Lotan maanantain koulutus

Hieman mietin että menenkö tuohon koulutukseen kun oli edellisen päivän kisat alla, mutta eipä se menoa näköjään haitannut :) Mielessä kävi myös että olisin ottanut Jipon puoliksi treenaamaan, mutta tyttelistä tulikin aikuinen ja aloitti lauantaina ekat juoksut! Torstain viikkotreenit jätetään kyllä tällä viikolla väliin, perjantaina on taas kisat. Tällä kertaa Purinalla, siellä ei olla käytykään pitkään aikaan.

Maanantain rata oli tämän näköinen: (Lotta vaihtoi vielä rataa rakennettaessa nron 22 puolta)


Alkuun kokeiltiin lähtöä niin että olin ykkösen vasemmalla puolella, tulipahan pirun kiire persjätölle jotta kerkesi heittämään takaakiertoon kolmoselle. Vaihdettiin puolta ja kiire siinäkin meinas tulla mutta ehti paremmin. Nelosta en meinannut saada oikealta puolelta millään vaan meni pari kertaa takaa. Hypyt oli enemmän samassa linjassa kuin tuossa kuvassa kylläkin. 5-7 meni parhaiten tuplapersjätöllä. Aika siistin "lentokoneen" osasin tehdä :) Ainoa ongelmahan siinä on etten just ehdi näkemään tuleeko se oikein vai ei. Siinä on vaan luotettava koiraan. Noissa putkista putkiin ohjauksissa ei yllättäen ollut mitään ongelmaa ;) Tuosta olin yllättynyt että sain Cassun joka kerta kympin takaakiertoon enkä putkeen!



Sitten mulla oli hinku kokeilla puomin leijeröintiä kepeille. Lotta sanoikin että siinä on ainoa ongelma kun on jo kerran menty tuohon 9-putkeen niin mitä luultavimmin sinne hakee. No niinhän siinä pari kertaa kävi, ihan lopuksi tehtiin se vielä kerran niin onnistui! Sitä kohtaa ei tietty kuvaaja enää saanut videolle kun ihastelivat toistensa kenkiä :D Mutta sitten yritettiin toista puolta, puomilta poispäinkääntö putkeen. Ei me sitä osata! Lotta innostui että annas kun hän näyttää, ja sitten kun Cassu olikin ihan innoissaan niin Lotta jatkoi vielä hypyn kanssa kun oli niin hauskaa :) Cassu on ainakin hyväksynyt Lotan jo ihan täysin, menee vielä hinkkaamaan itseään jalkoihin tuon pikkutreenin jälkeen.


Jatkettiin siitä eteenpäin ja piti matkalla miettiä että miten tää rata oikein menikään, huomaa hyvin että kun mä en ole varma niin Cassukin hidastuu heti. Seuraavalla toistolla Cassu näyttää miten hienosti oppi poispäinkäännöksen, tuo on taas niitä juttuja että jää päälle kun sille jotain opettaa :) Lopussa ei kauheesti ihmeitä ollutkaan, mun niistoa vähän hiottiin. Ja nappikset tarttee, tollasissa niistokohdissa alustalla kuin alustalla mun tossu luistaa alta.



Hyvä treeni ja viretila oli huolimatta edellisen päivän kisoista, jaksettiin molemmat! Alussa juteltiin pitkään Lotan tyylistä opettaa koiria. Pitää tietää mitä haluaa ja mihin itse pystyy (kun Lottahan nyt ehtii kipittämään joka paikkaan nopeilla jaloillaan). Lopulta tasan kolmella ohjauksella pääsee ihan hemmetin pitkälle, ne kun koiralle opettaa niin kaikki hyvin!

Kommentit