melkeen nahoistaan kun mun ääni meni sen kuplaan ja pelästyi että mitä v...ua sä siinä karjut. Melkeen tuli pissat housuun kun nauratti niin kovin, parastahan tässä oli se ettei ottanu ees nokkiinsa eikä hidastunut seuraavalle toistolle ollenkaan!!! Kokeiltiin sitten sitä että käyn muka putken suulta hakemassa, näytän siinä kättä ja sillä muka hidastuu. Juu ei, karvat vaan sujahti mukavasti kättä kutittaen ja täysiä suoraan. Kaikki nämä toistot otettiin kepeiltä asti, että tulihan sitä persjättöä niitten jälkeen treenailtua aika ahkeraan :) Lopulta kääntyi niin että menin lähettämään putkeen 15 ja tein putkijarrun, on vaan tarkka mihin kohtaan se tulee, jos on myöhässä niin taas kaarratti ohi hypystä. Kääntyi kyllä. Tokalla toistolla osui kohdilleen. Juhuu! Sitten Tessa käski ottaa alusta ja tehdä nollana, sanoi vielä seuraavalle ryhmälle että kattokaa nyt mallia, tässä tulee nolla. Teki tahallaan mulle paineita. Ei se mitään, meillä oli asennetta ja tehtiin se nolla! Tuo 16-17 välistäveto ei ollut maailman kaunein ohjaus, eikä tarpeeks ajoissa mutta onnistuttiin kumminkin. Mahtava treeni, oli hauskaa ja vauhtia ja vaikka mitä. Lupaan ottaa tuon asenteen tästä lähtien aina treeneihin!

Kerta eilisestä ei ole videota niin tässä maanantailta yks pätkä kun käytiin ihan vaan pitämässä hauskaa, treenattiin lähinnä vaan keinua vauhdin kautta. Tolla videolla oleva vauhti kertaa ainakin kaks niin saatte käsityksen eilisestä :)) Vaikkei se tossakaan hidas ole!




Kommentit

Tessa sanoi…
Hahah, ei se ole kolmoselle takaakierto-persjättö, vaan takaakierto-päällejuoksu (jos siihen päälle vielä tulis persjättö olis se saksalainen). Pikkuhiljaa menee termistö perille :D